Hur förhindrar man kvalitetsförlust pĂ„ Facebook-foton och -videor? – Visa innehĂ„ll

0 Shares

Vi vet alla att den sociala nĂ€tverkssajten Facebook anvĂ€nds för att umgĂ„s med vĂ€nner, trĂ€ffa nya mĂ€nniskor och Ă€ven hitta en partner med hjĂ€lp av det nya avsnittet “Par pĂ„ Facebook”. Men pĂ„ denna plattform bilder kan laddas uppsĂ„dana bilder laddas alltid upp i lĂ„g kvalitet.

Det finns nÄgra som undrar varför bilder som laddas upp till Facebook Àr av dÄlig kvalitet och hur bilder laddas upp till Facebook utan att kompromissa med kvaliteten. Tja, det finns ett bra svar pÄ sÄdana frÄgor, och vi kommer att svara pÄ bÄda inom kort. Dock, vi visar dig hur du visar bilder frÄn andra mÀnniskor i högsta kvalitet.

Varför sjunker kvaliteten pÄ Facebook-foton och -videor?

PÄ Facebook visas uppladdade bilder och foton som visas nÀr du tittar pÄ innehÄll i lÀgre kvalitet sÄ att belastningen Àr snabb. MÄnga mÀnniskor har inte en höghastighetsanslutning till internet eller Wi-Fi-zon, sÄ genom att minska kvaliteten pÄ foton laddas de snabbare.

Å andra sidan, bortsett frĂ„n bilder laddas snabbare, anvĂ€nder mycket mindre av din dataplan. Till exempel, om ett Facebook-foto Ă€r 2000 pixlar gĂ„nger 2000 pixlar och vĂ€ger cirka 3MB, nedgraderar Facebook fotokvaliteten till 1200 pixlar med 720 pixlar sĂ„ att bilden vĂ€ger cirka 200 kilobyte.

En bild med denna vikt, och Àven med denna upplösning, ser bra ut, men om du öppnar den helt och förlÀnger den kommer allt att se lite pixlat ut. Detta Àr ett kvalitetsförsÀmringsproblem bilder som laddas upp till Facebook. Det bör noteras att förutom att sÀnka kvaliteten pÄ dina bilder, sparar Facebook filen med alla dina berÀttelser i lÄg kvalitet.

Vad ska man göra för att förhindra att Facebook sÀnker kvaliteten pÄ bilder och videor?

Det finns mÄnga saker du kan göra för att förhindra att Facebook-plattformen förnedras alla foton du laddar upp till ditt konto. Var och en av dessa saker Àr enkel, och var och en av dem krÀver mycket liten anstrÀngning. Notera var och en av de saker vi nÀmner för dig:

PĂ„ en mobil enhet med Android eller iOS

För mobila Android- och iOS-enheter behöver du bara göra tvĂ„ saker. De tvĂ„ enkla sakerna Ă€r “Get Original Facebook” och “Optimize Image”. Tack vare dessa tvĂ„ saker Facebook kommer inte att försĂ€mra kvaliteten pĂ„ dina bilder.

I förgrunden visar originalet Facebook alla bilder och videor i högsta kvalitet. Facebook Lite, Ä andra sidan, försÀmrar kvaliteten pÄ dina uppladdade bilder, till och med minskar kvaliteten pÄ visade bilder medan du tittar pÄ ditt konto.

Tack vare den ursprungliga Facebook har du redan kvaliteten pĂ„ dina bilder helt garanterad. SĂ„ ja du optimerar bilden med vilken applikation som helst. Facebook lĂ€mnar bilden intakt. En av de bĂ€sta mobilapplikationerna för att minska storleken pĂ„ bilder kallas “Radical Image Optimization”.

Den hÀr appen Àr inte tillgÀnglig i Play Butik, men kan hittas pÄ designwebbplatsen. Den hÀr appen finns Àven för Windows-datorer i en fullstÀndigare upplaga. Om du inte vet hur du ska undvika kvalitetsförlust nÀr du laddar upp videor, dela dem bara frÄn YouTube.

FrÄn en Windows- eller Mac-dator

För Windows- eller Mac-datorer finns det bara en sak du kan göra för att förhindra att bilder av lĂ„g kvalitet laddas upp till Facebook. Allt du behöver göra Ă€r optimera bilden du vill ladda upp. Det bĂ€sta fotooptimeringsverktyget för datorer Ă€r ett program som heter “Fotosizer”.

Detta program lÄter dig sÀnka kvaliteten pÄ bilderna och Àven minska dess pixlar. Programmet kan dock hittas pÄ utvecklarens officiella webbplats. Efter att ha minskat storleken pÄ fotot, gÄ till Facebook-sidan, logga in pÄ ditt konto och ladda upp fotot.

Facebook anvÀnds inte sÀnka kvaliteten pÄ bilderna. Men nÀr de Àr av hög vikt försÀmrar det kvaliteten. DÀrför bör du sÀnka kvaliteten pÄ dina bilder ÀndÄ.

Hur förhindrar jag att kvaliteten pÄ foton och videor i Facebook-berÀttelser sjunker?

Allt du kan göra för att förhindra att Facebook försÀmrar kvaliteten pÄ dina foton eller videor Àr att optimera dem och ladda upp dem frÄn vanlig Facebook. Precis som det finns appar för fotooptimering finns det appar eller program som kan försÀmra kvaliteten pÄ alla videor.

Hur vet du vad du ser i Facebook-bilder och videor i högsta möjliga kvalitet?

Det enda sÀttet att veta om du verkligen Àr det titta pÄ bilder frÄn Facebook i högsta kvalitet Àr det:

  1. Logga in
  2. 3 staplar ikon nedtryckt
  3. GĂ„ till InstĂ€llningar”
  4. GĂ„ till “DataanvĂ€ndning”
  5. Kontrollera kvaliteten som innehĂ„llet visas i, och om det Ă€r i “LĂ„g” sĂ„ höj det till “Hög” och det skulle vara allt
0 Shares