Hur förhindrar jag att trojanska virus skyddar min dator? (Exempel)

0 Shares

Det är mycket användbart att arbeta eller utföra vissa uppgifter på våra datorer nuförtiden, och det är mycket användbart att vidta åtgärder för att förhindra dataangrepp. Å andra sidan, det virus som användarna fruktar mest är en trojan, detta virus kan lätt förorena en dator och stjäla personlig information från människor. Denna handledning hjälper dig acHur man förhindrar trojanska virus, och därmed vara säker från faror.

Vad är ett trojanskt virus?

Trojansk häst eller trojansk häst: Detta är en skadliga program Den där maskera som riktig programvara och ser harmlös ut, men är faktiskt ett skadligt virus. Denna skadliga programvara används ofta av cyberbrottslingar och hackare för att infiltrera användares datorer för att stjäla deras personliga data och spionera på dem.

Trojaner kommer in i din dator genom infekterade filer som bilder, videor, filmer och länkar som är bifogade till e-postmeddelanden eller chattmeddelanden på sociala nätverk.

De kan också gömma sig efter att ha laddat ner en film, ett spel eller en app. Därför rekommenderas det att du konfigurerar din dators säkerhet när du surfar på Internet och undviker att hamna i händerna på en trojan.

Symtom som din dator återspeglar när den är infekterad av trojaner

 • Datorn snurrar långsam.
 • Du kan inte ansluta till Internet eller så är webbläsaren väldigt långsam.
 • Oönskade fönster eller sidor visas när du surfar på Internet.
 • Antiviruset försvinner och brandvägg; Detta händer väldigt ofta när din dator är infekterad med vad trojanen hanterar inaktivera säkerhetssystem från datorn.
 • Datorn börjar utföra funktioner eller uppgifter på egen hand.
 • Meddelanden visas på skrivbordet och tillkännager oändliga saker.

Trots att trojaner inte förökar sig på egen hand kan de vara mycket skadliga; Eftersom de är designade för att tillåta cyberbrottslingar att fjärråtkomst till din dator med avsikten att äventyra säkerheten och stjäla konfidentiell data.

Trojanen kan stanna kvar på din dator i månader utan att inse det, så du måste vidta åtgärder för att skydda din dator från dessa skadliga virus.

Hur kan jag förhindra trojanska virus från att skydda min dator?

 1. Installera ett antivirusprogram pålitlig på din dator och hålla den uppdaterad varje gång en uppdatering är tillgänglig, är det nödvändigt för att det ska fungera korrekt. Du kan ladda ner AVG antivirus gratis på PC, det är ett av de bästa.
 2. Utför dagliga datorskanningar. Ibland kan trojanen undgå antivirusskydd; utför därför manuell genomsökning för att eliminera dolda virus på din dator.
 3. Klicka inte misstänkta länkaröppna inte videor eller dokument som inte är trovärdiga.
 4. Se till att du besöker välrenommerade webbplatser när du surfar på Internet.
 5. Använd och uppdatera betrodda webbläsare som Safari, Google Chrome eller Firefox; eftersom dessa webbläsare har skyddsmekanismer som varnar dig för skadliga webbplatser; använder även popup-blockerare för att undvika osäkra fönster.
 6. Öppna den aldrig bifogade filer som du får via e-post eller via sociala nätverk som verkar misstänkta eller inte vet vem avsändaren är.

Vilka andra rekommendationer kan jag följa

 1. Underhåll din programvara uppdaterat operativsystem; ett föråldrat system är en öppen dörr till virus.
 2. Använd en brandvägg på din dator för att blockera eventuella virus som försöker ta sig in i din dator.
 3. Håll USB-minnet rent och formatera det vid behov före användning.
 4. Gör en säkerhetskopia av dina data.
 5. Ladda ner spel och filmer från betrodda webbplatser.
 6. Använda sig av sunt förnuft när du surfar på internet Och låt dig inte luras av din nyfikenhet, eftersom infekterade webbplatser vanligtvis är väldigt attraktiva.
 7. Håll ett öga på de webbplatser dina barn besöker när de använder internet.
 8. Stanna kvar informerad om de senaste typerna av trojaner som cirkulerar på internet.

För syftet med denna artikels förklaring måste du skydda din dator med antivirus, brandvägg, antispionprogram och antispamprogram. Lämna aldrig din dator oskyddad och följ rekommendationerna i den här artikeln. Undvik att bli offer för cyberbrottslingar och hackare som letar efter sårbarheter i ditt system för att kontaminera det och på så sätt få dina personuppgifter.

0 Shares