Hur förbÀttrar man sÀkerhet och integritet pÄ Android-telefoner?

0 Shares

Sen fÄr vi se hur man förbÀttrar sÀkerhet och integritet pÄ Android-telefoner. Det Àr mycket viktigt nu att vi hanterar konfidentiell information. Speciellt nÀr det kommer till Android.

Och vi sÀger sÀrskilt att inte för att Googles operativsystem Àr osÀkert, snarare tvÀrtom. Men eftersom vÄr privata information kan vara i fara pÄ grund av brist pÄ lÀmpliga försiktighetsÄtgÀrder vad kan hÀnda vid Windows, Mac, Linux, Android och till och med iOS.

Till detta ska vi lÀgga till att det alltid Àr viktigt att operativsystemet uppdateras pÄ samma sÀtt som man uppdaterar applikationer som WhatsApp bland annat. Vilket Àr mycket viktigt och vi rekommenderar aldrig att du tar bort eller inaktiverar programuppdateringar som WhatsApp Àven om det hÀr alternativet Àr tillgÀngligt.

Öka sĂ€kerheten och integriteten pĂ„ Android

Skriv inte ner viktig information

SjÀlvklart det enklaste för skydda din information den sparar den inte som sÄdan pÄ telefonen. Det som hÀnder Àr att allt kan hÀnda med en mobil enhet: att den blir stulen, försvunnen eller att en tredje part har tillgÄng till den nÀr du slarvar.

Naturligtvis, om du har tillgÄng till: Dina lösenord, bankuppgifter, e-postkonton pÄ jobbet, hemadress etc.. En person med Ätkomst till enheten kommer att kunna se all denna information. Det skulle vara bÀst att spara minsta möjliga och nödvÀndiga data pÄ din telefon, inget annat.

AnvÀnd en PIN-kod, ett mönster eller ett lösenord

Detta Àr viktigt om du vill skydda din information oavsett vad. NÀr du anvÀnder PIN, mönster eller lösenord för att kunna lÄsa upp telefonen, ingen kommer att kunna komma Ät absolut nÄgonting pÄ din enhet. Om du inte vet exakt hur du lÄser upp den.

Var försiktig var du laddar ner applikationer frÄn

Aktivera “OkĂ€nda kĂ€llor“FrĂ„n Android. Detta kan dock vara en sĂ€kerhetsrisk eftersom mĂ„nga applikationer som Ă€r tillgĂ€ngliga i APK-format som kan laddas ner frĂ„n olika webbplatser kan innehĂ„lla skadlig programvara eller spionprogram.

DÀrför Àr det vÀsentligt Allt du behöver göra Àr att ladda ner de applikationer som finns tillgÀngliga i Play Butik. Som de Àr mÄste de gÄ igenom en Google-recension. Vilket utan tvekan ger oss större sÀkerhet nÀr vi laddar ner dem.

Steg för att förbÀttra sÀkerheten pÄ Android-telefoner

RÀtta dina lösenord

Detta Àr rÄd som kommer att tjÀna dig bÄde för din Android-enhet och för alla lösenord som anvÀnds i sociala nÀtverk, e-post, olika tjÀnster, forum etc. Det Àr mycket viktigt att dina lösenord Àr starka.

Det Ă€r ingen mening att lĂ€gga till den hĂ€r typen av lösenord i nĂ„gra fĂ„ ord som “123456” eller “Monitor” kan hittas för lĂ€tt och snabbt. Speciellt om personen som försöker komma Ă„t vĂ„rt konto har viss erfarenhet.

För att ha ett riktigt sÀkert lösenord mÄste det innehÄlla symboler, stora och smÄ bokstÀver och siffror. Det kan vara svÄrt att komma ihÄg ett komplext lösenord, men det visar sig verkligen vara för sÀkert, vilket Àr perfekt för att förbÀttra sÀkerheten och integriteten pÄ Android-telefoner.

Man bör komma ihÄg att det Àr möjligt att aktivera den starka lösenordsgeneratorn i Google Chrome och andra liknande alternativ pÄ den mobila enheten.

Applikationsbehörigheter

I allmÀnhet, nÀr vi laddar ner appar, Àr en av de saker som vi inte Àr sÀrskilt uppmÀrksamma pÄ de behörigheter de ber oss om. I grund och botten accepterar vi bara och det Àr allt.

DÀremot kan mÄnga applikationer begÀra tillstÄnd att övervaka din internetaktivitet, installera ytterligare saker eller Ànnu vÀrre. ¿Hur vet vi om det Àr misstÀnkt eller inte?

Det första man bör tĂ€nka pĂ„ Ă€r att om till exempel en social app ber om tillĂ„telse för att komma Ă„t kontakter sĂ„ hĂ€nder det ganska ofta. Men om applikationen “GĂ„ ner i vikt” eller “Ficklampa” för att ge tvĂ„ exempel, Den ber om tillgĂ„ng till dina kontakter, uppenbarligen Ă€r nĂ„got fel.

Även om du ocksĂ„ kan följa andras kommentarer, Ă„sikterna frĂ„n Play Store. I allmĂ€nhet, om recensionerna Ă€r fĂ„ eller alltför “korta” eller inte sĂ€rskilt detaljerade, och du lĂ€gger till att behörigheterna som appen ber om inte Ă€r konsekventa. Det Ă€r bĂ€st att inte ladda ner det.

0 Shares