Hur förbÀttrar jag Spotify-ljudkvaliteten pÄ min Android?

0 Shares

Idag fÄr vi se hur man förbÀttrar Spotify-ljudkvaliteten pÄ min Android. För den som gillar att lyssna pÄ bra musik Àr Spotify din obestridda allierade.

Det finns flera alternativ nÀr det kommer till att lyssna pÄ musik online. Men vi kan inte förneka att en av de bÀsta Àr Spotify, som gör att vi inte bara kan lyssna pÄ den via streaming, utan ocksÄ lÄter oss ladda ner den för att njuta utan att behöva ansluta till internet.

NĂ„got vi Ă€lskar med Spotify Ă€r att ljudkvaliteten Ă€r sĂ„ mycket bĂ€ttre Ă€n nĂ€r man lyssnar pĂ„ lĂ„tar pĂ„ YouTube. Även om denna funktion i mĂ„nga fall Ă€r mer personlig Ă€n nĂ„got annat. Vi kan inte förneka det kvaliteten som Spotify erbjuder oss övertrĂ€ffar YouTube och dina konkurrenter.

Du kan dock förbÀttra ljudet lite genom att följa tipsen vi ger dig nedan. Det enda vi behöver lÀgga till innan vi börjar Àr att oavsett hur mÄnga modifieringar du gör sÄ kommer du i slutÀndan ocksÄ behöva ha bra hörlurar för att förbÀttra ljudkvaliteten sÄ mycket som möjligt.

Utan ett par bra hörlurar, inget sÄdant bindande Det du gör kommer att hjÀlpa dig mycket. Du kanske mÀrker en liten förbÀttring, men det bÀsta sÀttet att göra det Àr att ha en kraftfull hÄrdvara av god kvalitet frÄn ett varumÀrke som Àr specialiserat pÄ den hÀr typen av lyssnande prylar.

Hur man förbÀttrar ljudet pÄ Spotify

UtjÀmnare

För mÄnga personer det Àr nödvÀndigt att anpassaeftersom den sjÀlvstÀndigt justerar frekvensbanden för att ge dig mer kontroll över dina lÄtar. Det betyder att nÀr vi lyssnar pÄ ett spÄr som har en vÀldigt tydlig bas kan vi sÀnka den osv.

För att kunna stÀlla in en korrigering korrekt Àr det absolut nödvÀndigt att du har en liten uppfattning om vad du gör. De Àr dock instÀllda sÄ att du kan vÀlja mellan pop eller rock, för att ge nÄgra exempel. PÄ sÄ sÀtt kan vi förbÀttra ljudet. Det finns inget alternativ pÄ Android inriktning sÄ vi mÄste ta till andra appar som Equalizer FX.

Inaktivera alternativet “normalisera volym”.

En mycket enkel och effektiv funktion Àr att normalisera volymen. PÄ sÄ sÀtt kan vi hÄlla volymen pÄ samma nivÄ för alla lÄtar. Det Àr inte ovanligt att en lÄt Àr högre Àn en annan, vilket kan vara ganska mÀrkbart nÀr man har hörlurar pÄ sig.

DÄ anvÀnds loudness-normaliseringsfunktionen för detta hÄlla samma nivÄ i alla musikaliska teman. Problemet Àr att det minskar dynamiken, det brukar inte mÀrkas sÀrskilt mycket. Men i mÄnga fall kan skillnaden vara mÀrkbar. DÀrför rekommenderar vi att du avaktiverar det hÀr alternativet för att förbÀttra ljudet lite.

FörbÀttra Spotify ljudkvalitet

Bortsett frÄn ovanstÄende Àr ett annat alternativ slÄ pÄ HD-musik frÄn Spotify-instÀllningarna. För detta Àr det bÀst att ha ett par bra hörlurar eller ett anstÀndigt ljudsystem, eftersom det till stor del kommer att bero pÄ dig för att kunna lyssna pÄ musik i bÀsta kvalitet.

Men mycket mer kan inte göras, du kommer att lita pÄ nÄgra alternativ som vi har beskrivit tidigare och ett bra band, bra utrustning för att kunna njuta fullt ut av musiken du gillar.

Vi hoppas att du gillar den hÀr artikeln hur man förbÀttrar Spotify-ljudkvaliteten pÄ Android Det skulle vara praktiskt om du har nÄgra tvivel eller vill komma med ett förslag, du kan anvÀnda kommentarerna nedan.

0 Shares