Hur flyttar jag min blogg från Blogger till WordPress utan att tappa trafik steg för steg? (Exempel)

0 Shares

På lång sikt är de flesta författare eller bloggägare bestämmer sig för att migrera min blogg från Blogger till WordPress utan att tappa trafik. Man beslutade att välja bättre villkor och förslag i ett mer fritt och flexibelt område.

Även om Blogger är en gratis bloggstartare, inser många nybörjare snart dess begränsningar och vill byta till WordPress. Naturligtvis ger den andra operationen tillgång till mer avancerade funktioner.

WordPress har också verktyg som förbättrar webbplatspositionering genom SEO.

Skäl att migrera min blogg från Blogger till WordPress utan att tappa trafik

Först måste du veta det Bloggare är ett verktyg från google som gör att alla kan skapa en gratis blogg med ett Gmail-konto. Med tidens gång och utvecklingen av webbplatsen inser användaren att det finns många begränsningar.

WordPress, å andra sidan, ger dig full äganderätt till din webbplats. Det tillåter också lägga till de nödvändiga funktionerna Växa och tjäna pengar på din blogg, till exempel genom att lägga till bannerannonser i dina inlägg

En praktisk guide för att migrera min blogg från Blogger till WordPress utan att förlora trafik

Om du inte vet hur man flyttar min blogg från Blogger till WordPress utan att tappa trafik, oroa dig inte, här är alla steg du behöver följa:

Ange ditt domännamn och värd

För en snabb inmatning är ett domännamn adressen till en webbplats som folk skriver för att komma åt din blogg. Hostingen är där webbplatsfilerna lagras.

I avsaknad av en plats att bo rekommenderar vi att du använder Bluehost, det är ett av de största företagen i den här branschen. Dessutom är de värdpartners WordPress officiellt rekommenderad.

En gång Det var så registrerad för WordPress-värd, måste användaren konfigurera sitt domännamn. Nästa steg är att installera WordPress på ditt värdkonto, det är värt att veta att i fallet med Bluehost kommer det att göras automatiskt.

Exportera din blogg från Blogger

Du kan göra detta genom att logga in på Bloggers kontrollpanel och gå till inställningspanelen för Blogger. Nu måste du hitta kommandot som heter “Importera och säkerhetskopiera”.

Efter det kommer ett popup-fönster där du måste klicka på en knapp “Spara till din dator”. Det är mycket viktigt att veta att blogginnehållet måste laddas ner i XML-format.

Importera Blogger till WordPress

För att börja importera din webbplats från Blogger till WordPress måste du logga in på ditt WordPress-administratörsområde och besöka Verktyg “importera“. Gå vidare och klicka på länken på importsidan “Installera nu” under Blogger.

En av fördelarna med WordPress är att det har säkerhetsplugins som 2-stegsverifiering, som kommer att hålla dig och dina webbplatser säkrare.

WordPress kommer nu att ladda ner och installera Blogger Importer-plugin. Klicka på länken när installationen är klar “Starta importör” att fortsätta.

På skärmen Importera Blogger kommer WordPress att be dig ladda upp en XML-fil. Det här är filen du laddade ner tidigare. Du fortsätter bara att trycka på knappen “Välj en fil” och ladda XML-filen.

Konfigurera beständiga länkar

Permalänkar är termen som används för att beskriva URL-strukturen för enskilda sidor. WordPress kommer med en funktion som låter dig skapa en SEO-vänlig URL-struktur.

För att upprätta permanenta länkar måste du gå till “Bindande”, Sedan mot “Permanenta länkar”. Sedan måste du lägga till text i rutan bredvid det anpassade strukturfältet och avsluta.

Ställa in omdirigeringar från Blogger till WordPress

Det viktigaste steget för att migrera min blogg från Blogger till WordPress utan att tappa trafik är att ställa in rätt omdirigering. På så sätt tappar du inte följare eller SEO-rankningar.

Det första är att installera och aktivera omdirigeringsplugin från Blogger på WordPress. Efter aktivering måste du besöka “RedskapFör att omdirigera WordPress och klicka på knappen “Börja konfiguration”.

Pluginet kommer nu att upptäcka webbadressen till din blogg i Blogger och visa dig alternativet att få en omdirigeringskod. Gå vidare och klicka på knappen “Hämta koden” bredvid Blogger-webbadressen och inkludera den till sist i ditt blogginlägg.

Om du vill göra en förändring eller fixa din blogg efter att ha gjort en förändring, låter WordPress dig dölja eller sätta en WordPress-blogg under uppbyggnad samtidigt som du gör ändringar.

0 Shares