Hur flyttar eller styr jag muspekaren med det numeriska tangentbordet?

0 Shares

Ett av de mest anvÀndbara verktygen för Windows-anvÀndare Àr musen eller musen. Tack vare denna enhet kan vi enkelt komma Ät olika element och anvÀnda systemgrÀnssnittet. Om du undrar Hur flyttar och styr jag muspekaren med det numeriska tangentbordet? Den hÀr artikeln Àr för dig.

Hur flyttar och styr jag muspekaren med det numeriska tangentbordet?

Windows 10 har en inbyggd funktion som stöder anvÀndning av en mus. Tack vare alternativen den erbjuder TillgÀnglighetscenterdu kan hantera muspekaren och styra den med det numeriska tangentbordet för att undvika problem nÀr musen Àr trasig eller skadad.

DÄ förser vi dig med all information du bör kÀnna till Muspekaren och metoden för att hantera detta verktyg frÄn det numeriska tangentbordet.

Vad Àr muspekaren?

Muspekaren Ă€r en identifierare som lĂ„ter dig hitta objekt pĂ„ din dator, vĂ€lja dem, komma Ă„t applikationer och aktivera operativsystemets funktioner. Detta verktyg aktiveras sĂ„ snart anvĂ€ndaren ansluter “mus”-enheten till datorn.

Faktum Àr att den Àr anpassningsbar och du kan Àndra muspekaren och stÀlla in ljudet i Windows 10 enligt dina önskemÄl genom att Àndra andra alternativ för den hÀr funktionen pÄ ditt system.

Vad Àr en mus?

Fil mus Det Àr en kringutrustning som mÄste anslutas till datorn antingen trÄdlöst eller via USB. Med musen kan du göra mÄnga saker, som att komma Ät programfunktioner, visa filer, stÀnga fönster och navigera mellan dem med tangentkombinationer.

Vad Àr musen till för?

Mus eller mus Den anvÀnds för att utföra olika ÄtgÀrder i operativsystemet baserat pÄ rörelsen av markören eller pekaren som önskas av anvÀndaren.

Allt detta görs med musens rörelser, men för att vara medveten om dess möjligheter Àr det bekvÀmt att kÀnna till musens DPI-kÀnslighet eftersom denna kan konfigureras med Windows och musfunktionerna.

För att flytta eller styra muspekaren med det numeriska tangentbordet

Ibland reagerar inte musen pÄ de rörelser vi gör pÄ den fysiska ytan, sÄ det Àr nödvÀndigt att ta till ett effektivt och genomförbart alternativ. I det hÀr fallet kan det numeriska tangentbordet hjÀlpa oss att lösa detta problem.

Den hÀr ÄtgÀrden Àr ocksÄ anvÀndbar om du har en motoriska problemoch vi rekommenderar att du Àndrar fÀrgen pÄ muspekaren för att se den bÀttre om du tycker att det Àr svÄrt.

AnvÀnd det numeriska tangentbordet för att styra muspekaren

Windows 10 har tillgĂ€nglighet kallas mustangenter, som lĂ„ter dig flytta muspekaren med hjĂ€lp av det numeriska tangentbordet. För att aktivera denna funktion, gĂ„ till startmenyn och vĂ€lj “Kontrollpanelen”. VĂ€lj sedan “TillgĂ€nglighet” och “Ease of Access Center”.

NĂ€r du gĂ„r in i tillgĂ€nglighetscentret vĂ€ljer du alternativet “Gör det enklare att anvĂ€nda musen”. DĂ€r hittar du ett avsnitt “Muskontroll med tangentbordet.” VĂ€lj sedan “Enable Mouse Keys” och klicka slutligen pĂ„ “Apply Changes”.

Konfigurera mustangenter

Du klarar dig mustangenter göra en serie justeringar för att definiera en tangentbordsgenvÀg, accelerera pekaren, ange hastighet och kontrollera det numeriska tangentbordet nÀr du trycker pÄ en tangent Bloq NUM.

Kontrollera funktionen för den numeriska knappsatsen

Efter att ha gjort de nödvÀndiga instÀllningarna kan du kontrollera att indikatorn fungerar korrekt genom att trycka pÄ tryck pÄ sifferknapparna. Om du till exempel trycker pÄ knapparna 2 och 8 kommer pekaren att flyttas vertikalt, medan knapparna 4 och 6 lÄter markören flyttas horisontellt.

Hur man flyttar muspekaren med det numeriska tangentbordet

Om du aktiverar musen med numeriskt tangentbordDu kan flytta pekaren Ät vÀnster med tangenten 4 och höger med tangenten 6. Med tangenten 2 flyttar du pekaren nedÄt och tangenten 8 flyttar den uppÄt. Slutligen flyttar knapparna 1, 3, 7 och 9 pekaren diagonalt.

I den tidigare handledningen kan du aktivera den hÀr funktionen i fall du inte har en mus eller inte kan anvÀnda den, det Àr utan tvekan nÄgot du bör kÀnna till. TÀnk samtidigt pÄ att om du dÀremot har problem med tangentbordet sÄ kan du mycket enkelt aktivera ett virtuellt tangentbord pÄ din datorskÀrm.

0 Shares