Hur flyttar eller styr jag muspekaren med det numeriska tangentbordet?

Ett av de mest användbara verktygen för Windows-användare är musen eller musen. Tack vare denna enhet kan vi enkelt komma åt olika element och använda systemgränssnittet. Om du undrar Hur flyttar och styr jag muspekaren med det numeriska tangentbordet? Den här artikeln är för dig.

Hur flyttar och styr jag muspekaren med det numeriska tangentbordet?

Windows 10 har en inbyggd funktion som stöder användning av en mus. Tack vare alternativen den erbjuder Tillgänglighetscenterdu kan hantera muspekaren och styra den med det numeriska tangentbordet för att undvika problem när musen är trasig eller skadad.

Då förser vi dig med all information du bör känna till Muspekaren och metoden för att hantera detta verktyg från det numeriska tangentbordet.

Vad är muspekaren?

Muspekaren är en identifierare som låter dig hitta objekt på din dator, välja dem, komma åt applikationer och aktivera operativsystemets funktioner. Detta verktyg aktiveras så snart användaren ansluter “mus”-enheten till datorn.

Faktum är att den är anpassningsbar och du kan ändra muspekaren och ställa in ljudet i Windows 10 enligt dina önskemål genom att ändra andra alternativ för den här funktionen på ditt system.

Vad är en mus?

Fil mus Det är en kringutrustning som måste anslutas till datorn antingen trådlöst eller via USB. Med musen kan du göra många saker, som att komma åt programfunktioner, visa filer, stänga fönster och navigera mellan dem med tangentkombinationer.

Vad är musen till för?

Mus eller mus Den används för att utföra olika åtgärder i operativsystemet baserat på rörelsen av markören eller pekaren som önskas av användaren.

Allt detta görs med musens rörelser, men för att vara medveten om dess möjligheter är det bekvämt att känna till musens DPI-känslighet eftersom denna kan konfigureras med Windows och musfunktionerna.

För att flytta eller styra muspekaren med det numeriska tangentbordet

Ibland reagerar inte musen på de rörelser vi gör på den fysiska ytan, så det är nödvändigt att ta till ett effektivt och genomförbart alternativ. I det här fallet kan det numeriska tangentbordet hjälpa oss att lösa detta problem.

Den här åtgärden är också användbar om du har en motoriska problemoch vi rekommenderar att du ändrar färgen på muspekaren för att se den bättre om du tycker att det är svårt.

Använd det numeriska tangentbordet för att styra muspekaren

Windows 10 har tillgänglighet kallas mustangenter, som låter dig flytta muspekaren med hjälp av det numeriska tangentbordet. För att aktivera denna funktion, gå till startmenyn och välj “Kontrollpanelen”. Välj sedan “Tillgänglighet” och “Ease of Access Center”.

När du går in i tillgänglighetscentret väljer du alternativet “Gör det enklare att använda musen”. Där hittar du ett avsnitt “Muskontroll med tangentbordet.” Välj sedan “Enable Mouse Keys” och klicka slutligen på “Apply Changes”.

Konfigurera mustangenter

Du klarar dig mustangenter göra en serie justeringar för att definiera en tangentbordsgenväg, accelerera pekaren, ange hastighet och kontrollera det numeriska tangentbordet när du trycker på en tangent Bloq NUM.

Kontrollera funktionen för den numeriska knappsatsen

Efter att ha gjort de nödvändiga inställningarna kan du kontrollera att indikatorn fungerar korrekt genom att trycka på tryck på sifferknapparna. Om du till exempel trycker på knapparna 2 och 8 kommer pekaren att flyttas vertikalt, medan knapparna 4 och 6 låter markören flyttas horisontellt.

Hur man flyttar muspekaren med det numeriska tangentbordet

Om du aktiverar musen med numeriskt tangentbordDu kan flytta pekaren åt vänster med tangenten 4 och höger med tangenten 6. Med tangenten 2 flyttar du pekaren nedåt och tangenten 8 flyttar den uppåt. Slutligen flyttar knapparna 1, 3, 7 och 9 pekaren diagonalt.

I den tidigare handledningen kan du aktivera den här funktionen i fall du inte har en mus eller inte kan använda den, det är utan tvekan något du bör känna till. Tänk samtidigt på att om du däremot har problem med tangentbordet så kan du mycket enkelt aktivera ett virtuellt tangentbord på din datorskärm.

Relaterade Artiklar

Back to top button