Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur flyttar du ditt operativsystem till en annan hårddisk?

Ett professionellt diskkloningsprogram hjälper dig att klona hela systemdiskar till en ny större hårddisk för att överföra Windows OS, installerade program och diskdata.

Hur flyttar jag Windows 10 till en annan hårddisk?

 • Du bör först flytta Windows 10 till en ny hårddisk innan du gör det.
 • Skapa en ny systemavbildning för att migrera Windows till en större eller motsvarande enhet.
 • Windows kan flyttas till en ny hårddisk med hjälp av en systemavbildning.
 • Använd en systemavbildning för att ändra storlek på systempartitionen.
 • Hur överför jag mitt operativsystem till en ny Ssd eller HDD?

 • Tryck på F2/F8 eller Del för att gå in i BIOS efter att du har startat om datorn.
 • Du måste ställa in den nya SSD:n som startenhet i Boot-sektionen.
 • Du kommer att uppleva en snabbare dator med bättre prestanda efter att du har sparat ändringarna och startat om datorn. Efter detta körs ditt operativsystem automatiskt från den nya SSD:n, och du kommer att se det nya operativsystemet köras snabbare.
 • Hur flyttar jag mitt operativsystem från C Drive till D Drive?

 • Du kan öppna Appar och funktioner genom att högerklicka på Windows-ikonen och välja “Appar”. Eller så kan du gå till Inställningar > Klicka på “Appar”.
 • När du har valt programmet och klickat på “Flytta” kommer du att bli ombedd att välja en annan hårddisk, till exempel D:.
 • Kan du överföra operativsystem till en annan hårddisk?

  Genom att trycka på Ctrl + C och Ctrl + V kan du inte flytta installerade program till en annan enhet, i motsats till att överföra data. En klon av hela systemdisken till en ny större hårddisk är allt som krävs för att överföra Windows OS, installerade applikationer och diskdata till den nya enheten i en upplösning.

  Kan jag flytta mitt Windows 10 till en annan hårddisk?

  Se till att du migrerar din Windows 10-installation till en ny hårddisk eller SSD. Med Windows 10 kan du skapa en komplett kopia av din installation tillsammans med partitioner genom att använda det inbyggda alternativet System Image. En extern USB-hårddisk krävs för att säkerhetskopiera din installation.

  Kommer jag att förlora min Windows 10-licens om jag byter hårddisk?

  När du gör betydande maskinvaruändringar på din enhet, som att byta ut moderkortet, kommer Windows inte längre att hitta en licens som matchar din enhet, så du måste installera om Windows för att få igång den igen. Du måste ha antingen en digital licens eller en produktnyckel för att aktivera Windows.

  Vad händer om jag flyttar min hårddisk till en annan dator?

  Det är vanligtvis inte möjligt att starta en Windows-enhet från en annan dator och sedan starta från den – eller återställa en säkerhetskopia av Windows-systemavbildningar på annan hårdvara – eftersom detta kommer att göra att enheten misslyckas. Om du stöter på ett fel angående “hårdvaruabstraktionslagret” eller “hal”, kan det bero på ett problem med abstraktionslagret. Under uppstart kan dll-filen till och med visa blå skärm.

  Kan jag flytta bara mitt OS till en Ssd?

  AOMEI Partition Assistant låter dig enkelt flytta Windows OS-enhet till SSD från hårddisken samtidigt som du behåller filer och programvara på hårddisken, samtidigt som du bara migrerar Windows OS-enhet till SSD från hårddisken. Genom att göra detta kan du bara flytta operativsystemet till SSD:n utan att installera om det.

  Ska jag ersätta min HDD med Ssd eller använda båda?

  När det kommer till prestanda är hårddiskar och SSD:er väldigt olika. En SSD kan dramatiskt förbättra prestandan hos din äldre dator om du byter ut din hårddisk mot en. SSD-enheter är mycket snabbare att läsa och skriva än hårddiskar.

  Vilket är bättre att installera OS Ssd eller HDD?

  Det finns fyra svar på denna fråga. Ja, ditt operativsystem kommer bara att starta upp snabbare med solid-state-enheter. Men om du utför några operativsystemrelaterade uppgifter som kräver att data hämtas från enheten, kommer det att gå mycket snabbare än om ditt operativsystem var på en hårddisk.

  Kan jag flytta Windows från C till D-enhet?

  Välj de program (markerade med “Ja” på C-enheten) du vill överföra från listan. Du kan välja en annan enhet på din dator som destination genom att klicka på triangelikonen och sedan klicka på “Överför”.

  Vad kan jag säkert flytta från C till D Drive?

  Genom att flytta mapparna inuti användarmappen kan du faktiskt flytta filerna som dokument, skrivbord, nedladdningar, favoriter, onedrive, bilder, musik etc. I slutet av kopian kommer du att se en popup som ber dig att flytta mapparnas plats. Om du vill att ändringarna ska tillämpas klickar du på Ja till alla.

  Kan du allokera utrymme från D Drive till C Drive?

  Använder dess “Allokera Free Space”-funktionen kan du öka C-enhetsutrymmet från D-enheten genom att direkt allokera free utrymme från en enhet till en annan utan att påverka data.