Hur fjärransluter man till en SSH-server med PuTTY på Windows?

0 Shares

SSH-protokollet anses vara ett av de mest användbara verktygen för att automatisera vanliga webbplatsuppgifter. Även om processen att fjärransluta via SSH till en Linux-server är väldigt enkel, är den också enkel på Windows. Därför rekommenderar vi att du läser den här artikeln som du kommer att lära dig Hur fjärransluter man till en SSH-server med PuTTY på Windows?

Vad är PuTTY?

PuTTY är en bärbar applikation som möjliggör upprätta en fjärrsession med servern med hjälp av kommandon. I denna mening fungerar PuTTY som en webbklient som stöder olika protokoll som SSH, Rlogin eller Telnet.

PuTTY utvecklades på basis av öppen källkod och är tillgänglig för alla versioner av Windows. Dessutom har den ett gränssnitt som visas som en kommandokonsol och låter dig definiera anslutning till vilken server den körs på SSH-domän. Du kan till och med använda Putty för att konfigurera din router med kommandon.

Vad är SSH?

SSH står för “Secure Shell” och syftar på filen kommunikationsprotokoll som låter dig upprätta en anslutning mellan två operativsystem. Med detta protokoll kan vi styra värddatorn från klientdatorn via kommandokonsolen.

Vad är SSH till för?

SSH är för kryptera anslutningssessionen att definiera säkrare kommunikation. Dessutom är det möjligt att kopiera information från servern till klienten med hjälp av säkra RSA-nycklar.

Hur fjärransluter man till en SSH-server med PuTTY på Windows?

Om du vill veta hur man gör fjärransluta till SSH-servern Genom PuTTY rekommenderar vi att du följer dessa steg.

Ladda ner och installera PuTTY

Det första steget är att ladda ner applikationen Spackel. För att göra detta kan du komma åt den officiella chiark-webbplatsen. Efter nedladdning, kör installationsfilen för att komma åt programmet.

Konfigurera PuTTY

PuTTY kräver en fil bindande som kan anpassas i Windows. För att göra detta, dubbelklicka på programikonen för att visa instrumentpanelen. Där väljer du alternativet “Session” och anger din serveradress i fältet “Värd”.

Dessutom måste du ange siffran 22 i “Port”-fältet. Välj SSH-protokollet, spara konfigurationen med knappen “Spara” och tryck på knappen “Öppna”.

Gå in i terminalen

Därefter öppnas ett nytt terminalfönster. Det betyder att anslutningen har startat. Därför, ange användarnamn, lösenord och tryck på ‘Enter’-tangenten.

Organisera krypteringsalgoritmer

PuTTY låter dig organisera en lista över de tre krypteringsalgoritmer för en högre säkerhetsnivå vid anslutning. Välj “Spara alternativ” i kategorin “SSH”. Använd sedan knapparna “Upp” och “Ner” för att ordna ordningen enligt dina preferenser.

Under säkerhetsnivån kan du aktivera varningar med alternativet “varna här nedan”. På så sätt skickar PuTTY ett meddelande varje gång en anslutning med osäker kryptering upprättas. Om du inte har Windows kan du se misslyckade försök att ansluta till SSH-servern på Linux med Secure Shell-protokollet.

Stäng sessionen

När du är klar med den fjärranslutna SSH-anslutningen kan du Dra tillbaka. För att göra detta, skriv exit och tryck på ‘Enter’-tangenten. Detta kommer att stänga kommandofönstret.

Aspekter du bör överväga

Första gången en SSH-anslutning görs skickar servern nyckeln till SSH-klienten offentlig server. PuTTY kommer att uppmana dig att acceptera eller avböja denna nyckel. Om du accepterar nyckeln kommer den att sparas i registret och kommer att verifieras med den som skickas av servern varje gång en ny anslutning upprättas.

Å andra sidan, om nyckeln ändras, meddelar PuTTY dig att verifiera äktheten av den mottagna nyckeln. På så sätt undviker du en osäkrad anslutning till en annan server.

0 Shares