Hur fixar man musen pÄ den bÀrbara datorn om knapparna inte fungerar? (Exempel)

0 Shares

Du kommer ofta pÄ att du arbetar med en bÀrbar dator, Àven kÀnd som bÀrbar dator, nyligen förvÀrvad eller anvÀnd men i gott skick och musen eller pekplattan slutar fungera över natten. Oroa dig inte, det kan vara nÄgot mindre, hÀr visar vi dig hur du fixar din bÀrbara dators mus nÀr den slutar fungera.

En mus eller mus Àr en kringutrustning inbyggd i en bÀrbar dator och vanligtvis placerad i en lÄda lÀngst ner pÄ tangentbordet. Den har Àven tvÄ knappar, höger och vÀnster, som utför samma funktion som hos traditionella möss.

Om du vill kan du Àven Àndra och konfigurera anvÀndningen av knapparna och pÄ sÄ sÀtt komma Ät ytterligare funktioner.

Denna enhet har anmÀrkningsvÀrd mÄngsidighet och hjÀlper till att anvÀnda utrustningen pÄ platser eller platser dÀr en traditionell mus skulle vara mycket svÄr att arbeta.

Vad ska jag göra, den blev skadad, vad ska jag göra för att fixa min bÀrbara mus?

Ta det lugnt, fÄ inte panik. Du behöver kanske inte desperat springa till en pÄlitlig tekniker för att ta reda pÄ vad som hÀnder med din mus eller pekplatta nÀr de slutar fungera, vilket fÄr dina fickor att blöda.

I mÄnga fall, nÀr en mus slutar fungera, Àr det bara av misstag tryck pÄ funktionstangenten, vilket avaktiverar enheten och lÄser den.

Det kan finnas tillfĂ€llen dĂ„, pĂ„ grund av slarv utan att inse det, eller nĂ€r det finns barn i huset som tenderar att brĂ„ka med datorer, aktiveras muslĂ„sknappen. I allmĂ€nhet fungerar denna funktion nĂ€r en knapp trycks ned. “Fn”, finns pĂ„ tangentbordet i det nedre vĂ€nstra hörnet och en av piltangenterna “Fx” F1 till F12, placerade i raden överst pĂ„ tangentbordet.

Den hÀr funktionen aktiveras nÀstan alltid av den bÀrbara datorn nÀr han arbetar med en fil traditionell musoch du vill att pekplattan inte av misstag eller vÄrdslöst ska störa ditt arbete. SÄ vad kan göras för att fixa den bÀrbara musen.

SĂ„ det första man ska göra Ă€r att utesluta att vi inte har stĂ€ngt av musen av misstag, som som sagt aktiveras och avaktiveras genom att man generellt trycker pĂ„ tvĂ„ knappar pĂ„ tangentbordet: “Fn” och nĂ„gra av Fx”.

Tricket som kan fungera nÀr man arbetar med pekplattan Àr att simulera den mellersta musknappen pÄ din bÀrbara dators pekplatta.

Uteslut andra möjliga orsaker

Om problemet kvarstÄr, trots implementeringen av det angivna problemet, mÄste du gÄ till de avancerade funktionerna i konfigurationen av den bÀrbara datorn. HÀr hittar du all information om enheten.

FrĂ„n detta block kan du starta om din bĂ€rbara dator och Ă„terstĂ€lla den till dess ursprungliga fabriksinstĂ€llningar. Processen Ă€r extremt enkel, du behöver bara klicka pĂ„ vĂ€rdesektionen i “bindande”. Ett fönster visas med ett alternativ i det nedre högra hörnet “Fördefinierad”.

Ett annat sÀtt att fixa musen pÄ en bÀrbar dator Àr att gÄ till blocket med installerade applikationer i administrationsmenyn. HÀrifrÄn kan du inaktivera Synaptics Pointing-operatorn och komplettera den med en mer avancerad.

NÀr det gÀller bÀrbara HP-datorer har de en inbyggd lysdiod som tÀnds nÀr pekplattan stÀngs av. Detta hÀnder vanligtvis nÀr du dubbelklickar pÄ tillÀgget som följer med kringutrustningen högst upp. Om detta hÀnder, dubbelklicka bara pÄ enheten och lito, Äteraktivera musen.

Sammanfattning av stegen för att aktivera pekplattan

  • Starta om systemet. Om felet kvarstĂ„r, placera en funktionstangent pĂ„ tangentbordet “Fn”, du fĂ„r det i det nedre vĂ€nstra hörnet.
  • I det andra steget hittar du tangenten pĂ„ tangentbordet “Fx” som kompletterar funktionen att slĂ„ pĂ„ eller stĂ€nga av musen. Nycklar “Fx” ligger i rad “F1” ner “F12” överst pĂ„ tangentbordet.
  • För att aktivera eller avaktivera en mus eller en mus mĂ„ste du hĂ„lla ned dessa tvĂ„ tangenter samtidigt. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer vi att visa dig hur du fixar en bĂ€rbar datormus utan att behöva springa till nĂ€rmaste tekniker.

För att fungera bÀttre med din dator och pekare kanske du vill lÀra dig hur du anpassar dem i Google Chrome.

0 Shares