Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar man felmeddelandet msvcp120.dll saknas i Windows 7/8/10?

När du öppnar programmet kan du få en popup med en varning om Filen msvcp120.dll saknas och hindrar dig från att göra det. Det är en ganska vanlig nackdel med några versioner av Windows, och även om det är lite irriterande är det inte så komplicerat att fixa alls.

Innan vi börjar, grunderna

Det första du bör veta är att DLL är en komponent från Microsoft som syftar till att göra livet för utvecklare enklare. Det är i grunden en fil en samling tips som refereras av olika spel och program på datorn utan att behöva programmera dem från 0.

Således är var och en av dessa filer associerade med en uppsättning specifika funktioner men delas av flera applikationer. När du ser något som felet msvcp120.dll saknas vilket indikerar att systemet är det det finns ett fel med just denna artikel.

För det andra, kom ihåg att lösningarna du hittar här är giltiga för alla de senaste versionerna av Windows. Men om det är viktigt att se till att filerna är kompatiblaspeciellt om det är en 32-bitars eller 64-bitars filstruktur.

4 enklaste lösningarna för att fixa msvcp120.dll saknas fel

Det kan finnas flera orsaker som orsakade detta fel, men i slutändan hänvisar det alltid till samma, Filen msvcp120.dll saknas.

Det kan betyda både att den inte har hittats i sin helhet, eller att den inte ligger bra eller inte fungerar som den ska. I detta fall, du kan använda dessa 4 lösningar det kommer bara att avsluta problemet.

Lösning 1: installera om programmet

Så enkelt som det låter, kanske den saknade filen inte har installerats korrekt. Nog om detta installera om programmet eller spelet som representerar felet. För ökad säkerhet kan du testa att installera om det efter att du har avinstallerat det helt för att undvika att skada dina filer eller andra olägenheter.

Lösning 2: Uppdatera Visual Studio 2013

Som nödvändiga komponenter för att Windows ska fungera korrekt, Microsoft erbjuder också dessa dynamiska bibliotek som fantastiska verktyg för designers.

Således kan du åtgärda felet att msvcp120.dll och många andra liknande filer saknas genom att uppdatera lämpligt paket. För att göra detta, försök gå till Microsofts officiella nedladdningssida och ladda ner lämplig körbar fil.

Lösning 3: Leta upp den saknade filen manuellt

Å andra sidan kan du också byta ut den saknade filen själv. För att göra detta måste du ladda ner den från en betrodd webbplats och placera den på rätt plats. Om det är ett program eller spel bör du göra det lägg den i mappen där den installerades, för detta behöver du veta platsen.

Men om det finns flera program har operativsystemet i sig förmodligen inte en version av filen msvcp120.dll. Då kan du vara lite mer komplicerad att lösa.

Om du hittar det på C: Windows System32 inte löser problemet, uppdatera registret. För att göra detta, öppna filen “Kommandotolk” och kör kommandot “Regsvr32 msvcp120.dll” (utan citaten).

Lösning 4: Skanna och reparera

Du kan också försöka åtgärda felet att msvcp120.dll saknas genom att använda tillägget kontrollera filer som inkluderar operativsystemet.

I det här fallet måste du köra “Kommandotolken” från Windows återställningsmiljö för att göra detta. För att ange detta i Windows 7 och 8 måste du klicka på starta om samtidigt som du trycker på “Skift”-tangenten.

I fall att Windows 10, gå till “Uppdatering och säkerhet” i fönstret “Inställningar”, sedan i de avancerade startalternativen, klicka på “Återställning” och slutligen “Starta om nu”.

Där behöver du bara öppna “Kommandotolken” med administratörsbehörighet och kör kommandot “sfc / scannow”