Hur fixar man felmeddelandet msvcp120.dll saknas i Windows 7/8/10?

0 Shares

NÀr du öppnar programmet kan du fÄ en popup med en varning om Filen msvcp120.dll saknas och hindrar dig frÄn att göra det. Det Àr en ganska vanlig nackdel med nÄgra versioner av Windows, och Àven om det Àr lite irriterande Àr det inte sÄ komplicerat att fixa alls.

Innan vi börjar, grunderna

Det första du bör veta Àr att DLL Àr en komponent frÄn Microsoft som syftar till att göra livet för utvecklare enklare. Det Àr i grunden en fil en samling tips som refereras av olika spel och program pÄ datorn utan att behöva programmera dem frÄn 0.

SÄledes Àr var och en av dessa filer associerade med en uppsÀttning specifika funktioner men delas av flera applikationer. NÀr du ser nÄgot som felet msvcp120.dll saknas vilket indikerar att systemet Àr det det finns ett fel med just denna artikel.

För det andra, kom ihÄg att lösningarna du hittar hÀr Àr giltiga för alla de senaste versionerna av Windows. Men om det Àr viktigt att se till att filerna Àr kompatiblaspeciellt om det Àr en 32-bitars eller 64-bitars filstruktur.

4 enklaste lösningarna för att fixa msvcp120.dll saknas fel

Det kan finnas flera orsaker som orsakade detta fel, men i slutÀndan hÀnvisar det alltid till samma, Filen msvcp120.dll saknas.

Det kan betyda bÄde att den inte har hittats i sin helhet, eller att den inte ligger bra eller inte fungerar som den ska. I detta fall, du kan anvÀnda dessa 4 lösningar det kommer bara att avsluta problemet.

Lösning 1: installera om programmet

SÄ enkelt som det lÄter, kanske den saknade filen inte har installerats korrekt. Nog om detta installera om programmet eller spelet som representerar felet. För ökad sÀkerhet kan du testa att installera om det efter att du har avinstallerat det helt för att undvika att skada dina filer eller andra olÀgenheter.

Lösning 2: Uppdatera Visual Studio 2013

Som nödvÀndiga komponenter för att Windows ska fungera korrekt, Microsoft erbjuder ocksÄ dessa dynamiska bibliotek som fantastiska verktyg för designers.

SÄledes kan du ÄtgÀrda felet att msvcp120.dll och mÄnga andra liknande filer saknas genom att uppdatera lÀmpligt paket. För att göra detta, försök gÄ till Microsofts officiella nedladdningssida och ladda ner lÀmplig körbar fil.

Lösning 3: Leta upp den saknade filen manuellt

Å andra sidan kan du ocksĂ„ byta ut den saknade filen sjĂ€lv. För att göra detta mĂ„ste du ladda ner den frĂ„n en betrodd webbplats och placera den pĂ„ rĂ€tt plats. Om det Ă€r ett program eller spel bör du göra det lĂ€gg den i mappen dĂ€r den installerades, för detta behöver du veta platsen.

Men om det finns flera program har operativsystemet i sig förmodligen inte en version av filen msvcp120.dll. DÄ kan du vara lite mer komplicerad att lösa.

Om du hittar det pĂ„ C: Windows System32 inte löser problemet, uppdatera registret. För att göra detta, öppna filen “Kommandotolk” och kör kommandot “Regsvr32 msvcp120.dll” (utan citaten).

Lösning 4: Skanna och reparera

Du kan ocksÄ försöka ÄtgÀrda felet att msvcp120.dll saknas genom att anvÀnda tillÀgget kontrollera filer som inkluderar operativsystemet.

I det hĂ€r fallet mĂ„ste du köra “Kommandotolken” frĂ„n Windows Ă„terstĂ€llningsmiljö för att göra detta. För att ange detta i Windows 7 och 8 mĂ„ste du klicka pĂ„ starta om samtidigt som du trycker pĂ„ “Skift”-tangenten.

I fall att Windows 10, gĂ„ till “Uppdatering och sĂ€kerhet” i fönstret “InstĂ€llningar”, sedan i de avancerade startalternativen, klicka pĂ„ “ÅterstĂ€llning” och slutligen “Starta om nu”.

DĂ€r behöver du bara öppna “Kommandotolken” med administratörsbehörighet och kör kommandot “sfc / scannow”

0 Shares