Hur fixar man enkelt Mac-krascher pÄ grÄ skÀrm under uppstart? (Exempel)

0 Shares

Datorer idag Àr en integrerad del av livet eftersom de Àr de bÀsta assistenterna. Av denna anledning, om de misslyckas nÄgon gÄng, kan de sÀtta anvÀndaren i problem. För att detta inte ska hÀnda kommer du att lösa dina tvivel idag Hur fixar jag att Mac fryser till grÄ skÀrm vid start?

Det faktum att datorn inte startar eller kraschar om det Àr dÄligt att dö. För en hel dag utan detta verktyg kan förvandlas till ett helvete. Speciellt om du Àr en av dem jobbar bara hemifrÄn eller en frilansare.

Hur fixar jag att Mac fryser till grÄ skÀrm vid start?

Det hÀr problemet Àr mycket vanligt, lika vanligt som nÀtverksfel nÀr du surfar pÄ en MAC-dator. SÄ du Àr inte den enda som har hÀnt (att enheten inte Àr skadad). PÄ grund av frekvensen av detta fenomen finns det flera sÀtt att lösa detta problem.

Det första sÀttet att eliminera detta fel Àr att ta bort den skadade kringutrustningen. Skadad kringutrustning kan avbryta din Macs startsekvensvilket gör att en grÄ skÀrm visas beror det pÄ att datorn vÀntar pÄ att ett kommando skickas till nÀmnda artefakt, som aldrig kommer att komma eftersom den Àr skadad.

Du mÄste stÀnga av din Mac om du vill ÄtgÀrda det hÀr problemet (I den som rÄkade vara frusen, tryck och hÄll in startknappen i nÄgra sekunder). Koppla sedan bort all kringutrustning utom musen, skÀrmen och tangentbordet (om musen Àr trÄdlös, koppla ocksÄ ur USB och anvÀnd den direkta).

NÀr den Àr urkopplad borde allt starta datorn, SÄ sÀtt nu en efter en och sÀtt pÄ din Mac varje gÄng du gör detta för att testa vilka enheter som inte fungerar sÄ att du kan byta ut dem.

RAM problem

Ett annat sÀtt att lösa detta problem Àr kontrollerar om RAM-minnet inte fungerarFör att göra detta behöver du bara ta bort allt minne av denna typ minus det minsta, och om du köpte ett annat mÄste du ocksÄ ta bort det. Du kan till och med byta RAM-moduler för att se om nÄgon av dem fungerar.

DÄ behöver du bara kontrollera om datorn fungerar, i sÄ fall betyder det att det var minnet som utlöste kraschen. Du mÄste köpa ett annat minne och byta ut de du hade (nÄgra av dem var skadade).

Diskproblem

Efter att ha lÀst ovanstÄende kanske du redan vet svaret pÄ frÄgan Hur fixar jag att Mac fryser till grÄ skÀrm vid start? men om inte Ànnu sÄ finns det en annan lösning du kan prova men det fungerar bara om disken Àr skadad.

För att kontrollera detta mÄste du starta operativsystemet pÄ nÄgot av följande sÀtt: i ÄterstÀllningslÀge frÄn en extern enhet eller installationsskiva. I vissa fall kan du behöva radera din hÄrddisk permanent.

Om den öppnas normalt med nÄgon av dem har din startskiva blivit skadad. Det enda sÀttet att lösa detta problem Àr att gÄ in i monosaurlÀge och vÀl inne mÄste du lÀgga in speciella kommandon (som du kan fÄ pÄ webben), för teamet att diagnostisera och ÄtgÀrda fel pÄ startdisken.

Du kan ocksÄ prova att installera program pÄ externa minnen för att spara utrymme pÄ hÄrddisken för att hÄlla din dator mindre eftertÀnksam och kunna köra med lÀtthet. Om du inte kan fixa det ens med detta mÄste du ta datorn till en tekniker eller byta hela startskivan.

Med den senare vet du redan tillrÀckligt för att sÀga att du vet svaret Hur fixar jag att Mac fryser till grÄ skÀrm vid start?sÄ nu bör du gÄ vidare och se om nÄgon lösning fungerar för dig. Innan du summerar, kom ihÄg att MAC Àr ett av de banbrytande varumÀrkena pÄ marknaden, sÄ du mÄste ta hand om din dator.

0 Shares