Hur fixar man en Android-mobil som inte laddar batteriet? (Exempel)

0 Shares

Daglig anvÀndning kan generera mobiltelefoner börja fÄ problem. En av de faktorer som oftast pÄverkar en mobiltelefons livslÀngd Àr batteriet. Denna handledning förklarar hur man fixar en Android-mobil som inte laddar batteriet.

Mobiltelefonen Àr dagens mest anvÀnda enhet. Den ligger alltid i handen med sin förlÀngning. Oavsett om det Àr att prata i telefon, spela tv-spel eller anvÀnda den pÄ jobbet. Av denna anledning Àr det störande nÀr batteriet börjar gÄ sönder.

Det finns mÄnga omstÀndigheter som kan göra att telefonens batteri inte laddas ordentligt. Ett batteri som inte laddas Àr inte en dödsdom för en mobiltelefon. Följ dessa tips innan du bestÀmmer dig för att köpa en ny.

Vad kan du göra för att fixa en Android-mobil som inte laddar batteriet?

Din telefon gör det inte ladda batterierna det betyder inte alltid att det ska slÀngas. Ibland hindrar andra faktorer det frÄn att fungera korrekt.

Innan du skickar din mobiltelefon till en tekniker för att reparera en Android-mobil som inte laddar batteriet, rekommenderar vi att du gör följande:

Övervaka ditt batteri
En av de första sakerna du bör göra om din Android-mobil inte laddas Àr att övervaka dess batteritillstÄnd. Det finns mÄnga gratisapplikationer pÄ Google Play som du kan ladda ner för att göra den hÀr uppgiften enklare. Det finns specifika fall, som varför Samsung laddar ner vÀldigt snabbt utan att anvÀnda det, vilket uppenbarligen krÀver mer anpassning till uppgiften.

NÀr det kommer till övervakning handlar det ocksÄ om att veta hur mycket mAh som laddar din Android-telefon och ta reda pÄ om den fortfarande fungerar eller om du ska spara pÄ din Android-telefons batteri utan en app.

De hjÀlper dig att veta nÀr batteriet laddas eller inte, om den laddas ur vÀldigt snabbt eller laddas vÀldigt lÄngsamt.

Det Àr mycket anvÀndbart att övervaka batteriet före och efter att du har gjort stegen som kan hjÀlpa dig att fixa Android-mobil som inte laddar batteriet sÄ att du sÀkert vet om nÄgot fungerade eller inte.

Kontrollera utsidan av lasten

Innan du skyller pÄ allt utom telefonens batteri Àr det vÀrt att ta en titt kabel och adapter nuvarande. Det Àr möjligt att problemet existerar.

För att avgöra om dessa misslyckas kan du prova att ladda telefonen med en annan kabel och adapter som den Àr kompatibel med. Om det börjar laddas ordentligt Àr det problemet.

Att hitta ett fel i ett av dessa element Àr en lÀttnad eftersom det alltid kommer att vara billigare fyll pÄ laddaren köpa en annan mobiltelefon.

Kontrollera USB-porten

Om du upptÀcker att laddaren inte gÄr sönder, ett annat alternativ kan vara USB-porten. Det hÀnder ofta att den bÀrs under daglig anvÀndning och att det inte behövs nÄgon kontakt för att ladda telefonen.

För att fixa en Android-mobil som inte laddar batteriet pÄ grund av att USB-porten Àr trasig, har du tvÄ alternativ: det första Àr att fÄ den kontrollerad av en tekniker. För det andra, försök att göra det sjÀlv.

Om du bestÀmmer dig för det andra alternativet bör du bara försöka flytta USB uttag med en nÄl. AnvÀnd inte för mycket kraft och gör det mycket försiktigt. Om din telefon laddas ordentligt efter att ha gjort detta, finns det ett problem med detta.

Programvaruproblem

För att fixa en Android-mobil som inte laddar batteriet Àr en bra lösning att kolla om sÄ Àr fallet programvara den som kommer med dessa problem.

Det kan bero pÄ att appen anvÀnder för mycket batteri. I sÄ fall Àr ditt bÀsta alternativ att avinstallera det.

Om problemet kvarstÄr kan det bero pÄ en uppdatering som din telefon inte stöder. För att motverka detta kan du ÄterstÀlla din telefon till fabriksdata och ÄtergÄ till den tidigare versionen om det passar dig. Kom alltid ihÄg att göra en sÀkerhetskopia för att undvika att förlora viktig information.

Batteri

Om du redan har provat allt som anges ovan och problemet kvarstÄr, gör det troligen det batteriet fungerar inte lÀngre som det ska.

I det hÀr fallet ett alternativ reparera android mobiltelefon som inte laddar batteriet, köp ett nytt och byt ut det om batteriet Àr avtagbart. Om sÄ inte Àr fallet kan du gÄ till en tekniker för att göra denna procedur.

0 Shares