Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag Windows 10 Store-fel 0x80072efd? (Exempel)

Windows 10 är ett av de bästa operativsystemen som finns idag, det har sin berömmelse till sina många funktioner (som den som låter dig aktivera Hello Cortana) men det är så bra att det är benäget att få problem och det är därför du kommer att se idag hur man fixar fel 0x80072efd från butiken.

Och det finns inget värre än att inte kunna använda Microsoft Store eftersom den finns där du kan hitta alla officiella produkter och de licenser du behöver för att pressa saften ur ditt operativsystem. Om så är fallet, oroa dig inte, du kommer definitivt att avsluta det ikväll.

Hur fixar jag Windows 10 Store-fel 0x80072efd?

För att komma direkt till saken och kunna fixa Store Error 0x80072efd måste du veta att det finns mer än en lösning på detta fel, så du har ett par alternativ att prova om du inte skulle fungera.

Den första är inaktivera proxyeftersom detta kan orsaka anslutningsproblem och butiken kopplas ur. För att uppnå detta måste du använda tangentkombinationen Windows + R.

Denna åtgärd kommer att få upp fönstret på plats du måste skriva in “inetcpl.cpl” och sedan trycka på Enter. Efter det kommer du att omdirigeras till avsnittet “Anslutningar”, där du måste välja alternativet “LAN-konfiguration”.

I det här andra avsnittet måste du hitta rutan “Detektera konfiguration automatiskt” och inaktivera den (alternativet finns direkt i huvudfönstret), sedan avmarkera rutan med namnet “Proxy” och gjort, bör felet försvinna.

Tredjepartssparapp!

Om felet 0x80072efd från butiken inte har lösts med ovanstående, är det dags att använda tungt artilleri, vilket skulle vara ett program som heter Datorreparation och optimeringsverktyg.

Detta löser och fixar inte bara dina butiksproblem, utan också hundratals andra mindre problem som du kan stöta på när du använder operativsystemet Windows.

För att använda det måste du först ladda ner det från den officiella webbplatsen, sedan måste du vänta på att det ska installeras (det är automatiskt), när du öppnar det, och inuti trycker du på knappen som heter “Börja skanna.”

Denna åtgärd bör hitta alla problem relaterade till butiken och visa dem när det inträffar. klicka på “Fix All” och du är klarnu behöver du inte hoppa över butiksfelet längre.

Använda kommandon

Tack vare det du har läst borde du redan kunna fixa 0x80072efd-felet från butiken, men om det inte var det finns det något annat du kan försöka eliminera felet och det är att använda kommandona.

För att uppnå detta behöver du bara gå till Windows start och sätta CMD, när alternativet med samma namn visas, högerklicka på det och kör det som administratör.

Om du gjorde allt rätt bör du få ett kommandofönster, där måste du infoga “ipconfig / flushdnsnsnsns”, och tryck sedan på Enter. Detta borde lösa ditt problem med butiken för alltid.

Och voila, nu när du har all denna information behöver du bara gå till din dator och börja prova lösningen efter korrigeringen tills du eliminerar felet. Observera att så inte är fallet detta är de enda sätten att lösa detta problem det finns, så du kan alltid söka efter andra genom att surfa.

Som en rekommendation skulle det inte vara dåligt om du letade efter mer information om Windows-fel eftersom ju mer du vet, desto mindre kommer systemet att misslyckas, till exempel kan du söka: Så korrigerar du uppdateringsfelet 0x800F0982 i Windows 10 eller något annat som du tänker på.