Hur fixar jag WiFi som försvunnit i Windows 11?

Hur fixar jag WiFi som försvunnit i Windows 11?

Användare har klagat på att WiFi-symbolen har försvunnit från aktivitetsfältet efter att ha uppgraderat sin dator till Windows 11. En nätverksikon finns på aktivitetsfältet som visar nätverksåtkomst. När din enhet inte har de nödvändiga drivrutinerna installerade kommer du att se en frånvarande WiFi-ikon.

Dessutom, om din dators WiFi-adapter är avaktiverad eller trasig, kommer du inte att se WiFi-symbolen i aktivitetsfältet. Oavsett orsaken till felet WiFi försvann i Windows 11kommer vi att förklara de bästa sätten att återställa WiFi-ikonen till ditt skrivbord.

Bästa sätten att fixa WiFi försvann i Windows 11

Avsaknaden av en WiFi-symbol i Windows 11 är ett typiskt problem för många Windows 11-ägare. Det här inlägget kan hjälpa dig om du har ett liknande problem med Windows 11. Här är de mest effektiva metoderna för att lösa problemet WiFi försvann i Windows 11.

Metod 1: Kör en omstart

Att starta om systemet är den enklaste felsökningstekniken som bekräftats fungera. Oavsett vilket problem din dator stöter på, starta bara om den och låt den uppdatera datorn för att lösa det. Om WiFi inte fungerar med Windows 11, tillåt systemet en paus och starta om det för att ladda om nödvändiga appar och tjänster. Så här är procedurerna för att starta om din dator:

Steg 1: Se till att du har sparat alla uppgifter; du arbetade på. Om ja, fortsätt sedan med nästa steg.

Steg 2: Nu måste du trycka på Ctrl + Alt + F4-tangenterna helt och hållet

Steg 3: Du kommer att stöta på en ny fönsterruta som visas på skärmen. Välj alternativet “Starta om” från rullgardinslistorna för att starta om enheten.

Kör en omstart

Steg 4: Tryck slutligen på Enter för att bekräfta omstarten. Vänta tills systemet startar om och kontrollera om WiFi-problemet har lösts.

Metod 2: Utför nätverksfelsökaren

Windows innehåller flera designade felsökare som ibland kan hjälpa dig att lösa grundläggande problem. Medan felsökare inte är idealiska för mer komplexa problem, utan för WiFi försvann i Windows 11 problem, Windows Network Troubleshooter är utmärkt, och den kan ofta peka ut varför du har problem. Följ stegen som beskrivs vidare för att starta nätverksfelsökaren:

Steg 1: För att börja måste du trycka på Windows-tangenten + I-tangenten för att starta skärmen för Windows-inställningar.

Steg 2: Därefter måste du rulla nedåt på fliken System i fönstret Inställningar tills du hittar alternativet Felsökning. När du har hittat felsökningsalternativet öppnar du det.

Systemfliken

Steg 3: Efter det väljer du de andra felsökarnas alternativ från Felsökningsmenyn.

Felsökningsmeny

Steg 4: Du kommer att stöta på en lista med felsökare som visas på skärmen. Sök efter felsökaren för nätverksadapter längst ned på sidan.

Steg 5: Så fort du hittar felsökningsalternativet Nätverksadapter måste du klicka på knappen Kör bredvid den.

Steg 6: Slutligen måste du vänta på att felsökaren slutför sin analys och söker efter eventuella problem. Om det upptäcker något problem kan du se det på skärmen. Om felsökaren kan lösa problemet kommer du att få det valet. Om inte kommer du bara att få information om problemet, som du kan använda för att åtgärda problemet.

Metod 3: Återställ dina nätverkskort

Om WiFi försvann i Windows 11 problemet kvarstår och du vill bli av med det kan du försöka återställa dina nätverkskort. För att återställa dina nätverkskort kan du följa de enkla stegen nedan:

Steg 1: Öppna först enhetens inställningar.

Steg 2: Sedan måste du navigera till alternativet Nätverk och Internet och klicka på det.

Nätverksadapter

Steg 3: Bläddra lite i alternativet Nätverk och internet och sök efter alternativet Avancerade nätverksinställningar. När du har hittat alternativet klickar du på det.

Steg 4: Leta sedan efter alternativet Nätverksåterställning och klicka på det.

Steg 5: Slutligen måste du klicka på alternativet Återställ nu för att återställa nätverkskortinställningarna.

Det kommer att installera om nätverksadaptrarna och återställa standardtillståndet för viktiga nätverkskomponenter.

Metod 4: Genomför en SFC-skanning

SFC är ett inbyggt verktyg på din dator som söker efter och reparerar problem. Det här programmet kontrollerar din dator för problem som orsakas av skadade filer. Till exempel, om WiFi-symbolen saknas på grund av skadad data, kan det hjälpa att utföra SFC-skanningen. Så med följande stegvisa lösningar kan du enkelt bli av med felet:

Steg 1: Öppna din Start-meny och skriv CMD i sökfältet.

Steg 2: Du kommer att få ett kommandotolksalternativ i startmenyns sökresultat. Högerklicka på kommandotolksalternativet och välj alternativet Kör som administratör från rullgardinsmenyn.

Steg 3: Nu kommer kommandotolksfönstret att visas. Här måste du skriva SFC/scannow och trycka på Enter-tangenten.

Steg 4: Tillåt kommandotolken att kontrollera din dator för skadade filer. Efter det, starta om din dator, och problemet bör vara löst.

skadade filer

Metod 5: Kontrollera din WiFi-adapter

En av orsakerna till att du kan uppleva att WiFi försvann i Windows 11 är om din dators WiFi-adapter är avaktiverad. WiFi-adaptern ansvarar för att ansluta din dator till ditt nätverk via dongeln eller trådlöst kort. WiFi-symbolen visas inte i aktivitetsfältet om adaptern är avaktiverad i inställningsmenyn. Kontrollera därför om adaptern är påslagen. Följ sedan stegen nedan för att lösa felet:

Steg 1: För att börja, tryck på Windows-tangenten + I för att öppna Windows-inställningarna.

Steg 2: Navigera till fliken Nätverk och Internet i den vänstra rutan i fönstret Inställningar.

Steg 3: Bläddra till botten av sidan och välj Avancerade nätverksalternativ.

Steg 4: Under Relaterade inställningar väljer du alternativet Fler nätverkskortsval.

val av nätverkskort

Steg 5: Det kommer att ta upp ett nytt nätverksanslutningsfönster för att visa alla dina nätverkskort.

Steg 6: Se till att din WiFi-adapter inte är avaktiverad genom att leta efter den. Adaptern blir gråtonad om den är avaktiverad.

WiFi-adapter

Steg 7: Om adaptern är avaktiverad, högerklicka på den och välj alternativet Aktivera från rullgardinsmenyn.

Aktivera alternativet

Steg 8: Vänta tills den slås på och kontrollera sedan om WiFi-symbolen visas i aktivitetsfältet.

Metod 6: Uppgradera nätverksadapterdrivrutinen

Din dator har uppgraderats från Windows 10 till Windows 11. Din nätverkskortsdrivrutin kanske inte har uppdaterats. Till exempel kan WiFi ha försvunnit från din Windows 11-dator på grund av en föråldrad nätverksenhetsdrivrutin. Du kan använda ett effektivt drivrutinsuppdateringsprogram som EaseUS Driver Easy för att uppdatera drivrutinen istället för att göra det manuellt. Det kommer automatiskt att upptäcka och uppdatera alla saknade, föråldrade eller inkompatibla drivrutiner.

Slutsats

Det finns ingen anledning att vara orolig om du WiFi försvann i Windows 11 felproblem uppstår; du är inte ensam. Det här inlägget hjälper dig att lösa problemet med den försvinnande WiFi-ikonen. Vi har gått igenom några av de bästa sätten att få tillbaka WiFi-ikonen i Windows 11. Följ dessa steg för att lösa ditt problem med den saknade WiFi-ikonen.

Relaterade Artiklar

Back to top button