Hur fixar jag programfelkod 0xc0000005 pÄ Windows 10?

0 Shares

Ibland fungerar inte Windows korrekt pga fel 0xc0000005 som visar ett meddelande om att blockera programmet. Om du vill veta hur man löser programfelkod 0xc0000005 in Windows 10? Notera den hÀr artikeln eftersom den erbjuder ett effektivt svar i detta avseende.

Hur fixar jag programfelkod 0xc0000005 pÄ Windows 10?

Operativsystemet Windows 10 listar felkoderna som indikerar att filen finns specifikt fel. Genom att identifiera felkoden kan anvÀndaren identifiera orsaken till felet och hitta den perfekta lösningen.

DÄ förser vi dig med all information du bör kÀnna till Felkod 0xc0000005 och hur man löser det i Windows 10.

Vad Àr felkoden?

Felkoden Àr meddelandet att visar ett fel vare sig det Àr frÄn en specifik applikation, hÄrdvara eller felaktig datainmatning. Windows representerar felkoden som en serie siffror, dÀr varje serie identifierar orsaken till felet.

Vilket Àr formatet pÄ felkoderna?

Windows anvÀnder hexadecimalt format för att identifiera felkoder och de börjar pÄ 0x. Felkoder presenteras ofta i förkortad form genom att ta bort alla nollor efter x.

Vanliga felkoder

De vanligaste felkoderna Ă€r STOP eller felkontrollkoden. De kallas ocksĂ„ blĂ„ skĂ€rm eller BSOD-fel. “BlĂ„skĂ€rm”. Dessa koder representerar ett allvarligt fel som pĂ„verkar operativsystemet, sĂ„ din dator startar om.

Felkod 0xc0000005 i Windows 10

Felkoden 0xc0000005 kan indikera en krasch efter att ha uppdaterat drivrutiner via Windows uppdatering. Dessutom genererar denna process ofta kod bredvid meddelandet “Det hĂ€r programmet kunde inte startas ordentligt, tryck pĂ„ OK för att stĂ€nga programmet.”

Faktum Àr att operativsystemet filer kan inte överföras korrekt inte fungerar normalt. Eftersom programmet inte startar mÄste anvÀndaren tvinga programmet att stÀngas.

Det första alternativet Àr att manuellt uppdatera drivrutinerna för din Windows-dator, men om det inte löser problemet finns det Àven andra metoder du kan anvÀnda.

Lösning av felkoden 0xc0000005 för programmet i Windows 10

Felkod 0xc0000005 Det kan lösas med en uppsÀttning procedurer som utförs snabbt och enkelt för att hitta orsaken och fortsÀtta med att lösa problemet.

Kontrollera RAM-statusen

Ibland orsakas felkoden 0xc0000005 av krascher i filen VÄDUR. Om sĂ„ Ă€r fallet kan du anvĂ€nda Windows Memory Diagnostic Tool för att utesluta denna orsak.

För att komma Ă„t diagnostikverktyget, tryck pĂ„ Windows + R. och skriver mdshed.exe. Ett nytt fönster öppnas och du mĂ„ste vĂ€lja “starta om nu och leta efter problem”. Om du hittar fel kan detta vara orsaken till felkoden som anges av operativsystemet.

Byt RAM

om diagnostiskt verktyg upptÀcker minnesfel, mÄste du fortsÀtta med bytet av den misslyckade RAM-modulen. Ofta orsakas felkoden 0xc0000005 av en felaktig RAM-modul som pÄverkar systemets funktion.

Men om du inte har nÄgot nytt RAM-minne kan du ta bort det felaktiga RAM-minnet och rengöra dess kontakter. SÀtt sedan tillbaka den i öppningen och se om felet Äterkommer.

Installera den tidigare versionen av drivrutinen

Ibland uppdateringar förare frÄn Windows uppdatering genererar fel 0xc000005. För att utesluta denna orsak Àr det bÀst att installera om den tidigare versionen av de pÄverkade drivrutinerna.

För att uppnĂ„ detta, gĂ„ till “kontrollpanelen” och gĂ„ till “Enhetshanteraren”. VĂ€lj sedan enheten och hitta fliken “Driver”. DĂ€r mĂ„ste du kryssa i rutan “Rulla tillbaka drivrutinen till föregĂ„ende version”. Detta Ă„tergĂ„r till den tidigare versionen av den uppdaterade drivrutinen.

0 Shares