Hur fixar jag meddelandet “Fel i skrivaren” på min Windows-dator?

0 Shares

Vi behöver alla ett avtryck någon gång, oavsett om vi var på jobbet, eller så behöver vi pappersarbete för att slutföra formaliteter på en institution eller något liknande. Det här är varför, vi behöver en skrivare förbereda dessa dokument.

Om du är hemma och din skrivare visar felet “Skrivaren är fel” måste du åtgärda det. Här kommer vi att visa dig vad som orsakar detta fel och hur ska du fixa det? så att du kan avsluta ditt utskriftsjobb.

Vad är anledningen till detta felmeddelande?

Ett av de mest använda verktygen på kontor och i vissa hem är skrivare. Den här enheten hjälper oss lägga på ett papper vad vi har på datorskärmen, såsom bilder, dokument, bland annat.

För närvarande ansluter de allra flesta skrivare trådlöst till en dator. Ibland visar datorn en “Skrivare i feltillstånd”-banner. Detta meddelande är mycket vanligt i datorerdetta beror på att det uppstod ett fel när skrivaren ansluts till datorn.

En annan anledning till att den här annonsen visas på din dator är att den är inaktiverad eller att något material saknas för korrekt utskrift.

Vad bör jag tänka på innan jag löser ett skrivarfel?

Dessa fel varar inte för evigt, om du lyckas ta reda på varför din dator visar denna annons eller varning från skrivaren och åtgärda problemet, du kommer att kunna använda datorn hur du förväntar dig och får dina intryck.

I det här ögonblicket visar vi dig vilka problem din skrivare skapar när den visar dessa annonser och hur du kan åtgärda dem snabbt och enkelt.

Den är korrekt ansluten

En av sakerna du måste göra kontrollera på din skrivare att den är ansluten och det lyser. Nästan varje gång vi vill göra ett intryck, eftersom detta komplement, som vi inte använder så ofta, är avstängt. Så detta är det första du behöver kontrollera.

Du måste också se till att skrivaren är ansluten till datorn. Om det är en kabel måste du göra det stäng av skrivaren och datorn. Sedan kopplar du ur och tittar på kabeln för att se till att den inte är skadad. Nu kan du återansluta skrivarkabeln.

Om datorn är trådlös, se till att den är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som datorn. Om det inte läggs till på datorn räcker det med att gå in i Windows-inställningarna. Därefter går du till “Enheter” och slutligen till “Skanner och skrivare”.

Väl i det här avsnittet ser du skrivare som är tillgängliga och anslutna till samma Wi-Fi-nätverk som din dator. På så sätt kommer du att kunna ansluta den till din dator.

Lagren är fullt lager

Ett annat z orsaken till skrivarfelet är att förbrukningsmaterial eller tillbehör som bläck eller ark inte är kompletta. Till exempel är bläckpatroner märkta med en lägsta bläcknivå. Om mindre än denna markering indikeras kommer skrivaren inte att fungera korrekt.

För att lösa det måste du se skrivarhandbok hur man fyller på bläckpatroner. En annan sak du behöver kontrollera är lövens skick och om du har tillräckligt med dem. För ark måste det vara minst lika många ark som datorn anger för att man ska kunna skriva ut allt man beställt.

Kontrollera att din dator är i gott skick

Slutligen måste du se till att din dator är i optimala arbetsförhållanden. Ibland, när skrivaren har använts ofta, vissa komponenter slits ut inre. Detta gör att det inte fungerar som förväntat och kan vara ett problem med att få de förväntade utskrifterna.

Hur rensar jag meddelandet “Skrivaren är i feltillstånd”?

om du vill använda din dator på normalt sätt och du fortfarande ser felmeddelandet måste du rensa meddelandet. För att göra detta måste du ta bort skrivaren från dina datoranslutningar.

För det ändamålet tänker du bara göra det gå in i kontrollpanelen Ditt lag. Här klickar du på “Skrivare och enheter”. I den här menyn måste du ange alternativet “Enheter och skrivare”. Slutligen måste du hitta din skrivare, högerklicka sedan på den och klicka på “Ta bort”.

0 Shares