Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag “iTunes har slutat fungera” -felet?

Flera användare har rapporterat ett problem där iTunes kraschar på Windows-enheter. I vissa fall kunde människor ansluta sig bra med iTunes, men de kunde inte ansluta till butiken. Istället skulle de få felet “iTunes har slutat fungera.”

Om du också har det här problemet eller har popup-fönster som säger saker som “iTunes öppnas inte”, “iTunes svarar inte” eller “iTunes slutar oväntat”, här är några sätt att lösa problemet. Gå igenom varje steg tills du kan använda iTunes igen.

Kontrollera iTunes-versionen

Ibland är det enda problemet att inte ha den senaste versionen av iTunes. Du kan ladda ner den senaste versionen av iTunes på följande system:

  • Windows 7 eller senare Windows-version
  • Windows XP och Windows Vista 32-bitars
  • Windows Vista 64-bitars

Leta efter en särskild fil

Gå till följande fil på din dator: C: Program Files (x86) Common Files Apple Apple Application Support. När du har hittat den här mappen letar du efter filen QTMovieWin.dll och klistrar sedan in den på en av dessa platser: C: Program Files iTunes (32-bit) eller C: Program Files (x86) iTunes (64- bit).

Använd kontrollpanelen

Ett annat alternativ är att reparera Bonjour-filen.

Du hittar den genom att gå till Kontrollpanelen och sedan välja “Lägg till eller ta bort program.” Här, leta efter Bonjour. Klicka på den och välj antingen Återbetalt om du använder Windows XP eller Program och funktioner på senare Windows-enheter.

Välj Bonjour en gång till, klicka på Ändra och välj sedan Reparera. Att reparera Bonjour kan hjälpa till att lösa ditt iTunes-problem.

Återställ cachen

För att göra detta öppnar du iTunes och väljer sedan Redigera-menyn. Klicka på Inställningar. Gå till menyn Avancerat och välj Återställ cache. När du har gjort det, logga ut helt från iTunes och logga sedan in igen. Om du vill ta det ytterligare stänger du programmet helt och öppnar sedan det igen för att logga in igen.

Ta bort iTunes

Om de andra knep hittills inte har fungerat är ditt bästa alternativ att avinstallera iTunes helt och sedan installera om det. När du gör detta, se till att du går till Kontrollpanelen och väljer sedan Lägg till eller ta bort program i Windows XP eller Program och funktioner i senare versioner för att avinstallera följande program:

  • iTunes
  • Apples programuppdatering
  • Apple Mobile Device Support
  • iCloud
  • Bonjour
  • Apple Application Support 32-bitars
  • Apple Application Support 64-bitars

Starta om datorn när du har gjort det. När den laddas upp, ladda ner den senaste versionen av iTunes och installera om den.

Ta bort en fil

Öppna antingen C: Program Files iTunes (för 32-bitars) eller C: Program Files (x86) iTunes (för 64-bitars) på din dator. När du har öppnat det här letar du efter en fil som heter iAdCore.dll. Om du hittar filen, ta bort den. Reparera iTunes genom att gå till menyn Program och funktioner på datorer efter Windows Vista och välja iTunes. Välj Reparera eller lägg till eller ta bort program för Windows XP och klicka på iTunes igen. Slutligen väljer du Ändra och sedan Reparera.

Koppla bort din iOS

Om du har en iOS-enhet ansluten till din dator, se till att ta bort dem alla från din dator. Om du har tagit bort enheterna åtgärdar din situation det stora chansen att du behöver uppdatera dina iOS-enheter till den senaste versionen.

Ta bort iTunes-plugin-program

För att ta bort eventuella plugin-program för iTunes måste du gå till C: Documents and Settings [yourusername] Application Data Apple Computer iTunes iTunes Plug-ins på Windows XP eller C: Users [yourusername] App Data Roaming Apple Computer iTunes iTunes Plug-ins på system efter Windows Vista. Om det finns filer i den här mappen, se till att du flyttar dem till skrivbordet. Starta iTunes för att se om detta hjälpte till att lösa ditt problem.

Slutsats

Förhoppningsvis fungerade ett av dessa flera tips och tricks för dig. Om inte, kolla in din programvara och se till att den är kompatibel med iTunes. Om allt annat misslyckas, anslut Apple-support för hjälp.