Hur fixar jag iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16?

Hur fixar jag iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16?

Din iPhones påminnelseapp kan vara en livräddare. Det kan hjälpa dig att komma ihåg viktiga saker, datum eller händelser. Till exempel kan du glömma din partners födelsedag, men iPhone-påminnelser låter inte det hända och räddar ditt förhållande.

Det kan alltså vara ett stort problem när iPhone-påminnelser inte fungerar i iOS 16. Den senaste tiden har många iPhone-användare klagat på att de inte får påminnelser efter att ha uppdaterat till den senaste iOS-versionen.

Eftersom iOS 16 fortfarande är i betaläge, så Apple har ingen användbar guide för att fixa iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16. Men inga bekymmer när vi är här.

Vårt team har provat och testat några lösningar för att fixa iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16, och lyckligtvis hittade vi många lösningar. Så låt oss kolla in dem alla en efter en.

Varför fungerar inte iPhone-påminnelser i iOS 16?

Påminnelser fungerar inte (eller verkar fungera) eftersom du bland annat har stängt av notiser, valt en svag varningston och inte startat om eller uppdaterat din iPhone på länge.

Ibland kan problemet vara på Apples sida, till exempel buggar i iOS eller ett tillfälligt avbrott med iCloud-servrar som förhindrar att nya påminnelser synkroniseras till din iPhone, vilket resulterar i att du inte meddelas i tid.

14 lösningar för att fixa iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16

Använder du ofta påminnelser för att ställa in mötesaviseringar eller viktiga händelseaviseringar? Då kan uppdatering till nya iOS orsaka problem för dig. Men du behöver inte oroa dig för det. Använd bara någon av följande lösningar för att fixa iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16:

Lösning 1. Kontrollera aviseringsinställningarna för appen Påminnelser

Det är möjligt att du har inaktiverat aviseringsinställningarna för appen Påminnelser, vilket får dig att tro att appen inte fungerar. Låt oss vara säkra på att så inte är fallet.

Steg 1. Öppna appen Inställningar och välj Aviseringar.

Steg 2. Bläddra till botten och välj Påminnelser. Kontrollera att Tillåt avisering är aktiverat.

Steg 3. Kontrollera om någon ton är inställd för appen Påminnelser genom att trycka på Ljud.

Påminnelser App Aviseringsinställningar

Lösning 2. Starta om din iPhone

Låt oss fortsätta och starta om iPhone nu när vi är säkra på att aviseringar för appen Påminnelser är aktiverade. Under normal användning löser en omstart i allmänhet mindre tillfälliga fel på en iPhone eller iPad.

Du kan använda knappen för att stänga av och slå på din iPhone som vanligt. Alternativt, gå till Inställningar > Allmänt > Stäng av. Slå sedan på iPhone efter en minut.

Lösning 3. Aktivera påminnelser från iCloud

Påminnelser synkroniseras till alla dina Apple-enheter via iCloud. Emellertid utvecklar det ibland tillfälliga problem och upphör att fungera korrekt. Så låt oss försöka stänga av och slå på det igen från iCloud för att lösa det här problemet.

Steg 1. Öppna appen Inställningar, tryck på ditt visitkort högst upp och tryck sedan på iCloud.

Steg 2. Stäng av växeln Ta bort påminnelser från min iPhone.

Steg 3. Slå på alternativknappen igen och låt iCloud synkroniseras i minst 30 sekunder.

Lösning 4. Ta bort widgeten Reminders App

Att ta bort widgeten Påminnelser från startskärmen är ett annat hack som har fungerat för ett fåtal personer för att fixa iPhone-påminnelser som inte fungerar i iOS 16. Så här gör du:

Steg 1. Svep åt höger från huvudstartskärmen tills du kommer till skärmen längst till höger. Rulla ned och tryck på Redigera längst ned.

Steg 2. Om du har appwidgeten Påminnelser trycker du på minustecknet och tar bort det.

Lösning 5. Ställ in en högre påminnelseton

iPhone-påminnelsetonen (som heter Chord) är bara några sekunder lång som standard, och du kan missa den. Så här ändrar du tonen för din iPhone eller iPads påminnelser:

Steg 1. Tryck på Ljud & Haptics i menyn Inställningar.

Steg 2. Bläddra till botten och välj Påminnelser.

Steg 3. Välj en lång, hög ton. Se till att du väljer Ingen. Om påminnelser är viktiga i dina dagliga aktiviteter kan du till och med välja en fullständig ringsignal för dina påminnelser och aldrig missa en igen!

Påminnelser varningar

Lösning 6. Uteslut påminnelser från fokusläget

Du kan missa påminnelseaviseringarna när din enhet är i fokusläge och kör iOS 16. Så här undviker du detta genom att inkludera appen Påminnelser i listan över uteslutna appar under fokus:

Steg 1. Öppna appen Inställningar och välj Fokus.

Steg 2. Välj ett Fokus som du använder under hela dagen (till exempel kontor, hem, etc.) eller den period då du missar påminnelserna.

Steg 3. Tryck på Appar > Lägg till app > Påminnelser från listan > Slutför.

 Uteslut påminnelser från fokusläget

Lösning 7. Inaktivera Schemalagd sammanfattning

På iOS 15 och senare paketerar Scheduled Summary icke-brådskande aviseringar och presenterar dem som en sammanfattning vid en lämplig tidpunkt. Med andra ord inaktiverar den omedelbar varning för vissa aviseringar som den anser vara mindre brådskande.

Om du ofta missar iPhone Reminders-appaviseringar kan du prova följande:

Steg 1. Öppna Inställningar och välj sedan Aviseringar.

Steg 2. Välj Schemalagd sammanfattning.

Steg 3. Du kan antingen inaktivera Schemalagd sammanfattning eller rulla ned och inaktivera påminnelser-växeln för att förhindra att påminnelsemeddelanden tystas och paketeras för senare.

Inaktivera schemalagd sammanfattning

Lösning 8. Fixa platsbaserade meddelanden

På din iPhone kan du ställa in platsbaserade påminnelser. Till exempel kan din iPhone påminna dig om att rengöra dina lådor när du kommer till jobbet.

Om platsbaserade påminnelser inte fungerar korrekt på din iPhone eller iPad, se till att appen Påminnelser har behörighet att komma åt enhetens plats.

Steg 1. Öppna Inställningar och välj sedan Sekretess.

Steg 2. Välj Platstjänster och se till att det är aktiverat.

Steg 3. Välj Påminnelser från listan över tillgängliga appar.

Steg 4. Välj medan du använder appen.

 Platsbaserade meddelanden

Nu ska din iPhone inte ha några problem med att påminna dig var du är. Om du redan hade plats aktiverad, gå till iPhone-inställningar > Allmänt > Uppdatera bakgrundsapp och aktivera den för påminnelser. Slutligen bör återställning av plats- och sekretessinställningarna hjälpa till att lösa det här problemet.

Lösning 9. Markera Tilldelade meddelanden

Andra personer kan tilldelas specifika påminnelser. Om du till exempel har en lista med påminnelser om matinköp, kan du tilldela några till din fru och några till dig själv.

Om du inte får aviseringar för tilldelade påminnelser, gå till iPhone-inställningar > Påminnelser och stäng av tysta aviseringar.

Markera Tilldelade aviseringar

Lösning 10. Kontrollera Apples servicestatus

I sällsynta fall kan Apples servrar uppleva tillfälliga driftstopp, vilket resulterar i att iCloud-påminnelser inte synkroniseras på din enhet. Som ett resultat av detta kanske nya påminnelser som skapats på en annan Apple-enhet inte visas på din primära iPhone. Gå till Apples supportsida för att kontrollera statusen för iCloud-påminnelser.

Kom ihåg att detta endast gäller påminnelser som ännu inte har synkroniserats lokalt.

Lösning 11. Uppdatera din iPhone

Programvarubuggar kan leda till problem som att påminnelser misslyckas med att meddela dig. Den senaste versionen av iOS installerad på din iPhone är ett pålitligt sätt att hålla sådana besvär borta. Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering > Ladda ner och installera.

Lösning 12. Ta bort färdiga påminnelser

Att ha tusentals färdiga påminnelser kan i sällsynta fall orsaka problem. Följ dessa steg för att lösa detta:

Steg 1. Tryck på Alla i appen Påminnelser. Du kan också välja en specifik lista från Mina listor.

Tryck på Rensa > Alla slutförda eller äldre än en månad/6 månader/ett år högst upp. Om du inte ser alternativet Rensa trycker du på de tre prickarna inuti en cirkelikon. Välj Visa

Steg 2. Slutfört från toppen.

Steg 3. Tryck slutligen på knappen Delete [number] Påminnelseknapp.

Lösning 13. Ta bort och installera om appen Påminnelser

När du tar bort appen Påminnelser tar du inte bort själva påminnelserna utan snarare själva appen. Om ingen av ovanstående lösningar fungerade trycker du på appikonen Påminnelser på hemskärmen eller appbiblioteket och väljer Ta bort app > Ta bort app > Ta bort. Starta om din iPhone efter det. Öppna nu App Store och leta efter påminnelser.

Ta bort och installera om appen Påminnelser

Lösning 14. Återställ din iPhone

Slutligen bör återställning av alla iPhone-inställningar nästan säkert lösa alla dina påminnelseproblem efter att du har återställt dina inställningar, startat påminnelser (och alla andra viktiga appar) och gett den tillstånd att skicka meddelanden och komma åt din plats (om du använder plats- baserade påminnelser).

Låt oss åtgärda dina iPhone-påminnelser som inte fungerar nu!

Det var allt, kompis!

Det här var de korrekta lösningarna för att din iPhones påminnelser inte fungerar på iOS 16. Vi hoppas att en eller flera av dessa metoder fungerade för dig. Om inte kan du försöka kontakta Apples support eller gå in i butiken.

Vad tycker du om Apples påminnelser-app? Dela dina tankar i kommentarerna och följ våra andra iPhone-guider.

Relaterade Artiklar

Back to top button