Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag iOS 16-meddelande som inte fungerar på din iPhone?

En av de viktigaste funktionerna i en iPhone är avisering. Bortsett från reklamaviseringar i appen och SMS, blir det viktigt att få omedelbara aviseringar från banken och ditt kontor via applikationer.

Anta att du har ett möte och inte har fått något meddelande på din telefon. Det värsta av allt är att någon använde ditt kreditkort och du blev inte meddelad på din telefon. Ett meddelande i tid kan ändra hela ekvationen i båda scenarierna.

Flera iPhone-användare har rapporterat att deras aviseringar har slutat fungera eller inte längre är synliga efter installation av iOS 16-uppdateringen. Dessutom är problemet inte begränsat till en enda iPhone-modell; Användare av iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11 och iPhone 8 har alla drabbats.

De drabbade säger att de inte får aviseringar från appar som WhatsApp, Facebook och andra.

Så när iOS 16-meddelandet inte fungerar på din enhet, stressa inte över det. Istället följer du bara de enkla korrigeringarna som diskuteras i det här inlägget.

16 sätt att fixa iOS 16-meddelanden som inte fungerar på din iPhone

Aviseringssammanfattning och fokus gör våra liv enklare. Det är dock inte alla som drar full nytta av dessa inställningar av olika anledningar. Och om du är en av dem och din iPhones aviseringar inte fungerar, låt oss följa dessa lösningar för att fixa att iOS 16-aviseringarna inte fungerar:

Sätt 1. Inaktivera fokus på din iPhone

En fantastisk funktion som hjälper dig att fokusera bättre på uppgiften, oavsett om det är Netflix, arbete, chilla eller sömn. Fokus kan vara att skylla om du inte får aviseringar efter iOS 16-uppdateringen. Innan vi gör någon skadekontroll, låt oss stänga av fokus och se om aviseringarna startar.

Steg 1. Tryck på fokusikonen från din låsskärm.

Steg 2. Stäng av det för närvarande aktiva fokus.

Inaktivera fokus på din iPhone

Du kan också använda Kontrollcenter eller Inställningar Fokus för att inaktivera fokusläget. När du har stängt av fokus, be dina vänner eller familj att skicka meddelanden eller e-post till dig för att se om iOS 16-aviseringen inte fungerar nu är åtgärdad.

Sätt 2. Lägg till undantag till fokus

När du skapar ett fokus måste du göra undantag för kontakter och appar som kan avbryta dig under det fokuset. Och ja, den inställningen är inte perfekt, så låt oss fixa det.

Steg 1. Gå till Fokusinställningar och välj Fokus.

Steg 2. Tryck på Personer – För att lägga till personer som du vill ta emot samtal från, under Tillåtna meddelanden, eller tryck på Samtal från och välj Alla. Appar – Lägg till tillåtna appar och aktivera tidskänsliga aviseringar.

Lägg till undantag i fokus

Sätt 3. Stäng av dela åtkomstenheter

En av Focus många fantastiska funktioner är att den kan aktiveras i alla Apples ekosystem. Men vad händer om du bara vill ha fokus på din Mac eller iPad och inte din iPhone?

I så fall kan du följa dessa steg för att fixa att iOS 16-meddelandet inte fungerar:

Steg 1. Navigera till Fokusinställningar.

Steg 2. Växla alternativknappen bredvid Dela över enheter till avstängt läge.

Stäng av Dela åtkomstenheter

Sätt 4. Stäng av meddelandesammanfattning

Meddelandesammanfattning tillåter endast tidskänsliga varningar att passera för att undvika störningar. Icke-brådskande varningar tystas automatiskt och presenteras vid ett senare tillfälle. Och trots att den inte är designad för det, inaktiverar den på något sätt alla aviseringar. Så låt oss stänga av den och se vad som händer.

Steg 1. Navigera till Inställningar > Aviseringar.

Steg 2. Välj Schemalagd sammanfattning.

Steg 3. Ställ omkopplaren bredvid Schemalagd sammanfattning till avstängt läge.

Stäng av meddelandesammanfattning

Sätt 5. Kontrollera individuella apps meddelandeinställningar

När problemet är appspecifikt, som att du inte får aviseringar från den specifika appen, måste du titta på var och en för sig för att fixa att iOS 16-meddelandet inte fungerar:

Steg 1. Navigera till Inställningar och scrolla ner till appen.

Steg 2. Välj Meddelanden.

Steg 3. Se till att reglaget Tillåt aviseringar är påslagen.

Steg 4. Välj sedan antingen Omedelbar leverans eller Schemalagd sammanfattning.

Steg 5. Schemalagd sammanfattning är inaktiverad om du inte ser det här alternativet. Som ett resultat kan du gå vidare till nästa steg.

Sätt 6. Inaktivera flygplansläge

I flygplansläge kan du inte ansluta till internet, ringa eller ta emot telefonsamtal eller sms eller ta emot aviseringar. Du kan stänga av den från kontrollcentret.

Så här inaktiverar du flygplanet:

Steg 1. Dra ner kontrollcentret från det övre högra hörnet och tryck på flygplansikonen.

Steg 2. Om det redan är inaktiverat, aktivera det i en minut innan du inaktiverar det.

Steg 3. Kontrollera om problemet har lösts.

Sätt 7. Starta om din iPhone

Om du har provat alla lösningar överlägset och meddelandena fortfarande inte visas, kan det vara ett programvaruproblem. Problemet kan orsakas av en tillfällig bugg eller systemfel.

Du bör försöka starta om telefonen för att se om det kommer att ge dig framgång. Håll ned sidoknappen och någon av de två volymknapparna för att starta om din iPhone tills strömreglaget visas. Vänta sedan tills enheten startar om efter att du har dragit reglaget åt höger.

Sätt 8. Kontrollera ljudinställningarna

Kontrollera ljudinställningarna om du inte hör aviseringsljudet när ett meddelande visas på din iPhone. Välj först Ljud & Haptics från appen Inställningar på din telefon. Öka sedan varningsvolymen till maximalt och ändra standardvarningsljudet för aviseringar.

Sätt 9. Inaktivera fokusläget automatiskt

Så du slappnar av, med vetskapen om att fokusläget har inaktiverats och att du kommer att få textaviseringar. Men, överraskande, din enhet var tyst i flera timmar eftersom Focus är automatiskt aktiverad, inte på grund av din popularitet.

Hmm! Så låt oss fixa det också.

Steg 1. Navigera till Inställningar > Fokus och välj sedan Fokus.

Steg 2. Tryck på Smart Automation, tid, plats eller plats under Slå på automatiskt (beroende på tidigare inställd automatisering).

Steg 3. Stäng av automatiseringen.

Obs: Fokusinställningar kan också nås från låsskärmen eller kontrollpanelen genom att trycka på fokusikonen med tre punkter bredvid fokusinställningarna.

Sätt 10. Inaktivera Attention Aware Alerts

Detta är en annan metod för att ta emot aviseringsvarningar på din iPhone. Innan du dämpar skärmens ljusstyrka, utökar ett meddelande medan telefonen är låst eller sänker volymen för vissa aviseringar, kontrollerar Attention Aware Alerts-funktionen efter användarnas uppmärksamhet. Så här bör du göra:

Steg 1. Gå till Face ID och lösenord i appen Inställningar på din iPhone.

Steg 2. Ange ditt lösenord.

Steg 3. Bläddra nedåt tills du ser alternativet Attention Aware Alerts. Tryck på den för att stänga av den.

Sätt 11. Kan inte alltid visa förhandsvisningar

Ännu ett knep som har hjälpt många användare att uppleva att iOS 16-meddelanden inte fungerar. Om dina iOS 16-enhetsaviseringar inte fungerar kan du av misstag ha inaktiverat Visa alltid förhandsvisningar i appen Inställningar. Aviseringsförhandsvisningar är de små varningarna från appar som visas på skärmen på din iPhone.

För att testa detta, navigera till Inställningar > Aviseringar > Visa förhandsvisningar. Den ska alltid ha en bock bredvid.

  Visa förhandsvisningar

Sätt 12. Avblockera en person eller grupp

Om du har blockerat en person på din telefon får du inga sms från dem. Följ dessa steg för att avblockera en person från din kontaktlista:

Steg 1. Tryck på appen Inställningar på din iPhone och välj Meddelanden.

Steg 2. Välj Blockerade kontakter.

Steg 3. Svep åt vänster på en post och välj Unblock.

Steg 4. Kontrollera om någon av dina konversationer har Hide Alerts aktiverat. Tryck länge på en konversation i meddelandelistan. Kontrollera om omkopplaren Hide Alerts är påslagen.

Sätt 13. Kontrollera meddelandeinställningarna för din Apple Watch

Om du använder en Apple Watch kan dina textaviseringar skickas till den enheten istället.

När du låser upp din iPhone visas meddelanden här snarare än på klockan. När du bär din olåsta Apple Watch medan din iPhone är låst eller sover, skickas/speglas aviseringarna till din handled. De slår inte på iPhone-skärmen eller spelar upp ljudet.

Om du föredrar att bara ha en appavisering på din iPhone kan du inaktivera den för Apple Watch genom att följa dessa steg.

Steg 1. Öppna Watch-appen och välj Aviseringar från avsnittet Min klocka.

Välj Meddelanden.

Steg 2. Avmarkera rutan Mirror in my iPhone. Tryck på Aviseringar av om du använder anpassade inställningar.

Sätt 14. Kontrollera om du filtrerar bort okända avsändare

iOS 16 kan automatiskt filtrera okända texter och skräpposttexter. Som ett resultat kan du i sällsynta fall missa aviseringar för viktiga meddelanden som innehåller OTP eller annan värdefull information. Den här funktionen kan inaktiveras genom att gå till Inställningar > Meddelanden > Okänt och skräppost. Växla Filtrera okända avsändare och växla till Av-läget.

Sätt 15. Uppdatera din iOS

iPhone som inte får textaviseringar kan bero på en Apple-bugg. Sådana uppenbara problem brukar företaget snabbt lösa. I så fall kan du fixa iOS 16-aviseringsproblemet genom att uppdatera programvaran på din enhet. För det, gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Sätt 16. Återställ alla inställningar

Bortsett från att tvinga omstart, återställer en go-to-felsökare alla inställningar. Det här alternativet kan användas närhelst ett konstigt eller vanligt problem uppstår. Detta kan också fungera för meddelandeproblemet.

Steg 1. Tryck på appen Inställningar och välj Allmänt.

Steg 2. Tryck på knappen Överför eller Återställ iPhone.

Steg 3. Välj Återställ.

Steg 4. Bekräfta nu genom att trycka på Återställ alla inställningar. När detta är klart bör iOS 16-aviseringsproblemet vara löst.

Återställ alla inställningar

Låt oss åtgärda iOS 16-meddelandet som inte fungerar!

Du kan bli förbryllad om din iOS 16-enhet inte kan ta emot textaviseringar. Följ stegen ovan för att snabbt lösa problemet. Vi är övertygade om att det kommer att spara dig en resa till Apple Store.

Under tiden, glöm inte att kolla andra iPhone-guider på den här portalen.