Hur fixar jag ingen startskiva på Mac?

Hur fixar jag ingen startskiva på Mac?

I datorer är startskivorna en av de viktigaste delarna av enheten. Även känd som den interna hårddisken, innehåller startskivorna de flesta OS-data och systemfiler. Men i vissa fall är frågan om ingen startskiva på en Mac kan komma upp, vilket kan påverka Mac-enhetens stabila prestanda.

Du kan ladda ner programmet CleanMyMac X för att kontrollera systemförhållandena, optimera operativsystemet, inaktivera bakgrundsappar och ta bort felaktiga appar/filer. Förutom det bör du använda olika metoder för att fixa Mac OS-startskiva saknas problem innan du förlorar data eller filer. Det är vad vi diskuterar i det här inlägget. Läs för att veta mer.

Sätt att fixa felet Ingen startdisk på Mac

Problemet med ingen startskiva på Mac kan visas i Desktop/Finder eller under uppstartsperioden. Det är svårt att komma åt den lagrade informationen utan att åtgärda problemet, eller det kan hindra enheten från att slås på. Vi gick igenom de olika metoderna som kan åtgärda problemet och presenterade de rätta metoderna här.

Fix 1: Återställ NVRAM

Ett av de vanligaste tecknen på ett problem med ingen startskiva på Mac är frågetecknets utseende i några sekunder. Du kan återställa NVRAM i Mac-enheter för att åtgärda problemet när du ser den här delen. Det skulle rätta till problemet.

Hur gor man det har?

Steg 1: Stäng av din Mac-enhet.

Steg 2: Klicka på strömbrytaren och håll sedan ned fingret på Kommando-Alternativ-PR på tangentbordet.

Steg 3: Mac-enheten skulle börja spela upp ljudet för start. Du bör sluta trycka ner tangenterna innan det andra ljudet spelas upp när det gör det.

För modeller med ett T2 Security-chip, vänta tills Apple-logotypen visas två gånger. Efter andra gången som den försvinner, släpp greppet om tangenterna.

Återställ NVRAM

Steg 4: Välj rätt startskiva efter att systemet har startat upp.

Fix 2: Använd Diskverktyget för att starta Mac i återställningsläge

Det är möjligt att använda Diskverktyget för att reparera startskivan. Om frågetecknet för startskivan fortsätter att visas kontinuerligt, bör den starta upp enheten i det förinställda återställningsläget.

Med ingen startskiva på Mac, troligen kan du inte komma åt fliken Skivverktyg via mappen Applications alls. Här kan du använda funktionen för återställningsläge i MacOS för att komma åt alternativet Diskverktyg.

Hur gor man det har?

Steg 1: Stäng av ditt system.

Steg 2: Klicka på strömknappen samtidigt som du håller ner kommando-R-tangenterna.

Steg 3: Apple-logotypen, en snurrande jordglob eller en sekundär startskärm kan visas. Släpp nycklarna och skriv ditt förinställda administratörslösenord i textfältet när de gör det.

Steg 4: Öppna fliken Utilities och välj Disk Utility. Tryck sedan på markören på alternativet “Visa”.

Diskverktyg

Steg 5: Välj alternativet- Visa alla enheter.

Visa alla enheter

Steg 6: När du ser Macintosh HD klickar du med markören överst på pilen bredvid. Välj volym och välj sedan alternativet Första hjälpen från verktygsfältet.

Macintosh HD

Steg 7: Välj Kör.

Gör dessa steg för följande volym också. Om denna process lyckas och skivan repareras bör du starta om Mac-enheten. Sedan Mac OS-startskiva saknas uppmaning eller så visas inte frågetecknet.

Men om det inte fungerar måste du installera om macOS på din enhet.

Fix 3: Justera den interna hårddisken med en annan startskiva

En av anledningarna till Mac OS-startskiva saknas problemet är att den befintliga startskivan är skadad eller inte fungerar. Därför kan MacOS-programvaran inte känna igen den. Om du inte har externt lagringsmaterial för tillfället, som en annan disk, en nätverksvolym eller en CD/DVD, byter du startskivan.

Hur gor man det har?

Steg 1: Stäng av din Mac-enhet.

Steg 2: Tryck sedan ner och håll kvar Mac-strömknappen för att starta enheten.

För användare som använder Apple silicon är det bättre att trycka ner strömbrytaren tills de ser dialogrutan “Ladda startalternativ”.

Steg 3: Klicka på uppåtpilen på din enhet. Eller tryck på knappen Fortsätt (Apple silikonenheter).

Steg 4: Välj den nya startskivan att lägga till från nästa lista.

Fix 4: Ändra inställningar på Mac-enheten för att åtgärda problemet på Desktop/Finder.

Ibland, den ingen startskiva på Mac prompt kommer upp där användarna inte kan se startskivan på Finder/Desktop. I den här situationen finns det inget fel i systemets prestanda för Mac-enheten. Starten är inte inställd för att visa hårddiskinnehållet på skrivbordet eller Finder. Användare måste ändra inställningarna för att åtgärda detta problem.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna avsnittet “Finder”. Klicka på Apple-ikonen för menyraden längst upp till vänster på skärmen. Välj alternativet Finder.

Steg 2: Klicka sedan på alternativet Inställningar och välj sedan Allmänt från nästa lista som visas.

upphittare

Steg 3: Tryck på bockmarkeringen bredvid “Hårddiskar” under taggen Allmänt.

hårddiskar

Steg 4: Öppna sedan Finder-inställningar > Sidofält > Hårddiskar (kontrollera valen).

Finder-inställningar

Steg 5: Om alternativet “Hårddiskar” redan är markerat, men den interna hårddisken fortfarande inte öppnas, bör du öppna alternativet “Finder”.

Steg 6: På den vänstra sidofältet ser du platser. Sätt musen ovanpå den. Det kan visa termerna “Göm” eller “Visa”.

Dölj

Klicka på den och justera tillståndet. Du skulle veta om Finder döljer startskivan/interna hårddisken eller inte.

Slutsats

Använd dessa metoder för att åtgärda problemet med ingen startdisk på din Mac-enhet. Du kan direkt ändra startdiskalternativet eller gå igenom MacOS Recovery-funktionen för att konfigurera inställningarna korrekt. Innan du väljer något av stegen bör du förstå huvudorsaken till felet och välja därefter.

Använd dessutom programvaran CleanMyMac X för att optimera enhetens tillstånd och ta bort all skadlig programvara som kan orsaka det här problemet. Med denna app kan du hantera kontinuerligt underhåll av ditt system i förväg.

Relaterade Artiklar

Back to top button