Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag iCloud-anteckningar som inte synkroniseras på din enhet?

Du skrev en fantastisk idé i Notes-appen, men när du försöker komma åt den på din Mac eller iPhone är den borta! Så vad är anledningen till detta? Det beror främst på att Apple Notes inte synkroniserar data mellan iPhone och Mac. Var inte orolig. Vi stod inför ett liknande problem och kunde lösa det med hjälp av lösningarna nedan! Fortsätt läsa.

Orsaker bakom att iCloud inte synkroniseras på din Mac eller iPhone

Över en miljard människor använder Apple-enheter idag. Eftersom Notes-appen är en standardinstallerad app på de flesta Apple-enheter; Därför litar majoriteten av användarna på det. Så liten turbulens med Notes kan störa nästan alla Apple-användare.

Det finns dock ingen speciell anledning bakom problemet med att Apple Notes inte synkroniserar. Många saker samverkar för att orsaka felet, som:

 • Problemet med internetanslutningen
 • Notes-servern fungerar inte korrekt
 • Felaktiga inställningar orsakar vissa buggar
 • Väntar på uppdatering Felaktiga inställningar

Hur fixar jag Apple-anteckningar som inte synkroniseras på din Mac eller iPhone?

Innan du åtgärdar iCloud Notes som inte synkroniserar eller fungerar problem, föreslår How-To Geek att du kontrollerar om iCloud Notes är aktiverat för dig.

Anteckningar måste synkroniseras med iCloud för att visas på andra enheter. För att åstadkomma detta, se till att Notes är aktiverat i dina iCloud-inställningar och att du sparar dina anteckningar på iCloud-kontot istället för att lagra dem lokalt på din iPhone, iPad eller Mac.

Öppna Inställningar på din Apple-enhet och tryck på ditt namn högst upp i listan för att se om du har iCloud-synkronisering aktiverad för Notes-appen. Scrolla sedan nedåt tills du ser Notes under “iCloud.” Kontrollera att reglaget bredvid appen är på.

Apple-anteckningar synkroniseras inteApple-anteckningar synkroniseras inte

Om iCloud Notes är aktiverat på ditt konto, men du fortfarande inte ser dina anteckningar på andra Apple-enheter, kan du prova följande lösningar:

Lösning 1. Kontrollera din Internetanslutning

För det första, om du använder ett VPN bör du stänga av det eftersom det kan störa applikationernas normala prestanda. Sedan kan du testa dina andra appar på din enhet för att se om de fungerar korrekt.

Om din internetanslutning är intermittent kan du prova följande korrigeringar för att förbättra den.

 • Starta om både routern och modemet.
 • Koppla från och återanslut din internetanslutning.
 • Ta dig närmare Wi-Fi-källan.
 • Använd Ethernet istället för trådlöst.

Lösning 2. Starta om din Apple-enhet

De flesta problem med dina elektriska apparater kan lösas med en enkel omstart. Du kan göra samma sak för detta problem. Till exempel, om du inte kan starta om din iPhone normalt, tvinga omstartar den.

För att starta om en Mac måste du göra följande:

Steg 1. Klicka på Apple-logotypen i det övre högra hörnet.

Steg 2. Välj Starta om.

Steg 3. För att bekräfta igen, klicka på Starta om.

Se om du fortfarande har problem med anteckningssynkronisering efter att du har startat om enheten. Om ja, följ nästa lösningar.

Lösning 3: Uppdatera din enhet

Problemet “Apple Notes synkroniseras inte över iCloud” orsakas av en väntande uppdatering. Som ett resultat bör du kontrollera om din enhet är uppdaterad.

Steg 1: Navigera till Inställningar och sedan Allmänt.

Steg 2: Klicka på Programuppdatering.

 Programuppdatering Programuppdatering

Lösning 4. Kontrollera systemstatussidan

Kontrollera Apples systemstatussida när du stöter på problem med en Apple-tjänst. Du kan se vilka tjänster som för närvarande är i drift här. Om Apple Notes-servern till exempel är nere på grund av underhåll eller inte är tillgänglig kommer Apple att meddela dig på sidan och du kan vänta tills den är återställd.

Om det är grönt är det dags att gå vidare till nästa lösning!

 Systemstatussida Systemstatussida

Lösning 5. Logga in med samma Apple-ID

Om du inte redan vet måste du logga in med samma Apple-ID för att synkronisera data mellan alla dina Apple-enheter. För att kontrollera ditt Apple-ID, gå till:

iPhone: Gå till Inställningar > Apple ID. Det här avsnittet visar vilket ID som har använts på din iPhone.

Öppna Systeminställningar Apple ID på din Mac. Till vänster kan du se ditt Apple-ID.

Logga ut och in igen med det ID du vill använda för att synkronisera Apple Notes om de är olika.

Lösning 6. Tvångsavsluta och starta om Notes-appen

Eftersom iPhone och Mac har bra RAM-hantering kör användare ofta appar i bakgrunden. Men att lämna vissa appar öppna i bakgrunden under en längre period kan störa deras korrekta funktion. Du kan till exempel tvinga att avsluta appar på dina Apple-enheter för att lösa problemet med att iCloud Notes inte synkroniserar.

Starta om appen för att se om den har återupptagit synkronisering av anteckningar.

Lösning 7. Inaktivera VPN

Som du kanske vet skapar ett VPN ett virtuellt privat nätverk för en specifik plats, och Apples molntjänster kanske inte fungerar korrekt på vissa av dessa platser. Så inaktivera VPN och se om problemen kvarstår. Undvik annars att använda ett VPN när du använder Notes-appen.

Snabb lösning för att fixa iCloud-anteckningar som inte synkroniseras

Eftersom data inte kan synkroniseras mellan iPhone och Mac är det näst bästa alternativet att överföra dessa anteckningar via AirDrop. För att överföra anteckningar från din iPhone, följ dessa steg:

Steg 1. Starta Notes-appen.

Steg 2. Välj den anteckning som du vill skicka.

Steg 3. Tryck sedan på dela-knappen i det övre högra hörnet.

Steg 4. Välj nu AirDrop och den enhet du väljer.

 AirDrop AirDrop

Följ dessa steg för att överföra anteckningar från din Mac:

Steg 1. Starta Notes-appen.

Steg 2. Välj den anteckning som du vill skicka.

Steg 4. Klicka på dela-knappen uppe till höger.

Steg 5. Välj sedan Airdrop.

Välj nu den enhet du vill överföra anteckningarna till. Om Apple-ID:t inte finns på din kontaktlista måste du acceptera filen via AirDrop på den andra enheten.

Relaterat problem: Överföra anteckningar från tredjepartsverktyg

Den första synkroniseringen kan vara problematisk från en annan anteckningsapp, som Evernote eller One Note. Att flytta från Evernote kräver till exempel att du exporterar dina anteckningsböcker en efter en till ENEX-filer och importerar dem till mappar till Apple Notes.

Tyvärr verkar Notes på macOS ogilla stora uppladdningar. Som ett resultat, när du kontrollerar din samling på en iPhone eller webben på iCloud.com, kanske du märker att allt inte har laddats upp.

Det första steget bör vara att ha tålamod. Vi har sett att en mapp med cirka 150 anteckningar tar några timmar att visa korrekt på alla enheter. Sedan, när anteckningarna visas, jämför samlingen på din iPhone med din Mac-samling.

Att städa upp i kaoset efter en ofullständig export kan ta tid. Men om mapparna du har laddat upp till din Mac inte visas flyttar du dem offline genom att dra dem till avsnittet “På min Mac” (se till att detta är aktiverat under Anteckningar > Inställningar i menyraden högst upp på skärmen ).

På avsnittet Min MacPå avsnittet Min Mac

När du har sparat alla dina anteckningar på din Mac, inaktivera Notes i iCloud i Systeminställningar (eller Systeminställningar) > Apple ID genom att avmarkera rutan bredvid “Anteckningar” på iCloud-fliken. Du kan sedan återaktivera funktionen och vänta på att din Mac ska ladda ner några anteckningar i ditt iCloud-konto från andra enheter.

Ha tålamod vid det här laget. Det här steget synkroniserar din Mac med allt annat, så du bör vänta tills alla dina enheter har samma anteckningsbibliotek innan du fortsätter. Efter det kan du dra och släppa mappar tillbaka till iCloud.

Eftersom Mac-appen inte verkar gilla stora överföringar, kanske du vill flytta långsamt och ladda upp mappar en i taget. Kontrollera att ändringarna återspeglas på dina andra enheter och iCloud.com när du går. Om du stöter på några problem, dra helt enkelt dina mappar till “På min Mac”-kontot för att skydda dina data.

Särskild anmärkning för Mac-användare

Enligt förstahandserfarenhet och online-anekdoter verkar Apples Notes-app för macOS långsamt driva ändringar på servern. Det finns ingen “Synkronisera nu”-knapp för att ladda upp och ladda ner ändringar, och det lilla snurrande hjulet bredvid “iCloud”-kontoetiketten visas till synes slumpmässigt.

Detta inkluderar spontant skapade anteckningar och stora uppladdningar som initieras när anteckningar flyttas till Apples moln-ekosystem. Tyvärr finns det inget mycket att göra åt detta annat än att ha tålamod innan man blir för frustrerad över att saker och ting inte dyker upp där de ska.

Apples Notes-appApples Notes-app

Som tur är kan du komma åt dina Notes via iCloud.com och få en snabb överblick över vad som händer. Genom att hämta den senaste versionen av dina anteckningar och visa dem i ett webbgränssnitt eliminerar du dessutom möjligheten att iPhone-appen inte fungerar som den ska.

Avskedsanmärkningar

Varsågod, peeps! Du kan nu enkelt fixa att iCloud Notes inte synkroniseras på din iPhone och Mac.

Som du kan se räcker det ibland med en enkel omstart och andra gånger är det viktigt att justera inställningarna. Så försök att använda alla relevanta lösningar och glöm inte att dela din erfarenhet i kommentarerna. Se även våra andra Apple-guider för att lösa dina iPhone-, iPad- eller Mac-problem.