Hur fixar jag grön skÀrm nÀr du spelar filmer pÄ Windows 10?

0 Shares

Om du har problem med att spela filmer pÄ operativsystemet Windows 10 rekommenderar vi att du lÀser följande information, som vi kommer att prata om Hur fixar jag grön skÀrm nÀr du spelar filmer pÄ Windows 10?

Det vanligaste Ă€r att fel som blĂ„ skĂ€rm dyker upp med felet “dxgkrnl.de sys” som gĂ„r att lösa, men det finns andra som Ă€r mindre vanliga fel dĂ€r en grön skĂ€rm visas.

Den gröna skÀrmen nÀr du spelar video Àr ett av de mest irriterande problemen med multimediauppspelning. Lyckligtvis Àr det för det mesta nÄgot som enkelt fixas som du kommer att se nedan.

Grön skÀrm under filmuppspelning

Windows 10 Àr inte ett buggfritt system, faktiskt, problem dyker upp hela tiden, men som tur Àr har de flesta av dem lösningar. Ett av de mest irriterande och vanliga problemen Àr grön skÀrm nÀr du spelar upp filmernÄgot som hindrar dig frÄn att se multimediainnehÄll pÄ din dator.

Det hÀr problemet Àr vanligast i webblÀsare, sÄ det Àr bÀst att komma Ät alternativen bindande. Hur som helst, oavsett om detta Àr ett problem eller inte, rekommenderar vi att du lÀser följande guide dÀr vi kommer att gÄ igenom detta irriterande problem i detalj.

Hur fixar jag grön skÀrm nÀr du spelar filmer pÄ Windows 10?

I de flesta situationer uppstÄr grönskÀrmsfelet nÀr du spelar upp en video frÀmst nÀr du surfar pÄ Internet, det vill sÀga pÄ plattformar som YouTube. Det betyder att det i de flesta fall orsakas av en fil konfigurationsfel i vÄra webblÀsare.

Eftersom vi förstÄr att de flesta anvÀnder Google Chrome eller Mozilla Firefox, har vi sammanstÀllt en guide med vilken du kan lösa detta irriterande problem i var och en av dessa webblÀsare.

Google Chrome

 1. Det första du ska göra Àr att öppna webblÀsaren Google Chrome, nÀr den vÀl Àr dÀr trycker du pÄ de tre vertikala punkterna lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen.
 2. DĂ€r mĂ„ste du klicka pĂ„ alternativet “Bindande”.
 3. Alla systeminstÀllningsalternativ som vi kan utföra i webblÀsaren kommer att visas. I det hÀr fallet mÄste du trycka pÄ de tre horisontella linjerna pÄ skÀrmens vÀnstra sida.
 4. NĂ€stan lĂ€ngst ner pĂ„ den visade skĂ€rmen hittar du “Avancerade instĂ€llningar”, klicka dĂ€r och klicka nu “Systemet”.
 5. SkĂ€rmen kommer att visa alternativ relaterade till systemet, inaktivera alternativet “AnvĂ€nd hĂ„rdvaruacceleration nĂ€r det Ă€r möjligt”.

Mozilla Firefox

 1. För Mozilla Firefox Ă€r det första steget att öppna programmet. NĂ€r du vĂ€l Ă€r dĂ€r, gĂ„ mot “Alternativ”.
 2. Du bör hitta ett avsnitt hĂ€r “Prestanda” klicka pĂ„ det alternativet.
 3. Eftersom det finns mÄnga konfigurationsalternativ pÄ skÀrmen bör du inaktivera det hÀr alternativet den hÀr gÄngen Alternativet AnvÀnd maskinvaruacceleration Àr tillgÀngligt

Ett annat möjligt sÀtt att fixa grön skÀrm nÀr du spelar filmer pÄ Windows 10

Om ovanstÄende metoder inte fungerade för dig, kan det finnas ett problem med din grafikdrivrutin. Med det sagt, det bÀsta skulle vara att uppdatera dina drivrutiner, alternativet som övervÀldigande fixar detta irriterande problem i de allra flesta fall. För att göra denna konfiguration, vÀnligen gör följande:

 1. Om du har ett dedikerat grafikkort kan drivrutinerna laddas ner direkt frÄn konfigurationsprogrammet. Faktum Àr att bÄde AMD och Nvidia brukar berÀtta för oss nÀr det finns uppdateringar.
 2. Hur som helst, om du inte kan uppdatera direkt frÄn din grafikkortsapp, eller om du inte har nÄgot grafikkort istÀllet, mÄste du gÄ till enhetshanteraren.
 3. För att gĂ„ till enhetshanteraren Ă€r det första du ska göra att gĂ„ till Start och skriva “Enhetsadministratör”, nĂ€r resultatet visas klickar du pĂ„ det.
 4. Alla systemenheter, tryck, kommer att visas “Grafikkort”.
 5. NĂ€r grafikdrivrutinen visas högerklickar du pĂ„ den och vĂ€ljer sedan ett alternativ “Uppdatera drivrutinen”.
 6. PĂ„ nĂ€sta skĂ€rm klickar du pĂ„ “Sök efter automatiskt uppdaterad drivrutinsprogramvara”, varefter enhetsuppdateringen startar.

Utöver ovanstÄende rekommenderar vi att du uppdaterar DirectX till den senaste versionen, som Àr en uppsÀttning bibliotek som Àr nödvÀndiga för att datorns grafik ska fungera korrekt.

Greenscreen-problemet kan vara vÀldigt irriterande, i alla fall med de tidigare metoderna löses det i de allra flesta fall.

0 Shares