Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag Fortnite Lag på Windows PC?

Introduktion

Människor som gillar spel har många högkvalitativa spelval att välja mellan med PC-kompatibilitet. Vissa är tillgängliga online, medan andra kommer i form av mjukvara eller appar som de måste ladda ner. Du har tur om du har en kraftfull Windows-dator med en modern OS-version som stöder högklassiga spel som Fortnite. Du kan förvänta dig prestanda av hög kvalitet hela tiden.

Problemet med fördröjningar är dock fortfarande en risk, vilket kan lämna en dålig användarupplevelse för spelare. När du spelar ett spel som Fortnite behöver du smidig funktion och kontroller. Men om du upplever fördröjningar kan det uppstå på grund av problem som FPS-fall och anslutningsfel. Lyckligtvis finns det metoder du kan använda för att lösa problemet Fornite släpar efter på Windows– låt oss bryta ner dem här.

Potentiella orsaker till att Fortnite släpar efter på Windows PC

Innan vi diskuterar sätten att fixa Fornite släpar efter på Windows PC-problem, att känna till dess orsaker är viktigt. Här är några vanliga orsaker till felet.

 • ISP strypning– Internetleverantören kan minska hastigheten på internetanslutningen beroende på vilka aktiviteter du gör online. Detta fenomen kallas trottling, och internetleverantörer gör det för att spara datatilldelningar under perioder med hög användning.
 • För mycket serverladdning– Överbelastade servrar kan få kraftfulla spel som Fortnite att släpa eftersom många spelare ansluter och aktivt spelar matcher samtidigt.
 • gammaldags programvara– Om programvaran inte uppdateras kan det också resultera i en långsam nätverksanslutning och efterföljande eftersläpning.
 • Dålig nätverksanslutning– I många fall kan WiFi-anslutningar i hemmet ha begränsad datakapacitet eller ha en lägre kabelkvalitet. Det kan påverka problem när du spelar spel som Fornite.

Sätt att åtgärda det fördröjda problemet när du spelar Fortnite på Windows

Här är några av de bästa metoderna vi har anat att du kan använda för att ta bort Fornite släpar efter på Windows problem.

Metod 1: Kontrollera hårdvaruresurserna på datorn

Om det inte finns tillräckligt med hårdvaruresurser på din Windows-dator kan det orsaka eftersläpande problem under spelandet. Till exempel är det minsta RAM-kravet i ett spel 8 GB, men datorn har en RAM-gräns på 6 GB eller till och med bara 8 GB RAM. Spelmjukvaran kommer att ta upp mycket databelastning, så om RAM-minnet i enheten inte kan stödja det kommer fördröjningar att uppstå.

Här är de viktigaste hårdvaruspecifikationerna i PC som Fortnite kräver:

 • Operativsystem – Windows 11/10/8/7
 • Grafikkort – Intel HD 4000
 • Systemtyp – 64-bitars
 • Processor- Core i3-processor med 2,4 GHz
 • Minneskapacitet – 4 GB RAM
 • DirectX-DirectX 11.0
 • Hårddiskutrymme – 16 GB lagringsutrymme

Dessa är kraven för standarddriven bearbetning om det är ditt krav. Grafikstödet här är bra, och bearbetningshastigheten kommer att visa sig vara hög. Men om du är nöjd med grafikinställningar på hög nivå finns det några aspekter där justeringar är möjliga:

 • Minneskapacitet – 6 GB RAM
 • Grafikkort – Nvidia GTX 660/AMD Radeon HD 7870 (motsvarande DX11 GPU)
 • HHD-utrymme – 20 GB
 • Processor- Core i5-processor med 2,8 GHz

Om dina hårdvaruresurser uppfyller dessa specifikationer kan du använda Fortnite med fördel. Om inte, måste du överväga att välja en PC med de rekommenderade hårdvaruresurserna.

Metod 2: Ändra spelinställningarna

Felaktiga inställningar för spel i systemet kan orsaka problemet med att Fortnite släpar efter på Windows. Detta kan också resultera i internetbaserad eftersläpning och FPS-fall. För att förenkla, om grafikinställningarna i din PC är högre än lämpliga för hårdvaran, måste du ändra inställningarna.

Hur gor man det har?

Steg 1: Efter att ha startat Fortnite, gå till menyn Inställningar.

Steg 2: I det här avsnittet trycker du på alternativet Videoinställningar. Gör justeringar av grafikinställningarna i enlighet med detta.

 • Skärmupplösning- Justera upplösningen så att den blir samma som datorns skärm.
 • Se avstånd- Medium/Långt
 • Kvalitet- Låg/Medium
 • Texturer- Låg
 • Anti-Aliasing- AV
 • Skuggor- AV
 • Effekter- Låg
 • Visa FPS-ON

grafikinställningargrafikinställningar

Metod 3: Installera den senaste spelpatchen

Epic Games, skaparen av Fortnite, fortsätter att producera nya speluppdateringar. De nyare uppdateringarna av programvaran inkluderar buggfixar och prestandaförbättringar. Så det skulle vara bäst om du uppgraderade spelpatchen för Fortnite för att ta bort eftersläpningsproblem som potentiellt uppstår på grund av föråldrade spelpatchar/buggar.

Kontrollera den officiella webbplatsen för att se om nya uppdateringar är tillgängliga och uppgradera sedan till den.

Metod 4: Använd Ethernet-anslutning

Den långsamma internetanslutningen kan uppstå när du använder en instabil WiFi-anslutning. I den här situationen kommer en byte till ethernetkabel att säkerställa bättre prestanda för de enheter du använder. Dessa inkluderar Xbox, PlayStation eller Windows, där du spelar Fortnite.

Metod 5: Uppgradera nätverksdrivrutinen och grafikdrivrutinen

Skadade eller inaktuella drivrutiner i din enhet kan orsaka Fortnite släpar efter på Windows problem. De gamla eller skadade grafikdrivrutinerna kan resultera i att FPS faller. När det gäller nätverksdrivrutinen kan en defekt i din enhet orsaka dåliga internetanslutningar.

Båda situationerna orsakar eftersläpningsproblemet, och det finns steg du kan vidta för att uppgradera båda drivrutinstyperna. Du kan ladda ner och använda en automatisk drivrutinsuppgraderingsprogramvara eller göra processen manuellt.

Hur uppdaterar jag nätverksdrivrutiner?

Steg 1: Tryck på Windows + R-tangenterna för att öppna dialogrutan Kör. Skriv sedan devmgmt.msc > OK.

devmgmt.mscdevmgmt.msc

Steg 2: I fönstret Enhetshanteraren väljer du alternativet Nätverkskort och dubbelklickar på det.

Steg 3: Högerklicka på toppen av din nätverksanslutning. Välj alternativet Uppdatera drivrutin från rullgardinsmenyn.

alternativet för att uppdatera drivrutinenalternativet för att uppdatera drivrutinen

Steg 4: Fortsätt med stegen för att installera drivrutinen och starta sedan om Windows-datorn. Problemet bör lösas.

Hur uppdaterar jag grafikdrivrutiner?

Steg 1: Tryck på Windows + R-tangenterna på ditt tangentbord. Denna åtgärd öppnar dialogrutan Kör på Windows.

Steg 2: I textfältet i dialogrutan Kör, skriv “devmgmt.msc” och tryck på OK-knappen.

Steg 3: Fönstret Enhetshanteraren öppnas. Bläddra igenom listan och dubbelklicka på alternativet Display Adapters.

 alternativ för bildskärmsadaptrar alternativ för bildskärmsadaptrar

Steg 4: Högerklicka med markören på grafikkortet för din PC och tryck på alternativet Uppdatera drivrutin. När ett popup-fönster visas väljer du alternativet “Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara”.

Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvaraSök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara

Steg 5: Följ nästa instruktioner på skärmen för att uppdatera drivrutinen och starta om enheten efter att den har installerats. Kontrollera att Fornite-mjukvaran aktiveras korrekt utan fördröjningar nu.

Bonus: Använd ett VPN

Om ISP-strypning eller överfull server orsakar problemet med Fornite släpar efter på Windows, du kan åtgärda det via VPN. Med programvara som Avast SecureLine VPN kan du ansluta till olika servrar globalt eftersom den stöder över 700 servrar på olika platser.

Under onlinespel skyddar detta alltid din dator mot skadlig programvara eller DDoS-attacker, vilket garanterar en säker anslutningsupplevelse. Du kan dölja din närvaro online från internetleverantörer och hackare och till och med säkert använda snabb offentlig WiFi. Det hjälper till att ansluta användare automatiskt till den bästa serveranslutningen med ett enkelt klick samtidigt som det garanterar stark integritet, datasäkerhet och prestandaförbättring.

Bästa funktionerna i Avast SecureLine VPN:

 • Hög nätverkskapacitet med stöd för 700+ servrar för obegränsad användning.
 • Balanserad webbtrafik säkerställer noll överbeläggning av servern.
 • Höghastighetskapaciteten på 450-600 Mbps är tillgänglig i genomsnitt under höga belastningar.
 • Spela, streama och ladda ner filer på tio enheter, alla anslutna till samma VPN.
 • Inga innehålls- och anslutningsbegränsningar, inte ens över osäkra nätverk.

Slutsats

Med de processer som förklaras här kan du förbättra användarupplevelsen och PC-prestanda för att undvika fördröjningar under spel. Följ stegen som nämns för varje version noggrant för bästa resultat.