Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag ett misslyckat virussökningsfel i Google Chrome?

Google Chrome innehåller en filnedladdningsmodul som låter dig ladda ner olika typer av filer (bilder, dokument, zippar, körbara filer, ljudfiler och så vidare) från internet.

Chrome laddar inte bara ner filer utan utför också en snabb virus- och skadlig genomsökning av dem. Tyvärr kan virussökningsfunktionen börja bete sig konstigt och generera fel av okända anledningar. Som ett resultat kanske det inte laddar ner ens rena filer som du är säker på att inte innehåller några hot.

Tack och lov kan några snabbfixar lösa felet “Virusskanning misslyckades” i Google Chrome på Windows 10 och 11. Och vi kommer att diskutera alla dessa möjliga lösningar i det här inlägget. Så, låt oss börja.

Vad är ett fel med virussökning?

Under vanliga omständigheter skulle en webbläsare som Chrome omedelbart upptäcka ett virus i en nedladdad fil och meddela dig. Men om du laddar ner en fil och en webbläsare, t.ex. Google Chrome, inte kan verifiera källan till den nedladdade filen, som dess säkerhetscertifikat eller utgivaruppgifter, kan du få ett “Failed virus detekted error” eller ett “Virus scan misslyckades fel.”

För att säkerställa att den nedladdade filen är risk-freeprova de lösningar som diskuteras i inlägget för att hålla dig säker.

Varför ser jag ett fel med virussökningen?

Chrome har sitt system för upptäckt av skadlig programvara som skyddar mot hot. Om programvaran avgör att filen är farlig kommer den att sluta ladda ner och visa felmeddelandet.

Ibland kan ditt antivirus blockera nedladdningen, så du kan behöva justera några inställningar för att lösa detta.

Hur kör jag en skanning av skadlig programvara i Chrome?

Steg 1. Välj Inställningar från menyn i det övre högra hörnet.

Steg 2. Navigera till Återställ och rensa upp i den vänstra rutan.

Steg 3. Välj Rensa dator.

Steg 4. Vänta tills skanningen är klar innan du tar bort eventuella skadliga programtillägg som upptäckts.

8 sätt att åtgärda virussökningsfel i Chrome

Om virussökningen misslyckades inte låter dig ladda ner filer till din Chrome-webbläsare, bli inte irriterad. Istället följer du bara någon eller alla av dessa lösningar för att åtgärda problemet på din Windows 10 eller 11.

Sätt 1. Rensa webbläsarens cache

En inaktuell eller skadad cache orsakar de flesta webbläsarproblem och fel. Virussökningen misslyckas till exempel när din gamla eller korrupta cachedata stör Chromes skanningsoperationer. Därför kommer det att vara fördelaktigt att rensa gamla cachedata.

Steg 1. Öppna Chrome. Klicka på menyn med tre punkter i det övre hörnet, sedan på Fler verktyg och sedan på Rensa webbinformation. Alternativt kan du öppna panelen Rensa webbläsardata genom att trycka på Ctrl + Skift + Del.

Rensa surfhistoriken

Steg 2. Välj Hela tiden från rullgardinsmenyn under Tidsintervall. Markera sedan rutorna för “Cookies och annan webbplatsdata” och “Cachade bilder och filer.”

Steg 3. Tryck slutligen på knappen Rensa data. Starta sedan om Google Chrome för att se om det löser problemet.

Sätt 2. Avinstallera dina webbläsartillägg

Ibland behöver vi utöka funktionaliteten i våra webbläsare. Webbläsare som Chrome, Opera och Microsoft Edge har dedikerade tilläggsbutiker där du kan installera tillägg för olika ändamål.

Medan majoriteten av dessa webbläsartillägg är tillämpliga, innehåller tusentals av dem adware och skadlig programvara. Om du inte kan ladda ner filer eller om virussökningen misslyckas medan du gör det, kan ett skadligt tillägg vara att skylla på. Som ett resultat kanske det är dags att titta närmare på de tillägg du har installerat och avinstallera alla som verkar misstänkta.

Steg 1. Starta Google Chrome, Microsoft Edge eller Opera.

Steg 2. Ange följande URL i webbläsarens URL-fält genom att skriva eller klistra in den.

Google Chrome: Chrome://extensions

Microsoft Edge: edge://extensions

Opera: opera://extensions

Steg 3. Du kommer nu att ha tillgång till alla tillägg som har installerats i din webbläsare.

Steg 4. Klicka på knappen Ta bort bredvid tillägget du vill ta bort.

Avinstallera dina webbläsartillägg

Sätt 3. Använd Chromes skanner för skadlig programvara

Få människor vet att Chrome har en användbar inbyggd funktion som kan skanna och rensa din dator efter virus och skadlig programvara. Du kan använda webbläsarens skanner för att säkerställa att din dator inte innehåller några skadliga filer som kan orsaka felet att virussökningen misslyckades. Följ stegen nedan för att köra en rengöringsprocess.

Steg 1. Välj Inställningar från menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet av webbläsarfönstret.

Steg 2. Klicka på alternativet Återställ och städa på sidan Inställningar.

Återställ och städa upp

Steg 3. Välj Rensa upp datorn nu.

Steg 4. Klicka på knappen Sök.

Steg 5. Vänta tills skanningen är klar innan du stänger och startar om Chrome.

Sätt 4. Återställ din webbläsare

Att återställa din webbläsare till dess standardinställningar kan hjälpa till att lösa problemet med virussökningsfel i Chrome, Edge och Opera.

Steg 1. Skriv in följande URL:er i sökfältet i din webbläsare och tryck på Enter.

chrome:/inställningar/återställ

edge:/inställningar/återställ

opera:/inställningar/återställ

Steg 2. Klicka på Återställ inställningar, följt av knappen Återställ inställningar.

Återställ inställningar

Sätt 5. Stäng av ditt antivirusprogram

Windows Defender och antivirusprogram kan ibland vara känsliga och konstiga. Detta proaktiva beteende från antivirusprogramvaran kan dock blockera både skadliga och säkra filer. Försök att stänga av det för att säkerställa att ditt antivirusprogram inte orsakar dig förvirring med felet att virussökningen misslyckades.

Om du helt och hållet litar på Windows Defender för din dators säkerhet, navigerar du till Kontrollpanelen > System och säkerhet > Windows Defender-brandväggen och väljer Slå på eller av Windows Defender-brandväggen. Stäng sedan av den och försök ladda ner en fil i din webbläsare.

Om du använder ett antivirusprogram som McAfee högerklickar du på antivirusikonen i Aktivitetsfältet och väljer Ändra inställningar. Välj sedan Real Scanning och Brandväggsalternativ och stäng av dem.

Windows Defender brandvägg

Sätt 6. Justera med registerredigeraren

Många justeringar och hacks i Registereditorn låter dig anpassa olika aspekter och inställningar på din Windows-dator. Registerjusteringen nedan är dock en av de mest effektiva metoderna för att lösa virussökningsfelet i Google Chrome, Microsoft Edge och Opera. Skapa först en systemåterställningspunkt och gör en säkerhetskopia av Registereditorn och följ sedan dessa steg.

Steg 1. Starta programmet Registerredigerare. För att göra det, skriv “registerredigeraren” i Windows sökrutan och välj Registerredigeraren.

Steg 2. Navigera nu till följande plats.

Dator\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments

Steg 3. Om du inte vill ha bilagor, följ den här vägen.

Dator\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies

Steg 4. Högerklicka på Policies och välj Ny > Nyckel.

Policyer

Steg 5. Ändra namnet på denna nya nyckel till Bilagor.

Steg 6. Högerklicka på Bilagor och välj Nytt > DWORD-värde (32-bitars).

Steg 7. Ändra namnet på den här nya DWORD-filen till ScanWithAntivirus.

Steg 8. Högerklicka på ScanWithAntivirus och välj Ändra.

Skanna med antivirus

Steg 9. Den här filens värdedata är inställd på 3 som standard. Ställ in den på 1 och klicka på OK.

Det är allt. Starta om din dator när du stänger Registereditorns fönster. Felet att fixa virussökningen misslyckades bör nu vara löst.

Sätt 6. Använd Internetegenskaper

Många Microsoft-användare har föreslagit att justeringar med Internetegenskaper har åtgärdat virussökningsfelet för dem. Så du kan också prova den här metoden och se om det fungerar för dig.

Steg 1. Skriv CPL i Windows sökfält och tryck på Enter.

Steg 2. När fönstret Internetegenskaper visas, navigera till fliken Säkerhet och välj Internetzonen som representeras av jordklotikonen.

Steg 3. Välj alternativet Anpassad nivå.

Steg 4. Rulla ned i fönstret Säkerhetsinställningar till Nedladdningar > Filnedladdning.

Steg 5. Klicka på Aktivera.

Steg 6. Bläddra ned till Övrigt och välj sedan Starta program och osäkra filer.

Steg 7. Välj Fråga (rekommenderas)

Steg 8. Tryck på OK-knappen.

Sätt 7. Använd PUP-skanner

Säkerhetstilläggen installerade på Chrome kommer aldrig att vara lika effektiva som ett fullfjädrat antivirusprogram.

Vi rekommenderar att du letar efter PUPs för att säkerställa att det inte finns några dolda, oseriösa tillägg som laddar ner något utan din tillåtelse.

En VALP, till skillnad från söta valpar. Men i datorsammanhang är PUP ett tillägg eller mjukvaruomslag som du med största sannolikhet inte ville ha installerat på din dator. Det är också känt som skräpware. Det är ett tredjepartsverktyg som laddar ner den önskade produkten samtidigt som det installerar tillval som verktygsfält eller adware.

Dessa tillägg kan också ändra din webbläsares hemsida och sökinställningar. Många dedikerade PUP-skanningsverktyg finns tillgängliga som du kan använda för att åtgärda problemet. Vanliga verktyg som PUP scan, PUP smart scan, etc.

Sätt 8. Avblockera Chrome och återställ filer

Du kan också undanta vissa filer från Windows Defender för att förhindra att virussökningen misslyckades.

Steg 1. Starta Windows Defender på din dator.

Steg 2. Klicka på Skyddshistorik i huvudfönstret.

Steg 3. Leta upp och expandera programmet som har blockerats i listan.

Steg 4. Klicka på Tillåt efter att ha expanderat menyn Åtgärder.

Du kan nu lägga till ett specifikt undantag i Windows Defender för att säkerställa att den här filen inte upptäcks som potentiellt skadlig programvara, vilket bör hjälpa till med meddelandet om att virussökningen misslyckades i Chrome.

Du kan också inaktivera Windows Defender permanent, vilket vi rekommenderar.

Självklart måste du då välja att installera ett nytt säkerhetsprogram för att hålla allt säkert och säkert hela tiden.

Men den här gången väljer du en bättre säkerhetslösning som tar emot dagliga uppdateringar och korrekt kan identifiera de filer som är ett hot mot din dator.

Avskedsanteckning

Även om det inte är vanligt, kan du stöta på ett “virussökning misslyckades fel” när du laddar ner en fil i Chrome eller någon annan webbläsare. Om du har stött på det här problemet och funnit lösningarna ovan användbara, vänligen meddela oss i kommentarsektionen nedan. Fortsätt läsa BCC för mer sådant innehåll, och glöm inte att dela bloggen med dina vänner.