Hur fixar jag ett fel i d3dx9_43.dll saknas i Windows? (Exempel)

0 Shares

För alla som spelar pÄ sin dator, fixa buggen Filen d3dx9_43.dll detta Àr ett pÄgÄende problem. Detta Àr ett av de vanligaste felen och förknippas ofta med spel och liknande program. Faktum Àr att det ansluter sig till listan över andra fel som winhttp.dll inte hittat fel i Windows eller ocksÄ det vÀlkÀnda felet: opengl32.dll saknas i Windows.

För att förstÄ varför det Àr sÄ och hur ett lÀmpligt svar kan ges bör ett minimum ges förstÄelse. Med detta tydliga kan en komplett och effektiv lösning tillhandahÄllas.

Det grundlÀggande

.dll-filen Ă€r en del av ett program som körs pĂ„ datorn. NĂ€r du installerar eller anvĂ€nder ett sĂ„dant program anvĂ€nder det informationen i det. Det Ă€r dĂ€rför de kallas “Dynamiska lĂ€nkbibliotek” (Dinamyc Link Library).

Dessa filer Àr extremt anvÀndbara eftersom de lÄter dig minska storleken pÄ de körbara filerna. De kan ocksÄ anvÀndas av olika program och förbÀttra den övergripande prestandan.

Men av en eller annan anledning kan de orsaka mÄnga krascher. FrÄn att det skadas eller försvinner, till utvecklarens egna fel, finns det vanliga problem med DLL:er och dÀrför uppdateras de stÀndigt.

SĂ„ nĂ€r du stĂ„r inför att lösa d3dx9_43.dll-felet sĂ„ Ă€r det du gör att fylla det “glipa” i programexekveringen.

Inledande lektion

Denna speciella DLL Àr frÀmst relaterad till DirectX (Àven om den ibland Àr relaterad till Visual C ++). De handlar om konfigurationen av grafikprocessorn som Àr filen coprocessor speciellt dedikerad till grafik. DÀrför misslyckas det oftast nÀr man installerar eller anvÀnder spel, eftersom det Àr de som brukar dra nytta av denna extra resurs.

3 sÀtt att fixa d3dx9_43.dll-felet

Med ovanstÄende i Ätanke, och med en tydligare uppfattning om problemet, blir det lÀttare att hitta rÀtt lösning. Till att börja med Àr det tre metoder för att ÄtgÀrda detta fel pÄ ett enkelt och snabbt sÀtt.

VĂ€nligen ominstallera

Det enklaste alternativet Àr installera om programmet eller spelet gÀller pÄ Windows. Detta bör uppdatera alla nödvÀndiga filer. Men för att göra detta mÄste du först utföra en fullstÀndig avinstallation. I dessa fall Àr det bÀst att lita pÄ programvara frÄn tredje part.

Ett annat alternativ Ă€r installera om din egen DirectX som de associerade biblioteken kommer att uppdateras med. I denna mening har mĂ„nga aktuella program och spel en mapp som heter “Rödist” var appen finns. Du behöver bara hitta den och köra den med din internetanslutning. Du hittar Ă€ven Visual C++ dĂ€r.

Du kan ocksÄ ladda ner DirectX direkt frÄn Microsofts webbplats. Vanligtvis Àr detta tillrÀckligt i de flesta fall för att fixa d3dx9_43.dll-felet.

Uppdatering

Om det tidigare alternativet inte fungerade för dig kan du försöka uppdatera alla inblandade objekt, med början i programmet dÀr felet uppstÄr. I slutÀndan kan det ocksÄ orsakas av problem som kommer frÄn utvecklarna.

Du kan ocksĂ„ uppdatera Windows genom att trycka pĂ„ tangenterna “Windows” MED “Jag”. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kommer du att kontrollera om det finns nĂ„gon uppdatering eller ny utgĂ„va av Microsofts operativsystem som vĂ€ntar som kan fixa detta fel.

Slutligen har du möjlighet att uppdatera dina GPU-drivrutiner. För att göra detta, skriv bara in “Enhetshantering” i listan som visas efter att ha tryckt pĂ„ “Windows” tillsammans med “X”. DĂ€r behöver du bara hitta GPU:n och högerklicka pĂ„ Ă„tgĂ€rden “Uppdatera drivrutiner”.

Kopiera

Det sista alternativet du kan ta för att ÄtgÀrda problemet Filen d3dx9_43.dll du behöver bara hitta den hÀr filen och inkludera den i systemet. För att göra detta, kopiera det bara till mappen dÀr programmet eller spelet Àr installerat.

Att ladda ner dessa filer Àr vanligtvis svÄrt, sÄ Det rekommenderas att du endast gör detta frÄn officiella webbplatser eller visat sig vara pÄlitlig. Du Àndrar inte namnet eller innehÄllet i filen under nÄgra omstÀndigheter.

Den andra kÀllan kan vara pÄ en vÀns dator som har samma program installerat och fungerar bra. Kom ihÄg att filnamnet Àr viktigt sÄ Àndra det inte.

0 Shares