Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag “Enheten är inte i giltigt format” på rakt samtal?

Får du “Enheten är inte i giltigt format” på The Straight Talk? Kämpar du i timmar på grund av problemet? Vad orsakar enheten ett ogiltigt fel när du aktiverar din telefon? Vet du metoderna för att lösa problemet?

Slösa inte bort din tid med att tjata om orsakerna och lösningarna för problemet längre. Vi har gett dig en detaljerad artikel som förklarar orsakerna och lösningarna för problemet med Straight Talkinvalid-enhet.

Straight Talk är en mobil virtuell nätverksleverantör. Den erbjuder olika mobila tjänster. Det gav lämpliga mobilabonnemang för alla typer av kunder. Mobilplanerna har röstminuter, textmeddelanden, röstbrevlåda, mobildata och hotspot-tjänster.

Straight Talk-felet “Enheten är inte i giltigt format” uppstår när du aktiverar din mobila enhet i deras nätverk. Det betyder att det är något fel på din mobila enhet.

Låt oss nu dyka in i de vanligaste faktorerna och de bästa metoderna för att lösa problemet på Straight Talk-nätverket.

Vad orsakar “Enheten är inte giltigt format” på det raka samtalet?

Orsakerna till problemet är felaktiga mobila enheter, inkompatibla mobiltelefoner med Straight Talk-nätverket, aktivering av inkompatibla SIM-kort för mobilen, tillhandahållande av felaktig information och låsta mobila enheter.

Nedan finns de detaljerade orsaksfaktorerna för felet med ogiltiga enheter på Straight Talk-nätverket.

1. Defekt mobil enhet

Att försöka aktivera en felaktig mobil enhet kan orsaka problem i aktiveringsprocessen. Om du köpte din mobila enhet från en tredjepartswebbplats eller inte är en pålitlig källa, finns det en chans att du har fått en felaktig enhet.

Om du försöker använda din gamla mobila enhet som inte har varit aktiv kan det utlösa felmeddelandet.

Du kan kontrollera din enhets skick och kontakta lämplig mobiltjänst för reparation. Det kan hjälpa dig att lösa mobilproblemet.

2. Inkompatibel mobil enhet med Straight Talk Network

Din mobila enhet kan vara inkompatibel med Straight Talk-nätverket. Om du inte köpte din mobila enhet från Straight Talks mobiltjänster kanske din enhet inte är kompatibel med nätverket.

Att försöka aktivera en inkompatibel mobil enhet kan orsaka ett felmeddelande. Du kan kontrollera din enhetskompatibilitet på Straight Talks webbplats.

3. SIM-kortet är inte kompatibelt med din mobila enhet

Straight Talk-nätverket tillhandahåller olika SIM-kort beroende på ditt mobilmärke och modell. Din enhet är inte i giltigt format på grund av inkompatibilitet med din mobil eller SIM-kort. Kontrollera kompatibiliteten mellan ditt SIM-kort och mobil när du köper.

Byt ut SIM-kortet eller prova en annan mobil enhet för att lösa problemet. Du kan kontakta butiken där du köper din mobila enhet eller SIM-kort för att byta ut den om du nyligen köpte den.

Du kan kontakta Straight Talks kundtjänst eller besöka deras hemsida för att kontrollera kompatibiliteten mellan din mobila enhet och SIM-kort.

4. Att tillhandahålla felaktig information när du aktiverar din enhet

Att ange felaktig information i aktiveringsprocessen kan orsaka ett ogiltigt enhetsformat på Straight Talk. Du kan kontrollera informationen du angav för att lösa problemet.

Kontrollera informationen om den mobila enheten och SIM-kortsinformationen och försök korrigera dem. Det kan hjälpa dig att lösa problemet.

Kontrollera IMEI-numret på din mobil och ange det utan utrymme. Det är där de flesta drabbas.

5. Din mobila enhet är låst

Aktivering av en låst mobil på Straight Talk-nätverket resulterar i felmeddelandet “Enheten är inte i giltigt format”.

Har du använt din mobila enhet i ett annat operatörsnätverk? Är din mobiloperatör låst? Försök att svara på frågorna.

Om ditt svar är ja, försök att låsa upp din mobil från operatörens nätverk. Du kan kontakta ditt tidigare operatörsnätverk för att låsa upp din mobila enhet.

Det kan ta 24 timmar. Läs vår artikel “Hur du låser upp din mobiltelefon själv.” Den beskriver alla möjliga metoder för att låsa upp din enhet från Boost Mobile. Men det gäller även andra operatörsnätverk.

Hur fixar jag “Enheten är inte i giltigt format” på rakt samtal?

För att fixa Straight Talks felmeddelande “Enheten är inte i giltigt format”, försök att kontrollera din mobilkompatibilitet med nätverket, kontrollera om ditt SIM-kort är lämpligt för din enhet, ange detaljerna i ett korrekt format, lås upp din mobila enhet och kontakta Straight Talk kundtjänst.

Nedan finns en detaljerad diskussion om korrigeringarna för det ogiltiga enhetsfelet på Straight Talk-nätverket.

1. Kontrollera kompatibiliteten mellan din enhet och Straight Talk Network

Kontrollera enhetskompatibiliteten på Straight Talks webbplats om du vill behålla din mobil eller köpa din mobil någon annanstans. Enhetskompatibiliteten är avgörande för åtkomst till Straight Talk-mobilnätverket.

Steg för att kontrollera din enhetskompatibilitet för att åtgärda det raka samtalet “Enheten är inte i giltigt format”-fel:

 • Gå in i Postnummer av ditt område.
 • Ange din Mobilenhetens IMEI-nummer
  • För att få enhetens IMEI-nummer, slå *#06#
  • För att få IMEI-numret på din mobil, Gå till inställningar och välj Om telefon alternativ. Sök efter IMEI-numret i alternativen.
 • Välj den Operatörens nätverk på sidan.
 • Du kan se resultatet på displayen. Prova att byta eller byta en kompatibel mobil enhet för att komma åt Straight Talk-nätverket.

Du bör ange IMEI-numret utan mellanslag och inkludera alla siffror. Efter att ha angett IMEI-numret, kontrollera det en gång och välj Enter.

Du kan aktivera enheten om din mobila enhet är kompatibel med Straight Talk-nätverket. Försök att använda en annan mobil enhet. Du kan byta eller byta ut din enhet mot en Straight Talk-kompatibel enhet.

2. Kontrollera om ditt SIM-kort är enhetskompatibelt

Straight Talk-nätverket erbjuder olika SIM-kort beroende på din enhetsmodell och märke. Om du har köpt din mobil eller ditt SIM-kort från en tredje part kan du kontakta dem för att byta ut det om möjligt.

Kontakta Straight Talk för att köpa ett passande SIM-kort eller mobil enhet. Det kan hindra dig från att få enheten är inte i giltigt format fel.

3. Ange din mobila enhets IMEI-nummer korrekt

De flesta kunder möter problemet med ogiltiga enhetsfel genom att ange IMEI-numret felaktigt. Försök att ange din mobila enhets IMEI-nummer korrekt medan du aktiverar.

Försök att ange ditt IMEI-nummer utan mellanslag och dubbelkolla det innan du väljer alternativet Enter.

Det kan lösa felet att enheten inte är i giltigt format när den aktiveras. Det är ett mindre problem du måste vara försiktig med.

4. Lås upp din mobila enhet från andra operatörsnätverk

Att använda en låst mobil enhet kan orsaka felet. Du kan låsa upp din mobila enhet för att lösa problemet.

De flesta operatörsnätverk låser den mobila enheten för att förhindra byte av operatör under en minsta period. Du måste låsa upp mobilen innan du byter till Straight Talk-nätverket.

Kontakta ditt operatörsnätverk för att låsa upp din mobila enhet. Upplåsningsperioden tar högst 2 arbetsdagar.

Steg för att låsa upp din mobila enhet för att fixa det raka samtalet “Enheten är inte i giltigt format”-fel:

 • Kolla Lås upp policy på ditt operatörsnätverk. Kontrollera om din enhet är kvalificerad att låsa upp eller inte.
 • Kontakta din mobiloperatörens kundtjänstnummer.
 • Be dem att Lås upp din mobila enhet från deras nätverk.
 • Du kommer att få en Lås upp PIN-koden inom två arbetsdagar från ditt operatörsnätverk.
 • Gå in i Lås upp PIN-koden på din mobila enhet.
 • Din enhet är upplåst.

Att använda en låst mobil enhet kan orsaka tekniska problem när du använder ett annat operatörsnätverk. Operatörsnätverken installerar ett program i aktiveringsprocessen. Att använda programvaran för att komma åt andra operatörsnätverk kan orsaka inkompatibilitet och tekniska svårigheter.

5. Kontakta Straight Talks kundtjänst

Du kan kontakta Straight Talks kundtjänst för hjälp. De hjälper dig att fixa “Enheten är inte i giltigt format”.

För att kontakta kundtjänst, ring 1-877-430-2355 från din mobila enhet. Följ och välj lämpliga alternativ för att få kontakt med en kundtjänstrepresentant. Ange problemet med ogiltigt enhetsfel. De kommer att lösa felet från sin sida.

Du kan också besöka Straight Talk kundsupportwebbplats och chatta med dem. Gå till webbplatsen och välj alternativet Chatta med oss. Ange problemet och få det löst.