Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag en iPhone-skärm när den inte roterar eller vänder?

Så, din iPhone-skärm vänder inte? Hur fixar du det då?

Så, den alltför dyra iPhone roterar inte korrekt längre, och nu får du panik eftersom det kan betyda att något är fel med telefonen, och du kanske måste se om du ska returnera den eller få den ersatt.

Först och främst är det okej; det finns inget behov av att göra en tid med en lokal telefonbutik ännu. Det finns sätt att fixa det, och vi kommer att gå igenom de potentiella korrigeringarna innan vi måste ta tillbaka det och eller ersätta det med en ny version av telefonen.

Först, ta reda på var och om den kommer att rotera

Den här är lite uppenbar, men var försöker du rotera skärmen? Vissa appar och program stöder bara antingen stående eller liggande och kommer automatiskt att korrigera telefonens rotation till det läge som stöds.

I efterhand är detta ganska uppenbart eftersom inte alla apputvecklare kan få sina program att fungera med båda riktningarna i åtanke, så ofta kommer de att hålla fast vid bara den ena eller den andra av bekvämlighet för både sig själva och deras publik. Eller inte, många appar är kompatibla med båda riktningarna samtidigt; det är bara en fråga om vad som är möjligt för dem.

Om du inte kan rotera skärmen medan du använder specifika appar, men kan för andra som (Youtube, Netflix, en webbläsare, miniräknare, etc.) då är det inget fel med telefonen, det är bara hur appen är programmerad att fungera.

Okej, men vad händer om det inte är det?

Men vad händer om det är med telefonen som helhet? Som att ingenting kan rotera? Varje app, varje program, vad kan du göra om det inte bara är några separata appar utan hela telefonen som helhet? Vad gör du när det är telefonen? Inte några appar?

Tja, om så är fallet, är nästa sak jag rekommenderar att du kontrollerar själva alternativmenyn, Control Center. Det finns en stor chans att du, eller en uppdatering, kanske har aktiverat antiroteringsalternativet i Control Center av misstag.

Om jag är ärlig är CC det första jag rekommenderar att du kontrollerar innan du gör något annat; Gud vet att jag har tryckt på knappen några gånger när jag tittade igenom alternativen. Så, ja, dubbelkolla det och se om du kanske avaktiverat skärmrotation av misstag.

Finns det några andra alternativ att prova?

Om du fortfarande har problem finns det andra metoder att använda. Om du gick igenom kontrollcentret och allt ser bra ut från det ändamålet, och det är ännu en gång inte bara specifika program och appar, så skulle nästa idé att försöka vara att stänga av telefonen och ge den några minuter innan du startar om den.

Ibland är det bara att starta om en enhet allt som någon behöver göra, det ger telefonen ett sätt att lugnt starta om allt, rensa upp sig själv och få allt igång igen. Men jag förstår att det fortfarande inte är svaret, och så, om det behövs, tid för operation!

Och med operation menar jag att ta bort batteriet och eller minneskortet. Det här kan verka lite överbord, men det kan återigen ge dig en annan metod för att försöka tvinga telefonen att korrigera sig själv. (Det kan också vara en annan idé att använda, försök att sätta in ett nytt SIM-kort i telefonen och se om det fungerar.) Förhoppningsvis löser detta alternativ problemet.

Vad händer om telefonen fortfarande inte roterar korrekt?

Tyvärr, om du fortfarande har problem med din telefon, har jag bara två andra alternativ kvar att erbjuda.

Alternativ ett: Släpp det bara. Om själva telefonen fortfarande fungerar (det nuvarande problemet trots det), kanske bara släppa det? Om du inte bryr dig om att du inte kan ändra orienteringen på din telefon, kanske allt kommer att vara okej, speciellt om det inte ändrar hur du använder telefonen regelbundet.

Alternativ två: Om du inte kan ignorera problemet, eller om du vill / behöver fixa det, är det enda andra alternativet jag personligen kan rekommendera Apples kundtjänst. Genom att kontakta dem kan de ytterligare hjälpa dig att diagnostisera problemet med din telefon, och om inte, kanske de kan hjälpa dig att ersätta det.

Det här är de enda andra två alternativen jag kan tänka mig som kan fungera för vissa människor. Det kan finnas andra alternativ som jag saknade, som att återställa din telefon eller låta den stänga en stund; men det här är de alternativ jag kan tänka mig som kan lösa problemet för vissa människor.

Slutliga tankar och åsikter.

Jag hoppas att den här korta artikeln vår hjälper vissa människor om de har det här problemet med sina iPhones. Dessa enheter i våra fickor, så kraftfulla och kapabla som de är, bryter de tyvärr på oss ibland. I slutändan kan vi bara hoppas att antingen lappa dem med guider som denna eller se dem ersättas med något som kommer att hålla oss ännu längre än tidigare.