Hur fixar jag dålig Windows 8-batteritid

0 Shares

Bland annat bör Microsofts Windows 8-operativsystem tillåta ägare att använda sin Windows 8-bärbara dator eller surfplatta lite längre än bärbara datorer och surfplattor som kör Windows 7.

Som standard har Windows 8 stöd för sensorer för omgivande ljus så att en enhet kan justera skärmens ljusstyrka på egen hand. Den innehåller också lättanvända kontroller för att justera ljusstyrkan, oavsett var användaren är. Naturligtvis slutar bättre batteritid inte bara med operativsystemet. Enheterna vi har idag har mer energieffektiva processorer än vad vi kunde ha drömt om under Windows 7s livstid.

Tyvärr betyder det inte alltid att användare kan förvänta sig lång batteritid. I vissa specifika fall kan saker som händer i Windows 8 direkt påverka batteriets livslängd för Windows 8-bärbara datorer och surfplattor. Så här fixar du dålig Windows 8-batteritid och får din bärbara dator eller surfplatta att hålla längre när du behöver det.

Stäng skrivbordsapparna du inte använder

Skrivbordsappar som iTunes är fortfarande det sätt som de flesta användare gör arbete, även i Windows 8. Vi öppnar massor av dem varje dag, och innan du vet ordet av har de tagit över hela skärmen. Ibland betyder det inte att de är borta när man stänger dem. Istället kan de bara lura i bakgrunden, anropa processorkraft och smuttar på enhetens minne.

Stäng alla skrivbordsapplikationer som du inte använder. Efter att ha gjort det klickar eller trycker du på pilen i rätt på skrivbordets aktivitetsfält. Högerklicka eller tryck och håll ned för att stänga dessa appar också.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (1)

När du använder fler Windows Store-appar kommer du att märka att detta inte är ett problem för dessa appar. Det beror på att de fryser när de inte finns på din skärm, vilket sparar resurser för de appar du använder för närvarande.

Justera skärmens ljusstyrka

Det största batteriet på en bärbar dator eller surfplattas batteri är inte processorn eller hårddisken – men de kan verkligen vara en faktor. Nej, det största kraftuttaget är det du förväntas hålla ögonen på: skärmen.

De flesta bärbara datorer och surfplattor med Windows 8 har högupplösta skärmar, men de är fortfarande LCD-skärmar. Detta innebär att skärmen behöver bakgrundsbelysning innan användarna faktiskt kan se vad skärmen visar. Tidigare nämnde jag att Windows 8 innehåller inbyggt stöd för omgivande ljussensorer som de som används i smartphones. Detta gör att Windows kan mäta hur ljust ett rum är och justera skärmens bakgrundsbelysning baserat på det.

Tyvärr innehåller vissa Windows 8-bärbara datorer inte ljussensorer. Ibland kan sensorn för omgivande ljus vara fel och ge dig för mycket bakgrundsbelysning. I båda fallen vill du ändra ljusstyrkan på din enhet manuellt.

Mus- och tangentbordsanvändare, placera muspekaren längst upp till höger eller nere till höger på skärmen för att avslöja Charms Bar. Klicka nu på inställningar.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (3)

Klicka sedan på Ljusstyrka i menyn Inställningar.

Hur fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (8)

Tablettanvändare, gör detsamma genom att placera fingret på skärmens högra kant och skjuta det åt vänster för att öppna Charms Bar. Tryck sedan på inställningar.

Klicka nu på Ljusstyrka för att justera den.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (5)

Justera enhetens ljusstyrka så att den inte är svår att se, men inte är helt uppe. Ju lägre skärmens ljusstyrka desto mer batteritid sparar du.

Stäng av trådlösa alternativ du inte använder

Du kan inte se dem, men varje Windows 8-bärbar dator eller skrivbord har två trådlösa komponenter som gör att de kan kommunicera med andra enheter. Chansen är att du är ganska bekant med den första: Wi-Fi.

När det är aktiverat Wi-Fi är hur din enhet kommunicerar med de trådlösa routrarna och ansluter dig till internet. Om du är på ett plan, tåg eller i en bil kommer du förmodligen inte att använda Wi-Fi. Du kan stänga av den för att spara batteritid.

Om du har en mus och ett tangentbord placerar du muspekaren i överst till höger på skärmen för att avslöja Charms Bar. Klicka på inställningar.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (7)

Klicka sedan på nätverksknappen i den första raden med inställningar längst ner på längst till vänster.

Så här fixar du dålig batteritid i Windows 8 (8)

Klicka på omkopplaren för att stänga av Wi-Fi och spara lite batteritid.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (9)

Tablettanvändare ska sätta fingret på rhöger sida av enhetens skärm och skjut den till vänster för att avslöja Charms Bar. Tryck sedan på Inställningar.

Tryck på nätverksknappen.

Ovanför den Wi-Fi-omkopplaren finns en annan för vad som heter Flygplansläge. Den strömbrytaren stänger av all extern kommunikation från din enhet, inklusive den näst mest använda trådlösa tekniken: Bluetooth. Idag används Bluetooth oftast för att ansluta till bilstereo och smartphones. Om du inte planerar att använda endera, slå bara på den här knappen.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (7)

Bluetooth kan stängas av separat genom att öppna Charms Bar och knacka på eller klicka på Settings Charm.

Knacka eller klicka på Ändra datorinställningar knappen istället för nätverksknappen tar dig till inställningar app.

Så här fixar du dålig batteritid i Windows 8 (8)

Tryck eller klicka på Nätverk till höger.

Så här fixar du dålig Windows 8-batteritid (11)

Tryck eller klicka sedan på Flygplansläge.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (12)

Tryck på Bluetooth-omkopplare för att inaktivera Bluetooth och spara ström.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (13)

Att växla till energisparläge gör faktiskt mycket av det som nämns här, om än direkt med ett knapptryck.

Gå till Skrivbord genom att knacka på eller klicka på dess Live Tile.

Så här fixar du dålig Windows 8-batteritid (15)

Tangentbord och musanvändare bör vänster klickbatteri ikonen längst till höger i aktivitetsfältet. Tablettanvändare bör klicka på batteri ikon.

Så här fixar du dålig Windows 8-batteritid (1)

Tryck eller klicka på Strömsparare. Windows minskar enhetens skärmens ljusstyrka och mer nästan omedelbart, vilket ger dig lite mer tid att avsluta ditt arbete innan du måste ansluta till en dator.

Så här fixar du dålig Windows 8-batterilivslängd (16)

Dessa tips är bara stoppgap, sätt att spara batteritid när du behöver det mest. Om du märker att din Windows 8-bärbara dator, surfplatta eller 2-i-1 har kroniska problem med batteriets livslängd som den inte gjorde tidigare, kan det vara dags för dig att titta på ett nytt batteri. Många stora bärbara datorer har fortfarande avtagbara batterier som du kan byta ut själv. Tunna bärbara datorer, 2-i-1-enheter och surfplattor gör det inte, så du måste skicka tillbaka det till tillverkaren för att byta ut batteriet.

Lycka till.

0 Shares