Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur fixar jag dålig MacBook Pro 16-batteritid

Så här fixar du dålig MacBook Pro 16-batterilivslängd om den inte matchar dina förväntningar och Apples löften.

Apple säger att MacBook Pro 16-tums har 11 timmars batteritid med skärmen med 75% ljusstyrka och surfar i Safari eller spelar 1080P-innehåll i Apple TV-appen.

I den verkliga världen kan du se lägre batteritid och dålig batteritid beroende på vad du gör och om det finns ett problem med din MacBook Pro.

Ta reda på vad du använder din batteritid

Det första du behöver göra är att ta reda på vad som använder din MacBook Pro 16-batteritid. Detta låter dig veta vad du behöver göra för att fixa det.

Ta reda på vad som använder din MacBook Pro 16-batteritid.

Ta reda på vad som använder din MacBook Pro 16-batteritid.

Det första stället att titta på är batteriikonen i det övre högra hörnet. Klicka på den så ser du vad som använder betydande energi.

En annan plats att se vad som använder din batteritid är i Aktivitetsövervakaren. För att komma åt detta tryck kommando och mellanslag och skriv sedan Activity Monitor och tryck enter.

När den är öppen, klicka på fliken Energi. Här kan du se vad som använder energin och till och med sortera efter energipåverkan.

Använd Activity Monitor för att se vad som orsakar din dåliga MacBook Pro-batteritid.

Använd Activity Monitor för att se vad som orsakar din dåliga MacBook Pro-batteritid.

Dessa kommer att peka dig i riktning mot appar som använder din batteritid eller en systemprocess som använder för mycket ström.

I de flesta fall kommer du att se vad som orsakar problemet. Därifrån kan du vidta åtgärder.

Läs: Bästa MacBook Pro 16-tillbehör

Hur fixar jag dålig MacBook Pro-batterilivslängd

Det bästa du kan göra om du ser dålig batterilivslängd för MacBook Pro och det finns en app i ett av alternativen ovan är att stänga den appen och starta om din Mac.

  1. Klicka på Apple uppe till vänster.
  2. Klicka på Starta om.
  3. Klicka på Starta om i popup-fönstret.

Detta kan lösa många av problemen och få dig att arbeta med bättre batteritid.

Om Chrome är appen som använder hela din batteritid är det bästa att göra det växla till Safari. Chrome har helt enkelt dålig batteritid och Safari är mycket bättre. Det kan till och med innebära att du använder Safari när du är mobil och Chrome när du är ansluten.

Du bör också försöka uppdatera dina appar. Sök efter uppdateringar i App Store eller inuti appen för att få den senaste versionen, vilket kan lösa batteriproblem.

Om det finns en annan app som använder för mycket ström och du inte behöver den då, stäng den. Detta är särskilt viktigt om du använder Photoshop, Photos, Final Cut Pro eller andra större appar som är resurskrävande.

I de flesta fallen, stänga appar, byta appar eller bara sänka din ljusstyrka kommer att lösa de flesta av dina MacBook Pro 16-batteriproblem.

MacBook Pro batterilivslängd att ändra

Det finns några inställningar som du kan ändra för att få bättre batteritid på din nya MacBook Pro 16.

Stäng av WiFi eller Bluetooth.

Stäng av WiFi eller Bluetooth.

Du kan sänka din ljusstyrka med hjälp av ljusstyrka på pekfältet. Apple använder 75% ljusstyrka för batteritester. Om jag är orolig för batteriets livslängd försöker jag vanligtvis använda 50% ljusstyrka.

Om du inte behöver WiFi eller Bluetooth kan du stänga av dem. Om ikonen finns i menyraden, Klicka på det och välj Stäng av WiFi eller Stäng av Bluetooth.

Kontrollera energisparläget.

Kontrollera energisparläget.

Du kan också kontrollera Energipreferenser för att se till att dina inställningar är optimerade för batteritid. Gå till Systeminställningar -> Energisparläge och klicka på Batteri.

Kontrollera följande alternativ till

  • Automatisk grafikbyte
  • Sätt hårddiskarna i vila när det är möjligt
  • Vakna för nätverksåtkomst

Dessa kommer att se till att din Mac är optimerad för batteritid. Många av dessa alternativ kan redan ha kontrollerats, men du bör dubbelkontrollera dessa om din MacBook Pro-batteritid är dålig.

Prata med Apple för hjälp

Om du fortfarande har problem med din MacBook Pro 16-tums bör du kontakta Apple för hjälp. Potentiellt är det något fel med din hårdvara, eller kanske du måste börja om och undvika att återställa från en Time Machine Backup eller använda Migration Assistant.

Du kan komma i kontakt med Apple på den här sidan och använda chatt, telefon eller schemalägga ett genialt möte för att ta reda på vad som händer med din dator. Du har 1 års garanti och 90 dagars teknisk support, så använd dem. Om du har AppleCare + får du tre års support och garanti.