Hur fixar jag att USB-internetdelning inte fungerar i Windows 11,10?

Hur fixar jag att USB-internetdelning inte fungerar i Windows 11,10?

Att ansluta till internet är det primära behovet av flera Windows 11- och 10-enheter. System som har problem med att ansluta till Wi-Fi måste leta efter alternativ som mobildata. Med USB-tjudring som nyckelalternativet till den sömlösa Wi-Fi-anslutningen, USB-tjudring, när den inte fungerarkan vara mycket irriterande och måste omedelbart åtgärdas.

Låt oss gå igenom de viktigaste lösningarna när USB-internetdelning fungerar inte i Windows 10. Från och med den snabba definitionen av USB-internetdelning och de viktigaste orsakerna till att det inte fungerar, är det enkelt att få din Windows-enhet att fungera med USB-tjudring. Börjar med de snabba detaljerna om USB-internetdelning.

USB internetdelning:

Det är metoden att dela cellulära tjänster med olika enheter som Windows 11 och 10. Det tillåter användare att ha internetanslutning på Windows 11 och 10-system som har problem med Wi-Fi-anslutning. Det är enkelt att aktivera internetanslutning med en USB-kabel på systemet. Låt oss gå igenom de snabba stegen för att ställa in USB-internetdelning på din Windows 11, 10-enhet.

Hur ställer jag in USB-internetdelning på Windows 11 och 10?

De snabba stegen för att ställa in USB-internetdelning på Windows 11 och 10 är:

 1. Kontrollera om databäraren på den mobila enheten har aktiverat internetdelning via Wi-Fi.
 2. Anslut mobilen till Windows 11, 10-systemet med en USB-kabel. Gå till “inställningar”, öppna “nätverk och internet”, öppna “Hotspot and Tethering” och gå till “USB-tethering”.

 USB-tjudring

 • Denna inställning skapar en annan nätverksadapter i Windows 10. Systemet kan snabbt anslutas till internet.

nätverkskort i windows 10

 • Internetdelningen lyckas om enheten inte är ansluten till en befintlig Wi-Fi-anslutning.

De främsta anledningarna: USB-internetdelning fungerar inte

Efter att ha lärt sig detaljer om USB-tjudring, kommer det till att hitta problemen i den vanliga funktionen hos mobila hotspots. Några av problemen som orsakar problem med att ansluta till mobila hotspots är:

 1. Windows brandväggar: Olika antivirusprogram eller Windows inbyggd brandvägg kan hindra den sömlösa anslutningen av den mobila hotspoten till enheten.
 2. Föråldrade drivrutiner för nätverkskort: Mobila hotspots kanske inte kan ansluta till Windows 11 och 10 på grund av föråldrade drivrutiner för nätverkskort.
 3. På Bluetooth: Windows 11, 10 kan inte ansluta till mobil hotspot medan Bluetooth är på.
 4. Aktivera flygplansläge: Om Windows 11, 10 har flygplansläge aktiverat kan det ha inaktiverat alla möjliga trådlösa anslutningar.
 5. IP-adressfel: De olika IP-inställningarna för Windows 11- och 10-systemen kan göra att USB-internetdelning inte fungerar korrekt.

Fixar: USB-internetdelning fungerar inte

Efter att ha gått igenom de viktigaste orsakerna till misslyckad internetanslutning på ditt system, handlar det om snabba lösningar för USB-internetdelning fungerar inte i Windows 10. Dessa är:

 1. Använd olika USB-kablar och portar: De felaktiga USB-kablarna kan orsaka ett avbrott i den sömlösa USB-internetdelningen. Allt du behöver göra är därför att byta ut USB-kabeln mot den nya för att ansluta till din mobil och ditt system. Dessutom är det lätt att använda olika portar när du ansluter USB-tjudring för att eliminera ytterligare hårdvaruproblem.

 • Utför Windows-felsökning: Windows 11, 10 erbjuder dedikerad felsökning för att hantera olika problem som USB-internetdelning. De snabba stegen för att utföra Windows-felsökning är:
 • Gå till ikonen “Start” eller “Windows” och öppna menyn “Inställningar”.

start eller windows

 • Välj “Uppdatera och säkerhet” från skärmpanelen.

uppdatering och säkerhet

 • Välj felsökningsalternativet och kör det för att behandla problem med USB-internetdelning på Windows 11, 10-systemet.
 • Starta om mobilen eller Windows 11, 10-systemet: Användare kan bli av med USB-delningsproblemen genom att starta om mobilen och Windows 11 och 10-systemet. De snabba stegen för detsamma är:
 • Koppla ur USB-kabeln från mobilen.
 • Tryck på “strömknappen” och stäng av den.
 • Starta om mobilen och kontrollera om problemen fortfarande kvarstår.

Efter omstart av mobilen är det enkelt att starta om systemet.

Starta “start”-menyn.

Välj “ström”-ikonen längst ned eller överst på skärmen.

Starta om systemet.

 • Aktivera USB-internetdelningsalternativet: Det är viktigt att aktivera USB-tjudring på din mobila enhet. De snabba stegen för att aktivera USB-internetdelningsalternativet är:
 • Gå till mobilens inställningar.
 • Gå till “Trådlöst och nätverk”, “Anslutningar” etc.
 • Klicka på “Portable hotspot” eller “Tethering and portable hotspot”.
 • Aktivera alternativet “USB-internetdelning”.

aktiverar USB-tjudring

 • Uppdatering av föråldrade drivrutiner: Flera föråldrade drivrutiner kan vara orsaken till att USB-internetdelning inte fungerar. Det är lätt att uppdatera drivrutinerna automatiskt eller använda dedikerade programuppdateringar. Vidare är det lätt att gå igenom de snabba stegen för att manuellt uppdatera olika drivrutiner:
 • Gå till aktivitetsfältet och öppna “Enhetshanteraren”.

Enhetshanteraren

 • Välj kategori från olika enhetsnamn.
 • Klicka på “sök automatiskt efter uppdaterad drivrutinsprogramvara” och välj “uppdatera drivrutin.”

 uppdatera drivrutinen

 • Stänga av trådlös teknik: En Wi-Fi-anslutning kan avbryta USB-internetdelning mellan enheter. Det handlar om att stänga av dessa anslutningar med följande snabba steg:
 • Gå till enhetens inställningar.
 • Välj Wi-Fi.
 • Stäng av knappen “Använd Wi-Fi”.

stänga av wi-fi

Avslutar:

Därför är det lätt att ta itu med situationen USB-internetdelning fungerar inte i Windows 10. Från och med USB-tjudring-detaljerna följt av de snabba orsakerna som orsakar problem med USB-internetdelning, blir det lätt att förstå de sömlösa internetanslutningsdetaljerna.

Några snabbfixar för USB-tjudring som inte fungerar inkluderar att starta om det mobila systemet, uppdatera drivrutiner, stänga av Wi-Fi, etc. Det är dessutom viktigt att aktivera USB-tjudring på den mobila enheten. Det är enkelt att byta ut USB-portarna eller USB-kablarna och felsöka Windows-systemet i snabba steg.

Relaterade Artiklar

Back to top button