Hur felsöker jag nÀtverksanslutningsproblem pÄ min Windows-dator? (Exempel)

0 Shares

Windows i olika versioner Àr ett operativsystem som ibland visar fel, utan att sÀga vad som orsakar dem eller vad lösningen Àr. Detta orsakar förvirring bland anvÀndare eftersom de inte har nÄgot svar pÄ hur man löser detta problem. Samma sak hÀnder dÀrför med nÀtverksanslutningar du vet hur du ÄtgÀrdar nÀtverksanslutningsproblem pÄ din dator Windows.

NÀtverksproblem i Windows orsakas av en mÀngd olika orsaker. Detta krÀver olika lösningar för att lösa problemet. Metoderna Àr dock inte komplicerade pÄ regelbunden basis genereras av ÄtgÀrder som Àndrar konfigurationen och mÄste gÄ tillbaka till den föregÄende för att fungera korrekt.

Enkla steg för att fixa nÀtverksanslutningsproblem pÄ Windows PC

Ibland Àr det sÄ enkelt som att aktivera eller konfigurera Windows dynamiskt lÄs.

Dessa enkla metoder poserar vanliga och okomplicerade fel lösa. UppstÄr ofta nÀr du trycker pÄ en tangentkombination, Àndrar en instÀllning eller annan position pÄ grund av ett fel.

Ibland Àr det nödvÀndigt att tillÀmpa ett Wi-Fi-hastighetstest för att avgöra om det Àr samma anslutning som misslyckas.

Kontrollera WiFi-alternativet och flygplanslÀge

I systemfĂ€ltet lĂ€ngst ner i Windows-grĂ€nssnittet ser du en ikon som hĂ€nvisar till vĂ„gor. Efter att ha valt denna ikon kommer en meny att visas med alternativen “Wi-Fi“Y “FlygplanslĂ€ge”.

Alternativ “Wi-Fi”MĂ„ste aktiveras om anslutningen Ă€r trĂ„dlös och tillval “FlygplanslĂ€ge“Det borde vara avstĂ€ngt.

Starta om routern

I vissa fall ger routern ett problem nÀr flera komponenter Àr anslutna och kan generera ett fel pÄ datorn. För att lösa det hÀr problemet, gÄ bara till routern och starta om dengenom att koppla ur den eller trycka pÄ den bakre pÄ/av-knappen om du har en.

Kör felsökningen

Även om detta Ă€r helt ineffektivt i mĂ„nga fall, Ă€r det vettigt att anvĂ€nda detta operativsystemsverktyg. För att anvĂ€nda felsökningsguiden mĂ„ste du gĂ„ in i kontrollpanelen via verktygsfĂ€ltet. “Windows Program- och programsökare”.

Leta sedan efter ett alternativ “Felsökning” och leta upp den efter att ha gĂ„tt in i den “NĂ€tverk och internet”. Du mĂ„ste bara vĂ€lja “Internetanslutningar” och följ stegen dĂ€r för att felsöka nĂ€tverksanslutningsproblem pĂ„ din Windows-dator.

Avancerade felsökningssteg för nÀtverksanslutning pÄ en Windows-dator

Om de föregÄende stegen inte löste problemet datoranslutning dessa mer komplexa metoder mÄste tillÀmpas och problemet lösas.

Om sÄ Àr fallet Àr det bÀst att ge det ett försök, bara om det redan Àr en desperat ÄtgÀrd, formatera din dator och installera Windows 10 frÄn början.

NĂ€tverksdrivrutiner

Ibland Windows operativsystem Den installerar automatiska drivrutinsuppdateringar, vilket kan generera ett kompatibilitetsproblem eftersom den korrekta inte alltid vÀljs eller ett fel genereras under processen.

För att lösa det hĂ€r problemet, avinstallera och installera sedan om nĂ€tverksenhetsdrivrutinen. Du mĂ„ste ange “Kontrollpanel” och vĂ€lj “Enhetsadministratör”. I fönstret som skapades efter att ha valt det föregĂ„ende alternativet, leta reda pĂ„ objektet “NĂ€tverkskort” och expandera det genom att klicka pĂ„ det.

NĂ€sta sak blir att söka efter din dators nĂ€tverksenhet och högerklicka för att vĂ€lja senare “Avinstallera enhet”.

För att slutföra denna metod, efter att systemet har avinstallerat enheten, vĂ€lj “Sök efter hĂ„rdvaruĂ€ndringar “. Detta kommer att söka efter drivrutinen och installera den igen.

Avmarkera IPv6-protokoll

Du mĂ„ste gĂ„ in i kontrollpanelen och sedan vĂ€lja avsnittet “NĂ€tverk och internet“. Sedan alternativet “NĂ€tverkscentrering och delning“. I denna meny mĂ„ste du gĂ„ in “Ändra adapterinstĂ€llningar“, Högerklicka pĂ„ adaptern som anvĂ€nds och tryck pĂ„”Fastighet“.

VĂ€lj ett alternativ i egenskapsfönstret “Internet Protocol IPv6”testa nĂ€tverksanslutningen och se om nĂ€tverksanslutningsproblemen kan lösas pĂ„ Windows-datorn.

0 Shares