Hur får jag Gmail att spara mina inloggningsuppgifter?

Det är ingen hemlighet att Gmail för närvarande rankas som en av des mest populära elektroniska meddelandetjänst. Genererar tusentals nedladdningar dagligen av de användare som förtjänar konstant kommunikation med sina vänner, familj och affärskontakter. Dessutom låter detta praktiska verktyg dig hitta de största bifogade filerna utan krångel och hjälper dig att vara aktiv för att ta emot och skicka meddelanden 24 timmar om dygnet.

Observera att, precis som Gmail, låter den dig också ta bort förslag från e-postmeddelanden kommer vanligtvis ihåg dina inloggningsuppgifter. Även om i vissa fall där flera konton används, kanske den här tjänsten inte helt kommer ihåg din information enbart. Av denna anledning kommer vi idag att lära dig hur du tvingar fram denna aspekt så att din information kommer ihåg som standard. Speciellt om du vill att din kontoinformation ska vara öppen.

Varför sparar inte Gmail min inloggningsinformation automatiskt?

Som vi nämnde händer det ibland att flera personer använder samma dator och olika inloggningsuppgifter lagras i en webbläsare. Men om du inte längre vill dela din dator är det bäst att göra vad du kan för att få Gmail att automatiskt spara din data för enklare åtkomst. Observera att Gmail också kan meddela dig om nya e-postmeddelanden på ditt skrivbord.

avslag på tillstånd

En av anledningarna till att Gmail inte automatiskt sparar dina inloggningsuppgifter är att det nekas särskilda behörigheter. Framför allt, efter att ha loggat in på andra konton eller när administratörer tar bort lämpliga behörigheter för att visa filer. Därför är det bäst att få nödvändiga behörigheter eller prova andra Google-konton.

Minnesförlust

Detta är ytterligare ett skäl som har att göra med det faktum att Gmail lagrar inte inloggningsuppgifterna korrekt. Och faktum är att när webbläsaren används hela tiden och av olika personer i familjens kärna, är det möjligt att cachen lagrar all data från tredje parts konton. Anledningen till att Gmail vägrar att komma ihåg dessa uppgifter för att göra det lättare för dig att komma åt sidan.

Vad kan jag göra för att få Gmail att spara min e-postadress och lösenord för åtkomst?

Om du är trött på att behöva ange data varje gång du försöker kontrollera din e-post Med Gmail är det dags för dig att göra något åt ​​det och börja förenkla ditt liv. Som sagt, i det här avsnittet kommer vi att peka ut olika riktlinjer så att Gmail alltid kommer ihåg din e-postadress och åtkomstlösenord, vilket gör det lättare för dig att slutföra framtida sessioner.

Från Google Chrome

Nu om du vill Be Gmail att spara dina inloggningsuppgifterdet första du behöver göra är att klicka på ikonen Mer högst upp på skärmen. Denna ikon kännetecknas av tre horisontella punkter. Där måste du gå till panelen Inställningar och sedan klicka på Lösenord.

Senare, du kommer att se ett avsnitt som säger AutoComplete och därifrån är det mycket viktigt att leta efter fliken som säger Aldrig sparad för att trycka på X-symbolen du ser precis bredvid för att aktivera och spara informationen. När du är klar kommer du att kunna se dina data varje gång du väljer att logga in på Gmail.

Tack vare mobilappen

Om du vill ha en bättre upplevelse av att använda Gmail på en mobil enhet, bör du veta att denna tjänst spara dina data automatiskt. I vilket fall som helst kan du komma åt applikationsinställningarna för att ändra dina surfinställningar så att plattformen kommer ihåg dina data eller tvärtom, om du vill att den ska sluta spara ditt användarnamn och lösenord.

Använder webbläsaren Mozilla Firefox

För att uppfylla detta mål med Mozilla Firefox är det första du behöver göra att öppna sidan och ange alla dina referenser för att gå till inloggning. Sedan måste du klicka på tre horisontella punkter längst upp på skärmen. Nu ska du gå till ett avsnitt som säger Alternativ följt av Sekretess och säkerhet. När du väl är där ser du ett alternativ som säger Fråga för att spara inloggningar och lösenord.

Därför finns det kvar markera rutan och klicka på knappen Undantag så att du kan kontrollera om Gmail-appen finns med i alternativen. Du måste sedan klicka på Gmail-ikonen medan du trycker på Ta bort webbplats. När du gör detta, när du loggar in igen, kommer du att se en dialogruta där du måste klicka på Spara lösenord och det är allt.

I andra webbläsare

Om du vill utföra samma procedur med en annan webbläsare, till exempel Opera, måste du veta att när du loggar in för första gången, frågar om du vill spara lösenordet. Därför måste du klicka på acceptera för att uppgifterna ska lagras under lång tid. Men om du av misstag klickade på Spara aldrig kan du åtgärda problemet.

För att göra detta måste du klicka på knappen Alternativ och sedan gå direkt till menyn Inställningar. Du måste sedan gå till fliken Sekretess och säkerhet för att ställa in dig i fönstret Hantera sparade lösenord därifrån och när du hittar Gmail i det osparade avsnittet måste du avmarkera det så att nästa gång du får samma fråga, gör inte ett misstag i ditt beslut.

Relaterade Artiklar

Back to top button