Hur fÄr jag Gmail att spara mina inloggningsuppgifter?

0 Shares

Det Àr ingen hemlighet att Gmail för nÀrvarande rankas som en av des mest populÀra elektroniska meddelandetjÀnst. Genererar tusentals nedladdningar dagligen av de anvÀndare som förtjÀnar konstant kommunikation med sina vÀnner, familj och affÀrskontakter. Dessutom lÄter detta praktiska verktyg dig hitta de största bifogade filerna utan krÄngel och hjÀlper dig att vara aktiv för att ta emot och skicka meddelanden 24 timmar om dygnet.

Observera att, precis som Gmail, lĂ„ter den dig ocksĂ„ ta bort förslag frĂ„n e-postmeddelanden kommer vanligtvis ihĂ„g dina inloggningsuppgifter. Även om i vissa fall dĂ€r flera konton anvĂ€nds, kanske den hĂ€r tjĂ€nsten inte helt kommer ihĂ„g din information enbart. Av denna anledning kommer vi idag att lĂ€ra dig hur du tvingar fram denna aspekt sĂ„ att din information kommer ihĂ„g som standard. Speciellt om du vill att din kontoinformation ska vara öppen.

Varför sparar inte Gmail min inloggningsinformation automatiskt?

Som vi nÀmnde hÀnder det ibland att flera personer anvÀnder samma dator och olika inloggningsuppgifter lagras i en webblÀsare. Men om du inte lÀngre vill dela din dator Àr det bÀst att göra vad du kan för att fÄ Gmail att automatiskt spara din data för enklare Ätkomst. Observera att Gmail ocksÄ kan meddela dig om nya e-postmeddelanden pÄ ditt skrivbord.

avslag pÄ tillstÄnd

En av anledningarna till att Gmail inte automatiskt sparar dina inloggningsuppgifter Àr att det nekas sÀrskilda behörigheter. Framför allt, efter att ha loggat in pÄ andra konton eller nÀr administratörer tar bort lÀmpliga behörigheter för att visa filer. DÀrför Àr det bÀst att fÄ nödvÀndiga behörigheter eller prova andra Google-konton.

Minnesförlust

Detta Àr ytterligare ett skÀl som har att göra med det faktum att Gmail lagrar inte inloggningsuppgifterna korrekt. Och faktum Àr att nÀr webblÀsaren anvÀnds hela tiden och av olika personer i familjens kÀrna, Àr det möjligt att cachen lagrar all data frÄn tredje parts konton. Anledningen till att Gmail vÀgrar att komma ihÄg dessa uppgifter för att göra det lÀttare för dig att komma Ät sidan.

Vad kan jag göra för att fÄ Gmail att spara min e-postadress och lösenord för Ätkomst?

Om du Ă€r trött pĂ„ att behöva ange data varje gĂ„ng du försöker kontrollera din e-post Med Gmail Ă€r det dags för dig att göra nĂ„got Ă„t ​​det och börja förenkla ditt liv. Som sagt, i det hĂ€r avsnittet kommer vi att peka ut olika riktlinjer sĂ„ att Gmail alltid kommer ihĂ„g din e-postadress och Ă„tkomstlösenord, vilket gör det lĂ€ttare för dig att slutföra framtida sessioner.

FrÄn Google Chrome

Nu om du vill Be Gmail att spara dina inloggningsuppgifterdet första du behöver göra Àr att klicka pÄ ikonen Mer högst upp pÄ skÀrmen. Denna ikon kÀnnetecknas av tre horisontella punkter. DÀr mÄste du gÄ till panelen InstÀllningar och sedan klicka pÄ Lösenord.

Senare, du kommer att se ett avsnitt som sÀger AutoComplete och dÀrifrÄn Àr det mycket viktigt att leta efter fliken som sÀger Aldrig sparad för att trycka pÄ X-symbolen du ser precis bredvid för att aktivera och spara informationen. NÀr du Àr klar kommer du att kunna se dina data varje gÄng du vÀljer att logga in pÄ Gmail.

Tack vare mobilappen

Om du vill ha en bÀttre upplevelse av att anvÀnda Gmail pÄ en mobil enhet, bör du veta att denna tjÀnst spara dina data automatiskt. I vilket fall som helst kan du komma Ät applikationsinstÀllningarna för att Àndra dina surfinstÀllningar sÄ att plattformen kommer ihÄg dina data eller tvÀrtom, om du vill att den ska sluta spara ditt anvÀndarnamn och lösenord.

AnvÀnder webblÀsaren Mozilla Firefox

För att uppfylla detta mÄl med Mozilla Firefox Àr det första du behöver göra att öppna sidan och ange alla dina referenser för att gÄ till inloggning. Sedan mÄste du klicka pÄ tre horisontella punkter lÀngst upp pÄ skÀrmen. Nu ska du gÄ till ett avsnitt som sÀger Alternativ följt av Sekretess och sÀkerhet. NÀr du vÀl Àr dÀr ser du ett alternativ som sÀger FrÄga för att spara inloggningar och lösenord.

DÀrför finns det kvar markera rutan och klicka pÄ knappen Undantag sÄ att du kan kontrollera om Gmail-appen finns med i alternativen. Du mÄste sedan klicka pÄ Gmail-ikonen medan du trycker pÄ Ta bort webbplats. NÀr du gör detta, nÀr du loggar in igen, kommer du att se en dialogruta dÀr du mÄste klicka pÄ Spara lösenord och det Àr allt.

I andra webblÀsare

Om du vill utföra samma procedur med en annan webblÀsare, till exempel Opera, mÄste du veta att nÀr du loggar in för första gÄngen, frÄgar om du vill spara lösenordet. DÀrför mÄste du klicka pÄ acceptera för att uppgifterna ska lagras under lÄng tid. Men om du av misstag klickade pÄ Spara aldrig kan du ÄtgÀrda problemet.

För att göra detta mÄste du klicka pÄ knappen Alternativ och sedan gÄ direkt till menyn InstÀllningar. Du mÄste sedan gÄ till fliken Sekretess och sÀkerhet för att stÀlla in dig i fönstret Hantera sparade lösenord dÀrifrÄn och nÀr du hittar Gmail i det osparade avsnittet mÄste du avmarkera det sÄ att nÀsta gÄng du fÄr samma frÄga, gör inte ett misstag i ditt beslut.

0 Shares