Hur får du ut det mesta av din Gmail? Se 5 hemliga inställningar

Det är alltid bra att veta nya saker som hjälper dig i din vardag. Gmail har flera verktyg som inte är välkända men som kan vara till stor hjälp. Låt oss se 5 knep som sparar tid och håller dina viktiga data konfidentiella. Dessutom kommer vi att se hur man skickar ett mail till någon och blockerar den personen från att skriva ut, ladda ner eller kopiera något från mailet. Så med det sagt, låt oss börja.

I den här artikeln hittar du:

1. Konfigurera mallar

Skickar du alltid mejl som har samma information? Effektivisera ditt arbetsflöde genom att skapa e-postmallar så att du inte behöver skriva om allt i Gmail.

Gå till kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och klicka på Se alla inställningar. Klicka på på den nya sidan Avancerad och du kommer att se avsnittet Modeller, aktivera den här funktionen.

Mallalternativ i gmail

När du har aktiverat den kommer du att kunna skapa upp till 50 unika mallar. För att göra detta skapar du bara din e-post och trycker på oss i den nedre högra menyn tre poäng och välj alternativet automatiska svar. Efter det kommer du att kunna spara modellen och alltid använda den när det behövs, gå till samma meny.

Inställningsmenyn med automatiska svar

2. Skapa en händelse i kalendern

Google Kalender är ett av de bästa verktygen i ditt Google-konto. Kalendern låter dig färglägga händelser, lägga till personer och skicka e-postmeddelanden som motsvarar händelsen.

Att göra detta är väldigt enkelt. Klicka på Google Apps-knappen, den här knappen finns i det övre högra hörnet och det är en nio punkters kvadrat. När du klickar på den letar du efter Google Kalender-appen.

google app-menyn på gmail

När du öppnar kalendern kommer du att kunna skapa händelser på den dag du vill, välj datum. Du kommer genast att kunna ge evenemanget en titel, ställa in en tid, färglägga och lägga till en plats. Dessutom kan du synkronisera din kalender med Gmail och skicka e-post eller få meddelande om vad du har markerat.

3. Arbeta konfidentiellt

Det här läget låter dig skicka e-postmeddelanden med konfidentiell information som har mer skydd. Du kan konfigurera det så att personen inte kan vidarebefordra detta e-postmeddelande till andra eller så kan du ange ett lösenord för att personen ska kunna läsa det.

För att skicka ett e-postmeddelande i det här läget klickar du bara på låset som visas när du ska skapa din e-post. Du måste välja utgångsdatum för denna sekretess och du kan även ange lösenordet om du vill. Det är möjligt att ange personens mobilnummer, så att de får lösenordet från mejlet på sin mobiltelefon via SMS.

Ikonbild för konfidentiellt läge

Personen kommer inte att kunna skriva ut, ladda ner, kopiera eller vidarebefordra detta e-postmeddelande till andra personer. Han kommer inte att hindras från att ta en skärmdump, så varnas för det. Vi hoppas att dessa nya funktioner hjälper dig att hålla din information säkrare.

4. Hitta dina olästa e-postmeddelanden

Detta tips är faktiskt det enklaste och inte särskilt välkänt. Men du kanske tittar på din e-post och allt är trassligt, men du vill bara se de olästa. I sådana fall, gå till sökfältet högst upp och skriv Olästa, endast olästa e-postmeddelanden kommer att visas för dig. Dessutom har det här verktyget andra sökmetoder som kan hjälpa mycket.

5. Schemalägg e-postmeddelanden

Du kanske måste skicka e-postmeddelanden vid en viss tidpunkt som inte kommer att vara möjligt. Så vet att det är möjligt för dig att schemalägga e-postmeddelandet åt honom vid den tidpunkt du vill. För att göra detta, skriv in e-postmeddelandet och tryck på pilen bredvid Skicka och välj Schemalägg frakt.

På bilden ser vi hur du schemalägger din leverans

Ett fönster öppnas som frågar efter datum och tid för att skicka e-postmeddelandet. Välj den du vill ha och lämna den konfigurerad, då behöver du inte oroa dig. På så sätt arbetar du mer effektivt.

Få ut det mesta av din Gmail

Vi hoppas att alla dessa Gmail-hemligheter och verktyg kommer att hjälpa dig i ditt dagliga liv. Har du tvivel någonstans? Lyckades du köra alla verktyg? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button