Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur ett redaktionellt arbetsflöde ger ditt innehåll liv

FindingFlowHowAnEditorialWorkflow BringsYourContentToLife.jpeg

Jag kanske är partisk, men det finns många fantastiska saker med innehållsmarknadsföring och de som utövar det bra. Content marketing kan driva verkliga resultat för ditt företag och generera kvantitativ och kvalitativ ROI. Det kopplar ditt varumärke till din publik, gör det möjligt för ditt säljteam att vårda och avsluta potentiella kunder som växer din verksamhet och ger till och med ditt HR-team bränsle för att attrahera, anställa och utbilda nya medarbetare.

Och kom inte igång med innehållsstrateger, kreatörer, redaktörer och distributörer. Dessa människor – som helt klart är genier eller magiker – tar enkla tankar och omvandlar dem till fullfjädrade artiklar, grafik, videor, långformat innehåll och mer som faktiskt kommunicerar dessa idéer – och de får dem i händerna på rätt publik vid rätt tidpunkter.

Men en aspekt av innehåll som ofta inte får det erkännande det förtjänar är det redaktionella arbetsflödet. Det är som Cool Content Marketings äldre kusin som definitivt fortfarande är en del av familjen och inte är riktigt lika populär men har betalat av alla sina studielåneskulder och klarar sig ganska bra för sig själv.

Ditt redaktionella arbetsflöde kanske inte är det mest spännande inslaget i din innehållsmarknadsföringsstrategi och insatser, men det är absolut en av de viktigaste.

Ett redaktionellt arbetsflöde är den process ditt innehållsmarknadsföringsteam använder för att utveckla innehåll, från strategi och idé hela vägen till publicering och distribution. Det är ditt pålitliga go-to-system för att hantera dessa idéer när de utvecklas, beskriva vilken roll teknik spelar i din process och hålla reda på allas uppgifter och ansvar längs vägen.

Till skillnad från din innehållsmarknadsföringsstrategi är det inte nödvändigt att dokumentera detta redaktionella arbetsflöde. Ditt arbetsflöde är helt enkelt den process som ditt team går med på att använda för att vårda ett innehållsprojekt från dess utformning till dess slutliga form och få det framför din publik.

Värdet av ett redaktionellt arbetsflöde

Ett bra redaktionellt arbetsflöde är transparent och effektivt. Det är inte ett godtyckligt system av ringar att hoppa igenom och godkännandestämplar du behöver samla för att passera “Go” och samla $200. Faktum är att om ditt arbetsflöde saktar ner dig, slösar bort dina resurser eller lämnar dig med slutliga innehållsprojekt som missar målet, så fungerar det inte.

Rätt arbetsflöde förenklar din innehållsprocess. Den beskriver resan för varje del av innehåll du skapar, och den identifierar vem som är ansvarig för vart och ett av dessa steg. Och eftersom den processen är etablerad behöver ditt lag inte lägga onödig tid och energi på att spela ikapp.

Istället för att oroa sig för de fina detaljerna i hur ditt innehåll produceras, kan ditt team fokusera på de delar de är bäst på. Redaktionella arbetsflöden gör det möjligt för dina kreativa och marknadsförare att ta ägarskap över de roller de spelar för att driva ditt företags innehållsinsatser framåt.

En titt på Influence & Co.s Arbetsflöde

Det krävs lite försök och misstag för att hitta en process som fungerar för ditt team, men att hålla ett öppet sinne och omfamna en anda av samarbete kommer att göra det lättare. Så kommer att låna element från andra innehållsmarknadsförares beprövade arbetsflöden. Ta en titt nedan på Influence & Co.-teamets redaktionella arbetsflöde:

Workflow-Screenshot.png

Detta är en enkel översikt över några aktuella projekt. Vi byggde och använder anpassad programvara för innehållsmarknadsföring, kallad ICo Core, för att hantera vårt innehåll, och instrumentpanelen visualiserar vår process och allmänna arbetsflöde. På den kommer du att se vårt innehåll gå igenom några viktiga steg innan det är klart.

När en artikelmöjlighet har skapats utvecklar vi en allmän sammanfattning och identifierar dess plats i vår strategi. Om vi ​​använder vår traditionella kunskapsdelningsprocess för att samla in insikter för en artikel, formulerar vi sedan frågor, skickar dessa frågor till tankeledaren och flyttar den nya möjligheten till den första fasen: “Väntar på svar från klienten.”

Inte alla artiklar använder Fråge- och svar-processen, och det är helt okej. Vårt arbetsflöde är inte en stel, restriktiv process som tvingar in fyrkantiga pinnar i runda hål. Vissa artiklar och tankeledare fungerar bäst med kunskapsdelningsprocessen, och andra (som jag!) föredrar att bara hoppa in. Oavsett vilken väg artikeln tar är vårt arbetsflöde inställt för att hantera det.

Från de första stegen går artikeln in i skrivfasen. Vi skriver antingen in-house artiklar eller utnyttjar vårt nätverk av frilansskribenter och innehållsskapare för att hjälpa till att utveckla vårt innehåll. Återigen är arbetsflödet flexibelt för att möta vårt teams behov och preferenser.

Efter att innehållet har skapats går det in i den första redigeringsomgången, under vilken våra redaktörer granskar innehållet med en heltäckande lins. Vi redigerar för format, flöde, struktur, ton, röst och SEO.

När den väl har skapats och redigerats skickas den tillbaka till tankeledaren för granskning och godkännande. Om det behöver mer arbete utförs ytterligare en omgång redigeringar. Om det godkänns går det vidare till våra slutredaktörer, som går igenom varje rad med en fintandad kam för att polera innehållet och göra det klart för publicering.

Men innehållsprocessen är inte avslutad när en artikel är skriven, redigerad och godkänd. Det måste distribueras och analyseras, och du kommer att märka att vårt arbetsflöde också inkluderar dessa steg.

Under hela processen kan våra teammedlemmar använda ICo Core för att kommunicera, tilldela uppgifter till varandra, se våra framsteg mot våra mål och mer. Det visualiserar och centraliserar vårt arbetsflöde och gör att var och en av oss kan fokusera vår tid, energi och kreativitet på de delar av innehållsprocessen vi tycker om mest.

Workshoppa ditt eget arbetsflöde

Att etablera ditt eget redaktionella arbetsflöde kommer att ta tid. Du kommer förmodligen att uppleva några spännande vinster och några frustrerande missar när du förfinar ditt tillvägagångssätt. När du utvecklar ditt arbetsflöde, kom ihåg dessa två saker som kommer att göra processen enklare: Begränsa antalet kockar i köket och var flexibel.

Börja med att identifiera vilka dina nyckelspelare är och var uppmärksam på deras styrkor. Separera de du måste inkludera i din process från dem som inte behöver vara involverade och bygg ett arbetsflöde kring dina viktiga teammedlemmar: dina tankeledare, strateger, skribenter, redaktörer, kontoansvariga, distributionsspecialister, etc.

Och kom ihåg att vara öppen för förändring. Ja, en av fördelarna med ett arbetsflöde är förutsägbarheten; ditt team vet vad som händer härnäst och kan förbereda sig för sina roller i den processen. Men saker och ting kommer att förändras. Du kommer att integrera nya innehållsprojekt; välkomna nya teammedlemmar; utöka ditt ansvar; och vettera nya partners, leverantörer och tekniska plattformar – och det är fantastiskt. Anpassa helt enkelt allt eftersom, och du kommer att upptäcka att ditt redaktionella arbetsflöde kan vara en av ditt teams största tillgångar.