Hur Dual Band GPS fungerar och vilka är dess fördelar

0 Shares

Dual Band GPS

På senare år har det blivit helt normalt för en mobiltelefon att ha GPS, något som för flera år sedan var exklusivt för de dedikerade enheter som vi hade i våra bilar. Nu har denna teknik utvecklats, med dubbelbands GPS att inte alla mobiler har integrerats, vilket är ett stort kvalitetssprång jämfört med vad det traditionella systemet erbjuder oss i våra mobiler.

När alla mobiltelefoner har detta GPS-teknik , det är svårt att förnya sig inom detta område, men det är något som har varit möjligt, tack vare en ny teknik som kraftigt förbättrar denna funktionalitet i mobiltelefonerna som lanserar den.

Hur är den nuvarande GPS-anslutningen för våra mobiler?

Från de billigaste mobilerna, på bara 100 euro, finns GPS i det tekniska bladet för praktiskt taget alla terminaler som säljs. Den här tekniken har blivit en viktig funktion i telefoner av alla klasser, eftersom användningen av den är nästan nödvändig i många fall. För att bättre förstå vad Dual-band GPS är , är det bäst att bättre förstå hur standardanslutning fungerar på traditionella mobiler.

gps-mobil

Denna anslutning beror på en nätverk av 27 satelliter kretsar runt jorden. 24 av dessa satelliter arbetar kontinuerligt för att ge exakt positionering till enheterna som ansluter till dem. Våra telefoner måste vara anslutna till minst tre av dessa satelliter, så att vår exakta position kan trianguleras med avseende på dem, och i sin tur vår position på kartan. På så sätt, när vi tar reda på var vi är med avseende på dessa tre satelliter, är det möjligt att veta vår exakta position på jordklotet.

gps en el movil y en el espacio

Utöver detta traditionella GPS-positioneringssystem kan våra telefoner även ha A-GPS , vilket är en teknik som, förutom att triangulera GPS-satelliter, använder triangulering av mobiltelefontorn för att göra vår position mer exakt på kartan. Som du vet, GPS-positioneringssystem drar mycket batteri, därav denna typ av hybridpositionering, som kräver mindre energiförbrukning för att fungera.

gps orbitando

Detta är något som vi kan uppskatta när Google kartor positionerar oss på kartan, eftersom den större blå cirkeln som gradvis minskar sin storlek, representerar positioneringen som A-GPS gör av oss. Och här kommer en av nyckeldata som skiljer denna teknik från den nya dubbla bandet, precision, eftersom vår position i detta läge bestäms med en maximal felmarginal på 50 meter.

Vad är GPS med dubbla eller dubbla frekvenser?

Jo, det är svaret vi vill få nu, och det har en ganska enkel förklaring till varför den här tekniken är mycket mer exakt än den vanliga i våra mobiler. Som vi sa, precision är nyckeln, och det är precis vad denna teknik erbjuder oss, större precision jämfört med andra system. I det här fallet är den största skillnaden som påverkar signalens precision just denna, den typ av signal som används för att kommunicera med vår telefon.

mobil kompatibel med GPS Dual

Medan traditionella system använder L1-signal , som lätt studsar av byggnader och därför når våra telefoner senare, kan L5-signalen bättre övervinna hinder och når vår terminal tidigare. Så namnet på dubbel GPS kommer just från det faktum att dessa två signaler används att positionera oss själva. Medan en grundläggande mobil skulle använda L1-signalen för att positionera sig, kommer en med dubbel GPS att använda både L1 och L5 . I första hand kommer den att ansluta till L1 för att ha en första plats på kortare tid, medan den några ögonblick senare, med hjälp av anslutningen till L5-signalen, kommer att göra vår positionering på kartan mer exakt.

GPS Dual

Den röda pricken är den faktiska positioneringen inomhus, mer exakt med Dual GPS vid första fångsten

Vilka fördelar ger det?

Jo, det finns många, och det är något som vi kommer att märka från början. Eftersom med en dubbel GPS i vår telefon kommer vi att kunna ha en positionsnoggrannhet på mer eller mindre 10 centimeters fel , mycket mindre än de 50 meter som vi pratade om med avseende på traditionell GPS. Dessutom kommer det att ta mycket kortare tid att ansluta till satelliterna, så du får platsen nästan direkt. Dessutom, för att vara mer exakt, i appar som Google Maps, kommer vår position att visas i exakt det körfält vi färdas genom, så instruktionerna kommer alltid att vara mycket mer exakta när du flyttar från ett körfält till ett annat för att förbereda dig för att lämna. vägen eller gå in på en annan.

gps-smarttelefon

En annan av de stora fördelarna har just att göra med en av de stora nackdelarna med det traditionella GPS-systemet i våra mobiler. Och det är säkert att du har insett genom åren att användningen av GPS i en byggnad nästan är kvarvarande. Något som förklaras av L1-signalens inkonsekvens med avseende på hinder, som orsakar studsar i signalen. Detta händer praktiskt taget inte med L5-signalen, och därför är en av de stora fördelarna med denna teknik att vi kan använda den i byggnader utan problem .

Därför kan du använda GPS på en flygplats eller ett köpcentrum , och enkelt hitta den exakta platsen för en boardinggate eller en butik, eftersom dubbelbands-GPS:en trots väggarna kommer att kunna kommunicera utan problem. med satelliter och få en mycket mer exakt positionering på kortare tid. Så som du ser är fördelarna med att använda en GPS av den här typen många, och dessutom förbrukar de mindre energi än traditionella system, så om vi använder den dagligen kommer vi att märka en bättre autonomi. Så om du är en av dem som använder GPS dagligen är det en funktion som inte bör saknas i din nästa mobiltelefon, så det borde vara något grundläggande att granska i dess tekniska blad innan du skaffar det.

0 Shares