Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du undviker bruset från dina andetag och fläktar i mikrofonen

När du deltar i en konversation med någon kan det vara ganska besvärligt att höra deras andning eller konstanta bakgrundsljud som en fläkt eller andra distraktioner. Dessa ihållande ljud, även om de inte nödvändigtvis är störande, kan gradvis göra vem som helst galen. För att lösa detta problem kommer vi att utforska några enkla metoder för att förhindra sådana störningar och uppnå optimal ljudkvalitet för våra mikrofoner.

Det finns olika metoder för att minska oönskat brus som oavsiktligt kan komma in i mikrofonen. Dessa metoder kan kategoriseras i hårdvarulösningar, som involverar tillbehör eller justering av mikrofonens position, och mjukvarulösningar, som använder mellanliggande applikationer för att filtrera bort bakgrundsljud. Låt oss titta närmare på vad som kan göras i varje enskilt fall.

mikrofon

1. Vindruta

En enkel metod för att ta itu med oönskat brus i mikrofoninspelningar är att använda ett vindfilter, allmänt känt som en deadcat på grund av dess utseende som liknar en lurvig varelse. Dessa filter tjänar olika syften, så det är viktigt att förstå deras funktioner och välja rätt. Deadcat-filtret, som ofta ses i gatuintervjuer på tv, sticker ut för sin hårfyllda design. Du kan enkelt hitta lämpliga modeller på plattformar som Amazon.

Dessa filter är i allmänhet prisvärda och kompatibla med de flesta mikrofoner. När du väl har köpt dem kan du enkelt fästa dem på din mikrofon, och de kommer avsevärt att minska externa ljud som inte genereras av din röst, vilket säkerställer en tydligare ljudutgång.

Alternativt är skumfilter ett annat tillgängligt alternativ. Även om de kan vara mindre effektiva än dödkatter, erbjuder de ett estetiskt tilltalande utseende. Det är dock avgörande att säkerställa kompatibilitet med din specifika mikrofon, eftersom ett dåligt passande skumfilter kanske inte uppnår den önskade brusreduceringen.

2. Mikrofonplacering

Många människor möter mikrofonrelaterade problem helt enkelt för att de inte är medvetna om hur de ska placeras korrekt. En vanlig missuppfattning är att när man kommer närmare mikrofonen förbättras ljudkvaliteten, men i verkligheten är det tvärtom. Det är viktigt att hålla ett avstånd på minst 10 centimeter om du använder en bordsmikrofon, eller 3-4 centimeter för integrerade hörlursmikrofoner.

mikrofonposition

Tänk på exemplet med AirPods: trots att de sitter i dina öron, fångar de din röst perfekt utan att ta andan. Följ samma princip och skapa lite avstånd mellan din mun och mikrofonen. Alla kommer att uppskatta den förbättrade ljudkvaliteten utan distraktion av hörbar andning.

Undvik dessutom att placera mikrofonen direkt i andningslinjen för att förhindra att luftflödet skapar oönskade ljud. Om möjligt, luta mikrofonen något bort från din direkta andningsbana. Denna enkla justering kan hjälpa till att lindra en del av problemet utan att kräva ytterligare utrustning.

3. Använd Voicemeter

Slutligen finns det en helt free lösning som effektivt kan lösa problemet utan att kräva några ytterligare inköp eller komplicerade metoder. Det innebär att man använder programmet Voicemeter. Genom att justera en specifik parameter, som visas i bilden nedan, kan du avsevärt minska omgivande buller, inklusive andnings- och vindljud. Det är ett snabbt och effektivt sätt att eliminera dessa distraktioner på bara några minuter.

röstmätare

Vanligtvis behöver du inte öka parametern med mer än en eller två punkter. Den exakta justeringen beror på din mikrofon och bruset den tar upp, så lite experimenterande rekommenderas. Du kommer att märka en anmärkningsvärd förbättring redan från början.

Dessa tre metoder som vi har diskuterat är de vanligaste och mest effektiva sätten att minimera störningen av andnings- och vindbrus i dina inspelningar. De är enkla, kostnadseffektiva och kommer att förbättra din ljudkvalitet avsevärt. Jag försäkrar dig att alla du kommunicerar med kommer att uppskatta den förbättrade klarheten i din röst.