Hur du synkroniserar och visar din Outlook-kalender med Gmail och Kalender

0 Shares

Kalendersynkronisering är ett mycket viktigt steg eftersom många användare sparar sina händelser i en av dem. Därför måste e-kalendrar synkroniseras med undvika att skapa förvirring av händelser, eftersom vissa kan sparas i det ena e-postmeddelandet men inte i det andra.

Google Kalender är ett viktigt verktyg i sådana fall, det har utvecklats av Google för att möjliggöra konfigurering och hjälpa användare när de delar en händelse.

Så, med hjälp av ett strukturerat konto kan du ställ enkelt in din Outlook-kalender och Gmail för att få dina aktiviteter väl synkroniserade. Här är några tips och tricks för att använda organiseringsfunktionen i Google Kalender

I alla fall! Detta är en aktivitet som vissa användare i allmänhet inte är medvetna om, och på grund av dess betydelse är det absolut nödvändigt att du lär dig hur man utför proceduren. Därför nedan vi kommer att berätta steg för steg hur man synkroniserar kalender med Gmail och kalender.

Outlook-kalender: Lär dig hur du synkroniserar din kalender med Gmail och Kalender

Först finns det steg för att ställa in din Outlook-kalender i Gmail. Därför måste du logga in på Outlook och sedan klicka på alternativet längst upp till höger i fönstret “bindande”.

Detta alternativ kommer att visa ett nytt fönster där du måste söka längst ner och klicka “Se alla Outlook-inställningar”. En ny flik öppnas automatiskt, som är uppdelad i tre delar, men du måste välja ett alternativ “kalender”.

Då ser du kalenderalternativen där du behöver klicka “Delade kalendrar”Dessutom kommer en ny meny att visas där du måste klicka på rullgardinsmenyn i den delade kalendern och välja “kalender”. Det här steget öppnar en ny flik där du måste lägga till din Gmail-e-postadress.

I sin tur finns det ett alternativ “Du kan se alla detaljer” som ska förbli så och klicka sedan “att dela”. Så du kommer att se att e-postmeddelandet redan har lagts till och du kan stänga fliken för att komma åt alternativet “publicera kalender” där det är valt.

Det finns ett alternativ till “Välj behörigheter” där du ska välja “du kan se alla detaljer”, efter att ha slutfört konfigurationen klickar du på “publicera”.

Två alternativ dyker då upp automatiskt, “du kan se alla detaljer”, som är i ICS OCH HTML-format. Så du måste klicka på ICS eftersom du vill lägga till e-post och välja “Kopiera länk”.

Konfigurera Outlook-kalendrar med Gmail och kalender

Efter att ha kopierat länken måste du gå till Gmail-e-postmeddelandet som lades till i kalendern, där du kan se att inbjudningsmeddelandet finns och du kan öppna det. Men du måste klicka “kalender” som finns i den högra menyn, efter att ha valt kan du öppna den för att se den på en ny flik.

Så efter att ha utökat alternativen måste du välja i menyn till vänster “Andra kalendrar”. För att göra detta, klicka på symbolen + som visar en undermeny med möjlighet att välja: “från URL”.

I det här avsnittet måste du klistra in den tidigare kopierade webbadressen och trycka på “Lägg till kalender”, måste du vänta några sekunder för att se meddelandet om att det redan har lagts till. Därför kan du avsluta inställningen för att gå till föregående steg och du kommer att se att det i andra kalendrar finns den du just lagt till.

Det återstår bara att klicka på tre punkter i den kopierade kalendern för att visa den nya flik du behöver välja “bindande”. Så du måste byta namn på den för att lätt kunna identifiera den, uppdatera sidan för att kunna se kalendern med det nya namnet.

Kort sagt är det en enkel process, om du följer vart och ett av stegen korrekt kan du konfigurera önskad kalenderkonfiguration mellan Outlook och Gmail.

Du kanske också är intresserad av Hur skapar, ändrar, schemalägger eller tar bort möten i Outlook?

0 Shares