Hur du stÀller in och konfigurerar din egen e-postserver eller gratis e-postserver i Windows

0 Shares

NÀr vi pratar om e-post eller e-post menar vi ett komplett verktyg som gör att vi kan interagera sömlöst pÄ en global skala. Vi kan utan tvekan sÀga att e-postskapande Àr en potentiell plattform förbÀttrar kommunikationen pÄ Internet.

Sammantaget gör de flesta som regelbundet anvÀnder e-post som arbetsmedel det med Gmail, DrÀng! eller Perspektiv. Det finns dock mÄnga anvÀndare som inte hÄller med om dessa typer av servrar och vill ha mer integritet; dÀrför bestÀmmer de sig för att ha en egen server.

Vad Àr en e-postserver och vad Àr dess funktion?

Tekniskt sett Àr en e-postserver ett datorprogram möjliggör och underlÀttar arbetet med att hantera e-post i datorn.

Dess huvudfunktioner Àr de som vi ser pÄ andra e-postservrar, d.v.s. ta emot meddelanden, skicka dem, tilldela rÀtt DNS.

Hur stÀller jag in och konfigurerar min egen e-postserver i Windows?

För att genomföra denna process mÄste du komma ihÄg att detta Àr nÄgot komplext och tar tid, sÄ du mÄste ha tÄlamod för att sÀtta ihop det sjÀlv. Först och frÀmst, för att börja skapa det, det viktigaste verktyget du behöver Àr en fungerande serverdet vill sÀga en dator programmerad för uppgiften.

Denna punkt Àr mycket viktig dÄ det mÄste vara en separat dator med hög kapacitet och som gör att du snabbt kan skapa en bra e-postserver. En annan viktig frÄga som kommer att hjÀlpa till med hastigheten nÀr du sÀtter upp detta Àr bra internet i hög hastighet.

Med den informationen redo mÄste du ladda ner verktyget för att börja bygga och bygga din server. Det hÀr verktyget kan vara hMailServer eller MailAktivera som Àr kompatibel programvara och anvÀnds för uppgiften.

Vid denna tidpunkt i installationen, i fallet med hMailServer, kommer filen att be dig ange ett starkt och komplext lösenord. Efter installation av programmet mÄste du skapa en domÀn om du vill skriv ett namn i mejlet eller om du vill konfigurera nÄgot alternativ.

I nÀsta steg, för att fortsÀtta skapandeprocessen mÄste du lÀmna ett konto och lösenord som kan sparas; sÀkert ocksÄ kan stÀllas in med automatiska svar.

DÄ Àr det extremt viktigt att klicka pÄ IP-intervall och TCP/IP-portar medan du hanterar konfigurationen av denna programvara. Den nödvÀndiga konfigurationen för dessa portar enligt localhost Àr 933 för SSL / TSL och 465 för SMTP och IMAP 143 sÄ att du kan skicka och ta emot e-post.

I en konfiguration som görs i HMailServer programvara Du har ocksÄ möjlighet att vidarebefordra meddelanden, autosvar, svarta listor, bland annat.

I samma ordning Àr det nu dags att anvÀnda tjÀnsten som tillhandahÄlls av Thunderbird, som möjliggör skapandet av e-postservern som skapas. Vi sÀger detta eftersom det hÀr programmet gör e-post snabbare och ger dig den integritet du vill ha.

NÀr denna process Àr klar kan du anvÀnda programvaran hMailServer och tjÀnsten som tillhandahÄlls av Thunderbird skapa din egen server e-post i Windows.

Om ditt fall Àr att du vill arbeta med en egen server i e-postmeddelandetmÄste du övervÀga detaljerna som kan pÄverka dig. En viktig punkt Àr till exempel den sÀkerhet som servern ger att det finns anvÀndarkontroll, uppdateringar och sÀkra lösenord sÄ att du inte förlorar ditt jobb.

Nackdelarna med att anvÀnda din egen e-postserver

Även om det Ă€r en bra idĂ© att anvĂ€nda din egen server för den sĂ€kerhet den kan ge dina data; det har ocksĂ„ sina nackdelar, som kan vara mycket betydande. Till exempel, vid underhĂ„llsbidrag sker detta helt pĂ„ egen bekostnaddĂ€rför behövs större kunskap om detta Ă€mne.

Å andra sidan, om serverns hĂ„rdvara eller hĂ„rddisk av nĂ„gon anledning misslyckas; kanske inte fungerar under en begrĂ€nsad tid. Även om sĂ€kerheten pĂ„ dessa servrar Ă€r bĂ€ttre, mĂ„ste du se upp för hackare och skydda din server med sĂ€kerhetskorrigeringar.

0 Shares