Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du sparar dina data när Microsoft Teams Classic Free Slutar

Detta markerar inte slutet på Teams free erbjuder dock. Den snart skyddade planen ersätts av Microsoft Teams nya free nivåsom innehåller många av samma attribut som Classic, inklusive obegränsade gruppmöten i upp till 60 minuter, mötesgränser på 100 och upp till 5 GB molnlagring per användare.

Men vad betyder detta för de tusentals företag som för närvarande är beroende av Microsofts free webbkonferenstjänst? Tja, förvirrande klassiska användare kan inte överföra chattdata direkt till den nya free planen. Istället rekommenderar mjukvaruföretaget att säkerhetskopiera alla Team-filer före den 12 april innan du registrerar dig för den nya tjänsten. Eller, uppgradera till dess betalt Essentials-paketvilket kommer att kosta företag $4 per användare och månad.

“Du kommer att kunna visa och spara filer på ditt nuvarande konto till och med den 12 april 2023, men inget av det kommer att överföras till ditt nya konto.” – Microsoft

Genom att byta till Microsofts Essential-paket kommer företag att kunna behålla full tillgång till sina chattar, filer och möten och låsa upp fler fördelar som obegränsade gruppmöten i upp till 30 timmar och generösa samtalsgränser för upp till 300 användare.

Företag som är villiga att betala ut något högre avgifter på $7 per månad per användare kan också välja Microsofts nya Premium-nivå. Men vad innehåller plattformarnas nyligen släppta paket – och är dess X-funktioner värda den extra kostnaden?

Microsoft Teams lanserar ny OpenAI-stödd Premium Tier

I ljuset av Microsofts senaste partnerskap med OpenAI — kraftpaketet för maskininlärning som är ansvarigt för att skapa världens snabbast växande app, ChatGPT — företaget har lanserat en ny webbkonferensnivå; Microsoft Teams Premium.

Planen innehåller ett antal funktioner som drivs av OpenAI:s GPT-3.5 AI-språkmodell, den uppgraderade versionen av GPT-3 som använder djupinlärning för att generera mänskliga utdata. Funktioner som använder denna nya smarta teknik inkluderar ett intelligent sammanfattningsverktyg som genererar mötesanteckningar automatiskt, automatiska påminnelser via e-post för att öka närvaron av webbseminarier och förbättrade möjligheter för liveöversättning.

För företag som vill öka operativ effektivitet och samarbete på arbetsplatsen kommer denna svit med smarta funktioner sannolikt att betala för sig själv med tiden. Men om du vill hålla omkostnaderna så låga som möjligt, är att betala för konferenstjänster inte ditt företags enda alternativ, eftersom vi utforskar härnäst.

Inte villig att uppgradera? Här är dina andra alternativ

Om du är en Teams-lojalist, säkerhetskopierar du din data och byter till Microsofts nya free paket kan vara din bästa insats.

Men trots sin marknadsdominans är Microsoft Teams inte den enda kvaliteten free gratis konferenssamtal där ute, och våra insikter tyder på att det kanske inte är det bästa heller.

Om du letar efter en free funktionsrikt verktyg för videosamtal, visar vår forskning Zoom är lösningen nummer ett. Även om mötestiderna kanske inte är lika generösa som Microsoft Teams free tier erbjuder den felfri användbarhet och ett antal funktioner som Microsoft free saknar som inspelningsverktyg för samtal och tillgång till över 1000+ integrationer.

RingCentral är en annan värdig utmanare, med generösa användargränser på 100 deltagare och en 24-timmars tidsgräns för samtal. Det finns dock ingen gräns för konkurrenskraftiga tjänster, så se hur vår favorit free tjänster jämförs i tabellen nedan.