Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du skapar en daglig rutin som fungerar för dig

Att ha en rutin är bra för din hälsa och välbefinnande, och det gör underverk för din produktivitet. Men det finns ingen lösning som passar alla. Det som är rätt för en person kanske inte är rätt för dig. Men några enkla ändringar kan skapa ordning på din dag.

Tänk på rutinen du hade som barn. Gå och lägg dig vid samma tid varje kväll. Vakna vid ungefär samma tid nästa dag. Gå till skolan, kom hem, lek, ät middag och upprepa.

Rutin var bra då. Det bidrog till att skapa en känsla av stabilitet och förtrogenhet, vilket fick oss att känna oss trygga. Men när man blir vuxen är det svårare att upprätthålla en rutin. Livet kommer i vägen. Gå istället med strömmen.

Vikten av en rutin går förlorad.
Men det går aldrig över.

En rutin hjälper dig att få mer gjort och är bra för ditt välbefinnande. Så gott som alla framgångsrika människor är beroende av någon form av daglig struktur för att komma vidare.

Benjamin Franklin hade en strikt rutin att gå upp klockan 5 på morgonen och fråga sig själv: “Vad ska jag göra idag?” Sedan skulle han jobba från 8 till 12, äta lunch från middag till 2, jobba igen till 6 och slappna av för att sova till 10.

Benjamin Franklins dagliga schema

Starbucks VD Howard Schultz (vars kaféer kommer väl till pass i många dagliga rutiner) går upp klockan 04:30 varje morgon för att gå med hundarna och träna innan han går hem för att koka kaffe till sig själv och sin fru klockan 5:45. A.M

Winston Churchill, å andra sidan, vaknade runt 07.30 men låg kvar i sängen till 11. Han åt lunch från 13.30 till 15.30 och jobbade till 17.00 innan han tog ledigt en och en halv timme. tupplur.

Att följa en strukturerad vardag är en svår uppgift. Du kan inte kopiera en annan person: hans liv är annorlunda; det kommer inte att fungera. Men vad du kan göra är att implementera några saker som passar din livsstil. Saker du kan göra varje dag för att få dig att känna dig friskare och bli mer produktiv.

När gör du ditt bästa arbete?

Är det morgnarna när dina energinivåer är som högst och du kan göra ditt bästa arbete? Eller är du någon som sätter igång senare på dagen?

Att upptäcka den här delen hjälper dig att bättre hantera dina uppgifter och din tid. Om du är mer produktiv och kreativ på morgnarna, använd den tiden till att arbeta.

Om du är mer kreativ på natten, spara viktiga uppgifter till då och fokusera på e-postmeddelanden, sysslor och andra rutinmässiga saker under dagen. Nästan alla har en svacka mitt på eftermiddagen, som kan användas för att ta en promenad, få lite luft och fräscha upp ditt sinne för den senare delen av dagen.

Ett bra sätt att veta när du gör ditt bästa arbete är att spåra dina vanor. En app som Be Focused hjälper dig att spåra arbetsflöden över dagar, veckor och månader, och i slutändan identifiera när du är produktiv och när du skjuter upp.

vara koncentrerad

Prioritera sömnen

Att gå och lägga sig och vakna vid samma tid varje dag kan vara en vana. En god natts sömn sätter tonen för nästa dag.

Om det är en utmaning att lägga sig samtidigt, ställ in ett alarm som liknar det som väcker dig på morgonen. National Sleep Foundation rekommenderar också att du håller dig borta från dina enheter i minst en timme innan du går och lägger dig.

Om du måste använda datorn inom den tiden, lägg till en varmare nyans på skärmen för att motverka det blå ljuset. Använd en app som HazeOver, som också är ett bra sätt att blockera distraherande appar och webbläsarflikar.

arbeta hemifrån dis

Det sista tipset innan du lägger dig är att skriva att göra-listan för nästa dag. En app som Noteplan hjälper dig att få allt ur huvudet och sova bättre utan att dessa saker snurrar runt i ditt sinne.

Ha en morgonrutin

Det spelar ingen roll vilken tid du går upp, bara håll dig till det. Och håll dig till det som följer. En morgonrutin förbereder dig för dagen.

Håll även morgonrutinen på helgerna. En sen natt på helgen följt av en sen uppvaknande nästa dag kommer att göra måndagsmorgnar så mycket svårare. Som sagt, en extra 30-60 minuter i sängen på en söndag kommer inte att kasta av sig allt för mycket.

tillåta viss flexibilitet

Med tillräckligt med sömn, en morgonrutin och kunskapen om när du gör ditt bästa arbete har du grunden för en fullt fungerande dag.

Det sista viktiga att tänka på är flexibilitet. Varje dag är annorlunda. Det finns vissa saker han inte kan förklara, och det är bra. Sätt inte en rutin så strikt att dessa undantag förstör hela veckan.

Hantera din tid och ha lite flexibilitet i ditt schema för att flytta runt saker. På så sätt slipper du stressa lika mycket när något utöver det vanliga knackar på dörren.