Hur du registrerar ditt företag på rätt sätt: Topptips

Att starta eget företag är redan ett stort steg mot framgång på egen hand. Men det är det inte så lätt att starta ett företag som är legitimt och reglerat. Många spirande entreprenörer vill inte ta de extra stegen för att starta ett företag ordentligt, men det är ett stort misstag att undvika att göra det.

starta ett företag

När du väl har en uppfattning om vad ditt företag är, vad det handlar om och vad dess framtid är, är nästa stora steg du måste ta att registrera det. Tro det eller ej, att registrera ett företag handlar mer än bara om att skicka dokument och pappersarbete. Så här registrerar du ditt företag på rätt sätt.

Tänk på ett namn och en logotyp

Innan allt annat måste du Tänk på ett bra namn för ditt företag. Tänk på en som är unik, catchy och viktigast av allt, lätt att associera med den bransch du är i. Tänk också på att du måste se till att namnet du väljer inte redan är registrerat av någon annan.

Detsamma gäller för logotypen. Det måste vara iögonfallande och minnesvärt nog för att säkerställa att folk inte glömmer det efter en blick. Det här är de två viktigaste sakerna du behöver innan du registrerar ett företag, så se till att tänka länge och noggrant på dessa.

Hantera alla dokument

Nu kommer en viktig del, förbereda alla dina dokument för verksamheten. Dessa inkluderar dina personliga ID och dokument och allt det där. Det är viktigt att du förbereder dessa saker i förväg för att säkerställa att din registreringsprocess flyter så smidigt som möjligt. Det här borde inte vara den sista processen du hoppar över.

Helst skulle du vilja ha en mapp där alla dina dokument lagras. Även om du registrerar dig online, och du skickar dokument online, är det mycket viktigt att behålla en fysisk kopia av papperen. Förvara originalen på en säker plats och se till att de är skyddade från skador.

Få dina nummer

Vanligtvis är det två nummer som du behöver för ditt företag. De Företagsregistreringsnummer (BRN) och den Företagsregistreringsnummer (CRN). Många människor tenderar att blanda ihop båda siffrorna och tänker på samma sätt, men båda tjänar olika syften.

CRN är i princip vad som är ditt företags personnummer. Det är medel genom vilket det identifieras och klassificeras. I framtiden är CRN det som kommer att användas för att referera till ditt företag, och det är lätt en av de viktigaste siffrorna du måste notera.

Å andra sidan kommer BRN att användas av olika statliga myndigheter för skatteändamål. Om du klickar här kan du se att BRN vanligtvis är mer funktionell än CRN eftersom du kommer att hantera skatter regelbundet. Båda numren kommer att slutföras i ett dokument som du måste behålla hela tiden.

Bestäm din affärsstruktur

Det är också viktigt att du börjar överväga vilken typ av affärsstruktur du vill ha för ditt företag. Det finns tre primära typer av affärsstrukturer att överväga: enskild firma, partnerskap, aktiebolag, och aktiebolag.

  • Enskild firma – Om du driver företaget på egen hand kan du överväga att skaffa en enskild firma. Även om finansiella dokument är lättare att hantera, är nackdelen att alla skulder och förpliktelser kommer att riktas till dig. Det kan också påverka din personliga kredit.
  • Partnerskap – Den här typen av företagsstruktur passar om två eller flera personer äger företaget. Det här är ett bra sätt att sprida ansvar i verksamheten. Ännu bättre är att det ekonomiska ansvaret delas mellan ägarna.
  • Företag – Det här är en bra struktur att ha om man vill skilja sitt personliga ansvar från företagets skulder. De flesta väljer enskild firma på grund av de juridiska fördelarna.
  • Aktiebolag – Det här är en av de vanligaste strukturerna för företag. Det gynnas i princip av ett företags juridiska bolag och skattefördelarna med ett partnerskap.

När det gäller vilka av dessa som är bäst, kommer många företagare att överväga att skaffa LLC. Detta är ett av de bästa sätten att registrera ditt företag på grund av de fördelar det har för skatter och juridiska skyldigheter. Valet är dock helt upp till dig.

affärsframgång

Att registrera ett företag behöver inte vara svårt och komplicerat. Så länge du bekantar dig med vad du gör kan du få dina affärsmål att rulla genom registrering. Det är viktigt att registrera ditt företag eftersom det legitimerar det, så hoppa aldrig över den här delen!

Relaterade Artiklar

Back to top button