Hur du ökar din e-postsäkerhet och upprätthåller din integritet

Många e-postleverantörer är gratis, som Gmail, Yahoo, Hotmail och AOL, men du betalar för ett pris du inte visste. Till priset av integritet spårar företag som tar hand om din e-post saker du inte visste. I den här artikeln kommer vi att se vilken data som spåras och hur du kan öka säkerheten för din data och din integritet.

Vilken data spåras i min e-post?

tyvärr spårar din e-postleverantör mycket av din data

Så låt oss se vad din e-postleverantör samlar in om dig:

  1. Allt innehåll: Din kostnadsfria e-postleverantör kontrollerar dina data och registrerar specifika fraser och ord. Så de använder allt de samlar in om dig för produkter och annonser.
  2. Din plats och dina avsändare: Din e-postleverantör vet var och när du har öppnat någon e-post, och den känner också till alla du har skickat något till. De spårar också vem som skickade ett e-postmeddelande till dig, när och var personen som skickade dig var. Återigen, data för att sälja saker.
  3. Varje person: Din e-postleverantör spårar varje person du utbyter din e-post med, inklusive alla dina affärskontakter, vänner, familj, läkare och mer.
  4. Tid: Din gratis e-postleverantör vet när det är mest troligt att du öppnar din e-post, oavsett om det är 06.00 eller 21.00. Så vid en viss tid på dygnet kommer du att få olika annonser.
  5. Alla webbplatsvanor: Din e-postleverantör spårar och håller register över de webbplatser du besöker ofta, de e-postmeddelanden du får från shopping, undersökningar, möten och till och med andra webbplatser du besöker.

Ja, all data i din e-post samlas in, spåras, registreras och säljs. Tyvärr vet vi att hela internet redan är så här. Det finns några saker du kan göra för att bevara data, låt oss se vad du kan göra nedan.

Skydda dina data

Spara dina uppgifter för att bevara din integritet

Tyvärr finns det inte mycket du kan göra, eftersom din e-post fungerar väldigt annorlunda än ett socialt nätverk. Men en sak du kan göra för att bättre skydda din data är att undvika att exponera mycket viktig data via e-post, fundera på om det finns en möjlighet att dela data på annat sätt än via e-post.

Tänk också noga på vem du skickar dina mail till, kan du minska antalet personer du kopierar så mycket som möjligt blir det ännu bättre. Och sist men inte minst kan du leta efter bättre e-postleverantörer, vi vet att de alla samlar in din data, men det är bättre att vara en lite mer pålitlig leverantör.

avslutande

På bilden ser vi en ikon och anteckningsbok som porträtterar mejlet

Vi hoppas att du med den här guiden kan tillämpa några vanor i ditt dagliga liv och bevara din integritet ännu mer och för alla människor du pratar med. Vi vet att det inte finns mycket vi kan göra eftersom vi spåras över många appar och webbplatser, men att ta lite initiativ kan vara början på större säkerhet.

Lyckades du tillämpa det vi såg här? Visste du att din data till och med spårades i din e-post? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button