Hur du ökar din e-postmarknadsföringsstatistik med AI

E-postmarknadsföring handlar om att skapa effektiva, tillgängliga e-postmeddelanden, och e-postmarknadsförare letar alltid efter innovativa sätt att öka sina e-postmarknadsföringsmått. Marknadsförare har försökt att anpassa sina e-postmeddelanden genom taktik som att använda mottagarens förnamn i ämnesraden, men i slutändan räcker inte dessa taktiker.

Allt eftersom tekniken utvecklas integreras AI i många av de plattformar vi använder varje dag – och e-post är inget undantag. Det har blivit absolut nödvändigt att implementera AI i din e-postmarknadsföringsstrategi för att skicka mer relevanta e-postmeddelanden som resonerar bättre hos dina prenumeranter, och därigenom driva prestanda för dina kampanjer.

Det aktuella tillståndet för e-postmarknadsföring

Den moderna e-postmarknadsföraren analyserar tidigare e-poststatistik och, baserat på de insikter som samlats in genom dessa detaljer, förnyar ständigt sin e-postmarknadsföringsstrategi. De samlar in information om abonnentens demografi, tidigare köp, sökta produkter, totalt köpvärde och mer för att möjliggöra mer effektiv e-postpersonalisering.

Omfattning med AI

Artificiell intelligens är en teknik som gör att datorn kan utföra en viss funktion på basis av den givna informationen genom att trial and error. AI använder de tre D:na: Detect, Deliberate och Develop.

  • Upptäcka, detektera: Upptäck de mest prediktiva attributen eller elementen i en uppsättning data.
  • Avsiktlig: Väg de mest förutsägande egenskaperna i jämförelse med varandra och svara på en fråga eller dela en rekommendation.
  • Utveckla: Mogna med varje iteration och ändra data baserat på informationen som samlats in efter experiment.

Fyra sätt AI gör dina e-postmeddelanden smartare

1. Tillåt förbättrad segmentering

När ditt företag växer blir det svårt att hantera all din data och hålla den organiserad. Artificiell intelligens låter dig segmentera din användarbas och underhålla data mer effektivt. Genom att känna igen användare som delar liknande köparpersonligheter och kategorisera dem därefter, kan AI-system förbättra klickfrekvensen för dina e-postkampanjer och få bättre e-postkonverteringar.

2. Skapa mer personliga e-postmeddelanden

Algoritmerna för artificiell intelligens övervakar demografi, surfbeteende, köp och andra aktiviteter på plats som besökare på din webbplats kan göra. På grund av detta kan AI hjälpa dig att anpassa bilderna, placeringen av designelement och uppmaningar i dina e-postmeddelanden. Det skapar en trevligare kundupplevelse genom att skapa den typ av e-postmeddelanden som abonnenten förväntar sig och uppmanar dem att vidta önskad åtgärd.

3. Skicka rätt innehåll vid rätt tidpunkt till rätt personer

Artificiell intelligens hjälper marknadsförare att förstå vilken typ av information som tilltalar deras målgrupp mest, med tanke på flera variabler. AI-drivna verktyg använder naturlig språkbehandling för att skapa e-postämnesrader, kroppstexter och CTA:er på ett sådant sätt att de verkar vara utarbetade av människor. De följer varumärkets ton och språk för att skapa kognitivt och konsekvent innehåll.

Till exempel: Phrasee är en plattform för artificiell intelligens som hjälper till att skapa bättre ämnesrader för dina e-postmeddelanden efter att ha studerat ditt varumärkes personlighet och tidigare e-poststatistik. Och som vi alla vet: Ju bättre ämnesrader, desto bättre öppningshastighet för e-post.

4. Genomför effektiva A/B-tester

Med AI-drivna plattformar kan du skapa bättre tester som låter dig identifiera de trender och strategier som fungerar bäst för dina prenumeranter. Du kan sedan göra de nödvändiga ändringarna med tanke på slutsatsen som härrör från AI.

Du kan A/B-testa ämnesraden, e-postkopia, CTA-placering, e-postdesign och visuella element. Följaktligen kommer du att kunna skapa bättre e-postmeddelanden som hjälper dig att uppnå detta e-postmätvärdesmål.

Vilka verktyg finns för närvarande för artificiell intelligens

Du kan använda ett antal verktyg för att underlätta artificiell intelligens i din e-postmarknadsföringsstrategi. Här är en omfattande lista som gör det enkelt för dig.

1. MailChimp: Många funktioner som sändningstidsoptimeringssystem, A/B-testverktyg och personalisering kommer med MailChimp. De optimerar e-postmarknadsföringsprocesserna och gör dina kampanjer framgångsrika.

2. Automatisera: Automizy automatiserar e-postarbetsflöden som skapar dynamiska och personliga användarupplevelser. Det fungerar med delad testning och spårningsstatistik för regelbundna iterationer i dina e-postkampanjer.

3. Droppa: Drip låter dig känna igen de användare som är mest engagerade i ditt innehåll och håller reda på deras handlingar på din webbplats.

4. Segment: Att segmentera användare och rikta in dem efter deras webbhistorik och tidigare köp kan bäst göras med Seg, en förlängning av MailChimp.

5. Googles Cloud Prediction API: Genom detta API analyserar du dina data och gör exakta förutsägelser. Dessutom kan du också bedöma kundens känslor, skapa rekommendationer och spåra användarens beteende.

6. Microsoft Azures API: Artificiell intelligens API från Microsoft Azure låter dig bygga och träna maskininlärningsmodeller och sedan välja de bästa algoritmerna med hänsyn till kampanjkraven.

7. Amazons API: Kraftfulla och skalbara applikationer för innehållsanpassning, kundfördelning och listsegmentering kan byggas genom detta API.

AI fallstudier

Amazon

E-handelsföretag som Amazon har sett fantastiska resultat genom att skapa en personlig shoppingupplevelse för kunden. Den använder en plattform för artificiell intelligens som hjälper till att leverera mycket relevanta och personliga e-postmeddelanden med engagerande erbjudanden och produktrekommendationer. Detta är känt som beteendemässig målmarknadsföring och Amazon har använt det effektivt i sina e-postmarknadsföringskampanjer.

Ta en titt på e-postexemplet nedan.

amazon

Netflix

Netflix använder algoritmer för artificiell intelligens som granskar data som genereras av källor som tittarens bevakningslista. Rekommendationsmotorn analyserar denna data och skickar ut de mest relevanta rekommendationerna för enskilda användare, vilket avsevärt bidrog till att öka abonnenternas engagemang.

netflix

Key Takeaway

Artificiell intelligens tar reda på kunduppgifter och bestämmer hur ofta kunden ska meddelas om kampanjerbjudanden. Det har gjort e-postmarknadsföring mycket enklare för marknadsföraren och tillför mervärde till e-postmeddelanden utöver rabatter. Marknadsförare bör ta till sig det – men fortsätta att utnyttja allmänna bästa praxis för e-post i processen.

Relaterade Artiklar

Back to top button