Hur du håller Galaxy S5 -skärmen längre

0 Shares

Samsung Galaxy S5 har massor av funktioner aktiverade direkt ur lådan, men inte alla inställningar kommer att vara rätt för varje enskild användare. När det gäller att använda en smartphone har vi alla olika behov, önskemål eller preferenser, och en av dem är hur länge skärmens timeout -period varar.

Screen timeout är perioden från när du slutar interagera med din Galaxy S5 till när skärmen bestämmer sig för att dimma och så småningom stängs av för att spara batterilivslängd. Galaxy S5 har som standard “Screen timeout” -alternativet inställt på 30 sekunder, vilket inte räcker för många, inklusive mig själv, så här förklarar vi hur enkelt det är att ändra.

Läs: 5 bästa plånboksfodral för Galaxy S5

Om du är trött på att Galaxy S5-skärmen stängs av efter bara 30 sekunders inaktivitet så att du hela tiden måste väcka den igen finns det en extremt enkel inställning som du kan ändra för att ändra till 1 minut, 3 minuter eller till och med 15 sekunder om du vill att det ska ta timeout ännu snabbare för att förbättra batteriets livslängd.

Samsung-Galaxy-S5-Review-005-X3-620x444

Naturligtvis bråkar med en inställning som ändrar hur ofta eller hur länge den ljusa 5,1-tums 1080p HD-skärmen slås på kommer uppenbarligen att få konsekvenser, men de är ganska minimala. Med detta sagt kan detta påverka batteriets livslängd som vi pratar om mycket i vår Galaxy S5 batterilivslängd.

Vi har alla varit där. Du använder din telefon och slutar uppmärksamma i 30 sekunder eller en minut för att svara på en fråga eller ta något, sedan går du tillbaka till din enhet och den är avstängd. Här måste du tugga på strömbrytaren igen, ofta sätter du in ditt lösenord eller säkerhetspatent för att sedan fortsätta. Det blir frustrerande.

Läs: Hur man tar en skärmdump på Galaxy S5

Vissa användare kan ha det bra med 30 sekunders tidsgräns för displayen, men andra kanske vill ha 3 eller till och med 5 minuter. Om så är fallet, nedan är ett par bilder som visar hur du snabbt kan anpassa detta för att passa dina behov.

Instruktioner

För att ändra inställningen för Galaxy S5 -skärmens timeout går du helt enkelt in i inställningarna, navigerar till bildskärmsdelen och ändrar hur lång tid du vill. Det är så enkelt. För dem som är nya på smartphones nedan finns några foton som visar exakt vart de ska gå och vad de ska trycka på.

Dra ned meddelandefältet och tryck på den växelformade inställningsknappen längst upp till höger, eller gå in i applikationslådan och hitta samma växelformade inställningsknapp. Härifrån märker du att högst upp på den andra raden är ett alternativ för “Display” som visas nedan. Tryck på display, tryck sedan på “Screen timeout” och välj vad som fungerar bäst för dig.

GS5-timeout

När du är i visningsalternativen i inställningsmenyn navigerar du helt enkelt till alternativet “Screen timeout” som visas ovan och väljer det. Härifrån kan användare ställa in hur lång tid de vill. Från att telefonen blir svag och skärmen stängs av inom några sekunder för att hålla den på i 5 minuter eller mer. Som en påminnelse, ju högre du ställer in detta desto mer kan det påverka batteriets livslängd.

GS5-timeout-ändring

Det är det och du är klar. Välj helt enkelt vilken inställning eller alternativ som är rätt för dig och du är klar. Nu kommer Galaxy S5 -skärmen bara att dämpas och timeout efter den mängd inaktivitet du väljer.

Alternativt finns det också alternativet “Smart Stay” ovanför samma meny, som låter telefonen aktivera och stänga av skärmen baserat på ögonigenkänning. Med hjälp av de främre sensorerna kan din Galaxy S5 känna igen när användaren tittar bort och dimma eller stänga av skärmen och sedan slå på den igen när du blickar tillbaka på skärmen. Detta fungerar dock bara i vissa användningsfall och i vissa Samsung -appar.

Prova stegen ovan och ställ in skärmens timeout och vakna tid till det som passar dina behov bäst, och njut.

0 Shares