Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du håller ditt iPhone-batteri vid god hälsa

Det finns alla möjliga tips och tricks för hur du får den bästa batterilivslängden på iPhone så att du kan få ut så mycket liv som möjligt innan du laddar, men hur är det med att hålla batteriet hälsosamt?

Med tiden försämras din iPhones batteri, vilket innebär att den inte kommer att kunna hålla så mycket av en laddning som den brukade efter ett par års användning. Vissa batterier bryts ned snabbare eller långsammare än andra, men vanligtvis börjar iPhone-batterier visa tecken på nedbrytning efter ett par år och så småningom blir de så varna att de knappt kan hålla en laddning alls.

Så småningom kommer varje iPhone-batteri att nå detta steg i sitt liv, men med lite extra försiktighet kan du se till att ditt iPhone-batteri räcker längre innan det så småningom behöver bytas ut.

Det finns många myter som går runt iPhone-batterier och hur du behöver ladda dem på ett visst sätt för att hålla batteriet friskt, men några av dem är inte helt sanna, och de saker som människor säger kan vara dåliga för ditt batteri är faktiskt inte dåligt för det till att börja med.

iPhone-6-kopia

Så om du är intresserad av att hålla ditt iPhones batteri friskt så länge som möjligt, här är vad du behöver veta om att ta hand om din iPhones batteri på lång sikt och hålla det vid god hälsa.

Undvik extrema temperaturer

Det här kan verka som ett uppenbart tips, men det upprepar alltid. Utsätt inte din iPhone för extrema temperaturer, varken varma eller kalla.

Värme är dåligt för alla typer av batterier, och det är också kalla temperaturer, så det är bäst att hålla din iPhone i rumstemperatur så mycket du kan.

iPhone-6-par

Apple rekommenderar att du håller din iPhone i temperaturer mellan 32 grader Fahrenheit och 95 grader Fahrenheit för att förhindra permanenta skador på din iPhones batteri. Naturligtvis är det lägsta och högsta temperaturen, med den söta fläcken rätt i mitten.

Men den där söta fläcken är ungefär 64 grader, så tekniskt är rumstemperaturen fortfarande lite för varmt för ett iPhone-batteri, men det är något som användaren inte riktigt kan kontrollera.

Håll ditt iPhone-batteri avstängt

Kort sagt, det är faktiskt värre för din iPhones batteri om du ständigt kör ner det till 0% och sedan laddar det till 100%. Istället är det bättre att ladda din iPhone helt när den når ner till cirka 75% eller så, men en bra tumregel är att hålla den över 50% så mycket som möjligt.

iPhone-laddare

Detta beror på att din iPhones batteri inte fungerar för vänligt för en djup urladdning, och det kommer att försämra batteriets hälsa snabbare på detta sätt.

Du kan dock ladda ur batteriet helt varannan månad eller så, köra det ner till 0% och ladda det helt upp till 100% för att kalibrera batteriet. Kalibrering ser till att din iPhone visar rätt batteriprocent på skärmen.

Ska du låta din iPhone vara inkopplad?

När din iPhone når 100% ska du omedelbart koppla ur den eller kan du låta den vara inkopplad under en längre tid?

Det här är en fråga som de flesta kommer att svara på olika sätt. Många användare hävdar att det är dåligt för din iPhones batteri att låta enheten vara inkopplad under en längre tid efter att den är fulladdad, eftersom ”sippra laddning” långsamt räknas med i din iPhones totala cykler, och eftersom batterierna bara har en viss mängd cykler de kan gå igenom innan de permanent dör, det kan inte vara bra att lämna din iPhone inkopplad. Dessutom finns det också värmeproblemet.

iPhone-6

När det gäller sipprande laddning är det här när din iPhones laddare ger din iPhone en så liten laddning för att hålla den på 100% hela tiden när du har den inkopplad. Med andra ord, när du håller din iPhone inkopplad efter att den har laddats till 100% går den i huvudsak fram och tillbaka mellan 99% och 100% tills du äntligen kopplar ur den.

Popular Mechanics säger att det inte är dåligt för batteriet att lämna din iPhone “inkopplad hela tiden”, medan Gizmodo säger att “att lämna den inkopplad när den redan är full kommer att orsaka en liten försämring.”

Så vad kan du göra? Till att börja med, svett inte för mycket. Om du lämnar din iPhone inkopplad över natten finns det förmodligen inget att oroa sig för. Men om du ansluter din iPhone och av misstag låter den vara inkopplad medan du åker på två veckors semester, är det möjligt att det kan försämra batteriet något.

Håll dig borta från snabb laddning

Många iPhone-användare tycker om att använda iPad-laddare för att ladda sina iPhones eftersom extra effekt och strömstyrka laddar upp det snabbare än vad den vanliga iPhone-laddaren kan, och det är sant.

Det finns också de snabbladdare som du kan köpa som ger din smartphone en snabb ökning av batteriets livslängd på några minuter, vilket verkar bra, men det är inte den bästa idén.

Snabbladdare

Enligt Battery University kan din iPhones batteri leva längre när den laddas med en lägre laddningshastighet, särskilt en som din iPhone är utrustad för att hantera tillräckligt och korrekt.

Visst, du kan använda iPad-laddaren då och då för att snabbt ladda din iPhone när du behöver det mest, men det rekommenderas inte att använda det hela tiden.