Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du gör inkomstskatt på din mobiltelefon steg för steg

För att göra inkomstskatteprocessen ännu enklare, lär dig hur du gör din från din mobiltelefon

För vissa människor kan processen att lämna in inkomstskatt vara mycket komplicerad. Så för att hjälpa till att övervinna den här situationen, låt oss lära oss hur du installerar och använder inkomstskatteappen på din mobiltelefon.

Lär dig hur du gör inkomstskatt med appen

Hur man gör inkomstskatt på din mobiltelefon

 1. Installera appen Min inkomstskatt (Android/iOS) I din mobiltelefon.
 2. Ge alla nödvändiga behörigheter till applikationen.
 3. Ange din CPF och ditt lösenord för att logga in.
 4. Ansökan visar alla deklarationer som redan har skickats till IRS.
 5. Den 2022 kommer att visas som inte påbörjad. Knacka + ikon i det nedre högra hörnet av 2022-blocket.
 6. Gå in Startmeddelande.
 7. Om du har 2021-deklarationsfilen på din mobiltelefon, välj alternativet Börja med föregående års deklaration. Den som gjorde det på datorn kan överföra DBK-filen till enheten via kabel, e-post eller Bluetooth och söka efter filen manuellt. Med denna fil kommer flera ansökningsfält redan att vara ifyllda;
 8. Skapa ett nyckelord för din skattedeklaration 2022, plus en fråga och svar om du glömmer nyckelordet.

FORTSÄTTER EFTER ANNONSERING

Efter att ha följt dessa steg kan du börja göra din deklaration inklusive familjemedlemmar, betalningar och mycket mer. När du är klar med din inkomstdeklaration följer du stegen nedan för att skicka in den.

Lämna in deklarationen

 1. När hela processen är klar, gå till alternativet i huvudmenyn Sammanfattning.
 2. Avsnittet presenterar fyra skärmar. Skjut dem tills du kommer till den tredje och gå till Skicka in deklaration. Gör det här steget efter att du har kontrollerat allt du redan har gjort.
 3. Markera rutan som säger att du accepterar villkoren för processen. Tryck sedan på knappen Lämna in deklaration. Det här alternativet är endast tillgängligt om det inte finns några pågående problem i de obligatoriska fälten.
 4. Lämna in deklarationen. Du kommer att ha möjlighet att skriva ut eller spara kvittot som PDF. Det rekommenderas att spara denna fil för att underlätta inkomstskattedeklarationen 2023.

Att lämna in din inkomstdeklaration kräver mycket uppmärksamhet, oavsett om det är på din dator eller på din mobiltelefon. Det är möjligt att ta onlinekurser som lär ut hela processen, så att du har mer självförtroende när du deklarerar.

Klasserna beskriver hur inkomstskatteprocessen fungerar, förutom att de erbjuder verktyg som underlättar deklarationen av varje artikel. Inlärning hjälper dig att korrekt fylla i alla obligatoriska fält i deklarationen och undvika att falla mellan stolarna.

Berätta nu för oss, kunde du följa stegen vi såg ovan? Hade du några frågor eller svårigheter? Låt oss veta i kommentarerna nedan.