Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur du gör dina egna 3D Touch snabbåtgärder på iPhone

En cool funktion på iPhone 6s är 3D Touch. Så här skapar du dina egna 3D Touch Quick Actions på en jailbreakad iPhone.

3D Touch är förmodligen en av de snyggaste funktionerna på iPhone 6s, så att du kan göra mer med din iPhone. I grund och botten låter 3D Touch dig trycka hårdare på skärmen för att aktivera alternativa åtgärder och liknande. Så du kan trycka på något för att välja det eller trycka hårdare för att ta fram genvägar.

Du kan också använda 3D Touch för att “kika” och “Pop” inuti iPhone-appar som stöder funktionen, så att du kan förhandsgranska något utan att faktiskt öppna det hela vägen.

Det är en funktion som är exklusiv på iPhone 6s, men det är faktiskt väldigt enkelt att efterlikna det på äldre iPhones med en jailbreak-tweak, vilket gör att fler iOS-enheter kan ha 3D Touch på ett sätt.

3d-touch-snabbåtgärder-iphone-jailbreak-4

Oavsett om du har en iPhone 6s eller en äldre iPhone med 3D Touch-funktioner tillagda, finns det ett sätt att utöka 3D Touch på fler sätt tack vare en ny jailbreak-tweak som låter dig skapa dina egna 3D Touch Quick Action-genvägar på hemskärm.

Innan du börjar

Först och främst måste du ha en jailbreakad iPhone för att skapa dina egna snabbåtgärder. För närvarande kan du jailbreaka vilken iPhone som helst som kör iOS 9.0, men tyvärr kan iOS 9.1 inte jailbreakas just nu. Så om du använder iOS 9.1 måste du vänta på att ett jailbreak ska släppas för den versionen av iOS.

Läs: 9 fantastiska iPhone 6s-appar som fungerar med 3D Touch

Dessutom kallas jailbreak-tweak som vi kommer att använda för att skapa våra egna 3D Touch Quick Action-genvägar Traverse, och det finns lite av en inlärningskurva när det gäller att veta hur man använder den. De flesta jailbreakers kan ta sig runt tweak ganska enkelt och ställa in nya genvägar, men inte alla kan kanske följa med så enkelt, varför jag gjorde den här guiden.

3d-touch-quick-actions-iphone-jailbreak-1

Så var medveten om att den här metoden inte är lika lätt som att ladda ner en tweak och markera några kryssrutor. Det är lite mer djupgående än så. Men när du förstår det kan fördelarna vara oöverstigliga.

Skapa dina egna genvägar för 3D Touch snabbåtgärd

Först måste du ladda ner Traverse jailbreak tweak, som finns i Cydia. Du måste dock lägga till en repo först. För att göra detta, tryck på Källor fliken längst ner och välj sedan Redigera. På nästa skärm trycker du på Lägg till och anger denna URL: https://cydia.bolencki13.com/repo/.

Läs: Så här lägger du till 3D Touch till Cydia i iOS 9

Låt Cydia ladda om och sedan söka efter Traverse jailbreak tweak. När du har installerat den är den redo att komma åt i inställningar app.

Jag skulle komma ihåg att även om tweak redan har fått flera uppdateringar, kan det fortfarande fungera buggy för dig, så var medveten om eventuella problem som du stöter på och fortsätt naturligtvis på egen risk.

När du öppnar Traverse från inställningarna, fortsätt och tryck Redigera och tryck sedan på + i det övre vänstra hörnet för att börja skapa din anpassade 3D Touch Quick Action.

3d-touch-quick-actions-iphone-jailbreak-5

Härifrån måste du ange en titel, underrubrik, bunt-ID och ett URL-schema. Titel och underrubrik kan vara vad du vill, men Bundle ID och URL Scheme är de två viktiga textrutorna.

3d-touch-quick-actions-iphone-jailbreak-3

För den här handledningen skapar vi en 3D Touch Quick Action för att söka på YouTube. Så först behöver vi paket-ID för YouTube-appen. För att hitta Bundle ID för appar kan du ladda ner BundleIDs jailbreak-appen från Cydia, som låter dig söka i vilken app som helst och ge dig paket-ID för den appen. För YouTube är paket-ID: t com.google.ios.youtube.

För URL-schemat är det i grunden en URL som berättar för snabbåtgärd vad man ska göra. För YouTube använder vi youtube: //YouTube.com/results? search_query =% @. För att hitta webbadressscheman för andra åtgärder och andra appar leder du vanligtvis till rätt riktning genom att utföra en Google-sökning. Det finns till och med en tråd i StackOverflow som listar alla kända URL-scheman i appen Inställningar.

Under textrutan URL-schema finns ikonen som du vill ska visas bredvid snabbåtgärden. Välj Sök för detta, men du kan egentligen bara använda vilken ikon du vill.

3d-touch-snabbåtgärder-iphone-jailbreak-6

Välj därefter Tillbaka och sedan slå Redigera. Dra för att uppdatera tills du ser den nya snabbåtgärden som du skapade. Du kan behöva ställa om din iPhone och stänga och öppna inställningsmenyn tills åtgärden faktiskt dyker upp i listan. Återigen är det lite buggy, men det fungerar.

Därifrån kan du stänga ut från Traverse och börja använda din nya 3D Touch Quick Action på din iPhone.