Hur du gör din telefon snabbare på 7 olika sätt

Få saker i livet är mer frustrerande än en långsam mobiltelefon. Man spenderar mycket pengar på ny teknik och efter ett tag börjar det bli dåligt. Många saker kan påverka din mobiltelefon. Här är några tips för att göra din mobiltelefon snabbare och på så sätt undvika frustration.

I den här artikeln hittar du:

1. Stäng av och på

Den vanligaste metoden som människor använder för att lösa problem, och det kan innebära att mobilen blir snabbare, är att stänga av och på enheten. När du gör detta raderas telefonens RAM-minne helt. På så sätt stängs alla onödiga applikationer som körs i bakgrunden.

Prova detta och se hur mycket prestanda som kommer att förbättras. Du kommer definitivt att märka högre hastighet och smidighet på din mobiltelefon.

2. Rensa cacheminnet

Mobiltelefonbild, se i den här artikeln hur du gör din mobiltelefon snabbare

Din mobiltelefons cache kan vara full, detta är normalt. Mobiltelefonen gör detta för att ha tillfällig information tillgänglig snabbt. Men all information som finns där kommer inte att vara riktigt nödvändig. Detta minne fylls upp varje gång du öppnar ett program eller ansluter till internet. För att rengöra det är väldigt enkelt, gå bara till appsektionen i inställningarna och rensa cachen för varje app. Om du inte vill göra detta, se om din mobiltelefon har en chef som kan göra detta.

Om din telefon inte har en egen manager finns det flera applikationer som kan hjälpa till att rensa din cache och göra din telefon snabbare.

3. Använd en app

Som vi såg i föregående steg kan vissa appar hjälpa din telefon. Det finns massor av appar som organiserar din telefon, rensar ditt RAM-minne och rensar enhetens cache. Men sök och se anteckningar och kommentarer för alla appar, vissa är inte särskilt tillförlitliga.

Kanske installerar du faktiskt en app och upptäcker att din telefon är långsammare än tidigare. Detta kan hända eftersom sådana appar analyserar din telefon hela tiden. På grund av detta kan din mobiltelefon konsumeras ännu mer och sakta ner.

4. Var alltid uppdaterad

Bild på någon som använder mobiltelefonen

Det är obligatoriskt att söka efter programuppdateringar på din enhet. Med nya uppdateringar ser vi nya funktioner, men dessa nya verktyg är saker vi kanske inte ser. Men i nya uppdateringar organiserar och justerar systemet självt saker.

Det är också en ökning av försvar och säkerhet. Vi vet att virus och skadlig programvara kan påverka din telefons prestanda totalt. Gå alltid till inställningarna och se om din telefon har en mjukvaruuppdatering tillgänglig.

Det betyder inte att det bara är telefonens mjukvara som behöver vara uppdaterad. Det är också viktigt att kontrollera applikationsuppdateringen. Gå sedan till appbutiken på din Android-telefon eller iPhone och uppdatera alla appar.

5. Kontrollera ditt WiFi

Kanske är långsamheten i din mobiltelefon inte på själva enheten. Men ja när du ska in på några sidor, eller gå in i applikationer som behöver internet. Så i dessa fall kan felet vara internet, om detta händer, kontrollera ditt wifi.

Internetproblem är mycket vanliga och du kan bli förvirrad. Skyll inte på din enhet för tidigt, du kanske tittar åt fel håll. Testa ditt internet och stäng av och sätt på din router, detta kan lösa ditt problem.

6. Ta bort alla dina meddelanden

Du kanske inte tittar på dina textmeddelanden, men din inkorg kan vara full. Och det påverkar din telefons prestanda, så det är bra att städa lite och ta bort onödiga saker. Kanske har du viktiga saker sparade där, i så fall är det bättre att ladda upp dina saker till Drive. Låt oss se nedan hur du kan justera meddelandeappen på varje enhet.

Gå till appen på iPhones Meddelanden, hitta meddelandet du vill radera. Svep åt vänster och tryck på papperskorgen och gå sedan till Radera. Du kan också ställa in din telefon på att automatiskt radera meddelanden efter en viss tidsperiod. Gå in inställningar leta sedan efter appen Meddelanden tryck på avsnittet behålla meddelanden och välj 30 dagar. Detta kommer att rensa dina texter åt dig automatiskt och därmed spara din tid genom att göra din telefon snabbare.

Om du använder en Android, gå till appen Meddelanden och tryck och håll ned konversationen. Tryck på Ta bort på bottenmenyn och igen på popup-fönstret. För att automatiskt radera gamla meddelanden, gå till Meddelanden igen och tryck på menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet. gå till inställningar från appen och tryck sedan på Fler inställningar efter det är det bara att aktivera funktionen.

Det är viktigt att komma ihåg att på Androids kan stegen vara helt annorlunda, så sök efter och gör det korrekt.

7. Om inget fungerar, formatera

På bilden ser vi en iPhone

Om ingen av metoderna vi har sett fungerade, är tyvärr den enda lösningen att helt formatera din telefon. För att göra detta på varje enhet, följ stegen nedan.

På iPhone, gå till Inställningar och välj alternativet Allmänt, scrolla tills du hittar alternativet Återställ och välj slutligen Återställ alla inställningar. Efter det kommer du att bli ombedd att ange ditt Apple-ID, ange allt korrekt och tryck på Att stänga av.

På Android, gå till inställningar och i avsnittet Säkerhetskopiera och återställ välj menyn Återställ fabriksdata, äntligen igen tryck återställ telefonen. Du kommer också att bli tillfrågad om inloggning och lösenord, fyll i allt och tryck Att stänga av.

Efter att ha följt dessa steg börjar formateringen av din enhet, vänta nu tills processen är slut.

Fick du din mobiltelefon snabbare?

Vi hoppas att du med dessa metoder har lyckats göra din mobiltelefon snabbare. Vi kunde se grundläggande och enkla metoder som definitivt kommer att hjälpa dig mycket på en daglig basis. Tvivlade du på något? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button