Hur du förbättrar säkerheten för ditt hem och ditt företag med Movistar Prosegur

Säkerhetssystem idag

Ett säkerhetssystem är ett nätverk i vilket vissa sammankopplade komponenter är installerade upptäcka och avge en varningssignal när dess sensorer upptäcker misstänkta rörelser , görs ett försök att tvinga fram en tillfartsväg till fastigheten eller så finns riskmoment som förekomst av brand och giftiga gaser.

Dessa system, som de som erbjuds av Movistar Prosegur Alarmas, är utrustad med mobilkameror som låter dig observera runt ett område och orientera det mot platsen av intresse ; även zooma, aktivera tal/lyssningsfunktionen och andra som passar dina behov.

Prosegur Movistar

Dessa säkerhetssystem inkluderar också magnetiska detektorer som är placerade på strategiska punkter, såsom fönster eller dörrar, och en avskräckande platta placeras vid ingången till din fastighet så att brottslingar avstår från sina dåliga avsikter med vetskapen om att de övervakas av Movistar Prosegur Alarmas mottagningscenter.

Hur optimerar du ditt säkerhetssystem?

Du borde veta det det finns många sätt att optimera ditt säkerhetssystem , trots att ditt hem är skyddat av ett larm, just för att undvika frestelsen av kriminella. Tänk på följande tips:

  • Undvik att lämna värdefulla föremål synliga , diskutera inte med andra människor vad du har hemma. Håll alltid bilen i garaget, håll fönstren och gardinerna stängda på natten för att undvika att spionera på dig och känna till din dagliga rutin.
  • Om du köper en ny produkt, lämna inte dess tomma låda på gatan ; eftersom det kommer att vara bevis på att du har något frestande att stjäla.
  • Göm inte nödnycklarna utanför ditt hus . Om du vill försäkra dig om att du har en kopia att ange i händelse av förlust, lämna dem till en betrodd granne, vän eller släkting för att ta med den till dig om du behöver den.
  • Undvik att låta andra människor veta att ditt hem kommer att vara ensamt , särskilt om detta kommer att vara under en längre tid. I det här fallet, luta dig mot dina grannar för att hålla ett öga på dig då och då.
  • Dra nytta av funktionerna hos smarta enheter och börja tända dina lampor och din utrustning genom en applikation via Wi-Fi . Fjärrkontrollera dina kameror ofta och auktorisera inte inträde eller ge åtkomstkoden till ditt säkerhetssystem till personer som inte är betrodda .
  • Undvik att använda glasdörrar nära deras handtag , placera galler för att göra det svårt för brottslingar att komma in och investera det som behövs i ditt säkerhetssystem. Om din budget inte räcker till, hos Movistar Prosegur Alarmas hittar du kit som anpassar sig efter dina behov.

Edificio con luz en ventana

Tips för att förbättra säkerheten för ditt företag

Att förbättra säkerheten för ditt företag är en del av de åtgärder du måste vidta för att undvik stöld eller oväntade händelser som innebär förluster för ditt företag . Ta hänsyn till följande rekommendationer:

  • Installera ett säkerhetssystem med kameror som du kan observera från din mobil , vars inspelningar kan utgöra bevis i en rättsprocess och är försedda med tysta larm för att meddela myndigheterna utan att riskera livet för din personal eller din.
  • Förbered din personal vad gäller säkerhetsåtgärder och hur de ska agera vid brand, eller om en brottsling tar sig in med uppsåt att begå brott.
  • Använd automatiska betalningsplattformar för att undvika att bli betald med falska räkningar . I händelse av att det är oundvikligt att ta emot kontanter, rekommenderas det att du har garanterade upptäcktssystem.
  • Skaffa en bra försäkring . Detta är en obligatorisk åtgärd inom länder som Spanien, men trots detta har vissa småföretag inte tillräcklig täckning, vilket alltid är användbart vid oundviklig stöld.

Prosegur Movistar

Det bästa sättet att optimera ditt skyddssystem är att följa en rad förebyggande åtgärder och kontrakterar tjänster från företag som Prosegur, som har en larmmottagningscentral som är i drift 365 dagar om året för att garantera säkerheten för alla dess användare.

Genom att utrusta ditt säkerhetssystem med det senaste inom övervakningsteknik kan du täcka fler områden, lokalisera detektorer på strategiska punkter, använda smarta nycklar för att komma åt fastigheten och ha en kommunikationspanel med siren så att polismyndigheterna får besked på några minuter om du behöver det.

Relaterade Artiklar

Back to top button