Hur du förbättrar din sociala mediestrategi

0 Shares

sociala media

Låt oss inse det: sociala medier finns överallt. Oavsett om det är det första du kollar på din telefon när du vaknar eller det sista du ser innan du går till jobbet, är chansen stor att du använder sociala medier regelbundet under hela dagen.

På egen hand kan sociala medier inte sälja din produkt eller tjänst åt dig, men med rätt uppsättning strategier bakom sig är sociala medier ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som kan fängsla en publik över flera plattformar. Det är inte längre tillräckligt bra att bara ha en Facebook-sida eller en LinkedIn-profil; du måste vara aktiv på dessa nätverk, lägga upp innehåll, dela information och uppmuntra konversationer varje chans du får.

Om ditt företag fortfarande inte är övertygat om att deras kundbas använder sociala medier, överväg denna statistik:

Vad behöver du göra för att förbättra din sociala mediestrategi?

1. Skapa inte bara innehåll för att skapa innehåll; skapa en upplevelse inom en given plattform. Ditt innehåll ska inte bara leda folk till olika länkar eller innehållserbjudanden – du vill hålla dem engagerade i samma plattform som de hittade dig i. Genom att träffa en potentiell kund där de är online fortsätter du att erbjuda värde och tillhandahålla en engagemang som en prospekt annars inte skulle ha.

x

2. Dra nytta av olika kanaler så mycket som möjligt! Om du har ett blogginlägg som du verkligen vill dela på Twitter kan du koppla ihop det med en iögonfallande infografik eller foto för att maximera dina chanser att synas online.

3. Människorna bakom dina konton på sociala medier är inte robotar, och de borde inte heller lägga upp som en. Använd autenticitet i din kopia på sociala medier och försök att engagera dig i din publik så mycket som möjligt. Om du beter dig som en människa online, är det mer sannolikt att du verkligen engagerar dig med din publik, snarare än att bara skrika in i ett tomrum.

ett_facebook_inlägg_från_dave_gerhardt

4. Ignorera inte negativa kommentarer: använd dem som en upplevelse för att ge enastående kundservice. Negativ feedback lyfter fram möjligheter till förbättringar, och att hantera den på rätt sätt kan ge ett mycket positivt resultat.

Om en större fråga tas upp på sociala medier, överväg att kontakta individen direkt via personlig e-post eller privat meddelande. Om någon verkar särskilt negativ, gör lite research för att se om de har en historia av att klaga. Du bör svara oavsett, men slösa inte din energi och ditt rykte på att hamna i ett hetsigt argument.

5. Spår, spår, spår. Se till att du övervakar prestandan för dina sociala mediekonton och använder den informationen för att bättre förstå din publik online. Rapporteringsverktyg för sociala medier, som HubSpots, kan hjälpa till med detta genom att tillhandahålla detaljerade rapporter om dina kampanjanalyser på sociala medier.

Presterar dina videor bra på LinkedIn, men inte på Twitter? Denna information hjälper dig att utveckla en mördande strategi för sociala medier och i slutändan optimera din närvaro online.

6. Engagera dig med och stödja dina sammarknadsföringspartners. Om du ber någon att samarbeta med dig på ett webbseminarium är det viktigt att du följer deras innehåll och förstår kärnan i deras varumärkesidentitet.new_breed_twitter_post_about_a_webinar

7. Lägg till knappar för sociala medier i dina e-postkampanjer, din webbplats och dina blogginlägg för att driva trafik. Försök att införliva så mycket korsreklam när det är lämpligt – du vill fortsätta engagera dig med din publik, online och offline.

8. Omfamna dina misstag online och hantera dem varsamt istället för att ta bort dem. Alla gör misstag; om inte annat kommer det att humanisera ditt varumärke ännu mer.

hubspot_facebook_post_about_public_relations

9. Lär dig av dina konkurrenter, men var noga med att inte kopiera dem. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om branschtrender, och ibland är det bästa sättet att göra det att observera dina konkurrenter. Hur jämför du med dem? Använder de några strategier du kan använda för att passa ditt varumärke?

10. Prata med ditt säljteam. Om du vet vem ditt säljteam pratar och säljer till, då har du en bättre uppfattning om vem du ska bygga innehåll för. Ett servicenivåavtal mellan dina sälj- och marknadsföringsteam kan hjälpa till att underlätta denna konversation och fortsätta en smidig integration av anpassningen.

Lär dig mer om hur ditt företag kan utnyttja sociala medier genom att ladda ner vår e-bok, Scaling with Social:

Det här inlägget publicerades ursprungligen 6 juni 2014.

0 Shares